• onze waardering

Recensie: The 9th life of Louis Drax RECENSIE

Liefhebbers van de film Fifty Shades of Gray of de televisieseries 11-22-63 en the Fall zullen in The 9th life of Louis Drax twee hele bekende gezichten langs zien komen. Twee van de belangrijkste rollen worden namelijk vertolkt door Jamie Dornan (ook wel bekend als mr. Grey) en Sarah Gadon (Sadie Dunhill uit Stephen King's 11-22-63).

'De kleine Louis is kort gezegd bijzonder te noemen. Hij krijgt de meest bizarre ongelukken en overleeft deze ook. Op een dag overleeft hij wonder boven wonder een val van een hoge rots. Terwijl hij in coma ligt, blijkt de toedracht tot zijn val een groot mysterie. De vader van Louis is spoorloos verdwenen en de mensen die dicht bij hem staan, evenals de specialisten staan voor een groot raadsel. De charmante kinderneuroloog Dr. Allan Pascal ontfermt zich met grote zorg over Louis die in zijn coma signalen blijkt uit te zenden. Hierdoor wordt ook hij meegesleurd in de geheimzinnige wereld van Louis Drax'

Vanaf het begin van het verhaal wordt je als kijker meegetrokken in het leven van Louis Drax. Hij is een bijzonder en uniek jongetje, dat gek genoeg de meest bizarre ongelukken overkomt. Of is dat toch niet zo gek. Ook zijn de reacties van deze jongen niet helemaal normaal te noemen. Zo is hij ervan overtuigd dat hij op een gegeven moment de hamster moet vermoorden, door het beest te verpletteren met bijvoorbeeld Harry Potter and the order of the Phoenix. De film start met het ongeluk van Louis en door zijn ogen beleef je wat er hiervoor gebeurde. In eerste instantie lijkt de film op een bijzondere 'coming of age' met een flinke dosis fantasy. Het is daarom niet direct te begrijpen waarom het verhaal omschreven wordt als een thriller. Verderop in de film wordt dit duidelijker en de gebeurtenissen worden duisterder met monsters en een vreemde sfeer rondom de verdwijning van de vader van Louis. Je gaat je steeds meer afvragen of er niet iets heel anders mis is.

De belangrijkste personages zijn intrigerend en worden op uitstekende wijze neergezet. Allereerst is het verfrissend om Jamie Dornan eens niet in de rol van gestoorde seriemoordenaar (The Fall) of als bdsm-liefhebber met een dubieuze kindertijd, maar als charmante kinderarts. Ook Sarah Gadon, die de rol van moeder speelt, weet deze met overtuiging te brengen. Ze lijkt op het eerste gezicht die typische mooie vrouw, maar er blijkt onderhuids toch veel meer te spelen. Ten slotte kun je niet anders dan lachen om de eigenwijze en eigenzinnige Louis met zijn grappige woordkeus. Het mooie van de film is dat de verschillende personages op verschillende momenten in de film andere emoties in de kijker oproepen. De film eindigt best duister en dan merk je dat je het verhaal in een geheel ander ligt ziet.

The 9th life of Louis Drax is typisch een film voor mensen die van unieke en bijzondere films houden of degenen die eens een heel ander soort verhaal willen zien. De film combineert op bijzondere wijze contemporary, fantasy, horror en psychologie in een bijzonder en eigenlijk hartverscheurend verhaal met interessante personages.

The 9th life of louis drax

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Deze film gaat over ene psycholoog die aan het werk gaat met een jonge jongen die een bijna fatale val heeft overleefd. De psychooloog wordt in een mysterie getrokken, waarbij de grenzen tussen fantasie en realiteit worden tetest. 

     

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De nieuwste trailer van Fifty Shades Darker is heftiger dan we hadden verwacht

  • Recensie: Fifty Shades Of Grey (BIOS)

  • De trailer van Fifty Shades Freed is er!

Zoek in artikelen