• onze waardering

Recensie: Safe House seizoen 1 RECENSIE

Samen met zijn vrouw Katy begint voormalig politieman Robert een Bed & Breakfast in het Engelse Lake District. Aanvankelijk willen ze alleen toeristen ontvangen, maar wanneer vroegere collega Mark vraagt of ze hun B&B beschikbaar willen stellen voor een familie die in gevaar is, stemmen Robert en Katy in. Alleen blijkt het veilig houden van het gezin moeilijker te zijn dan gedacht. Zeker wanneer Robert ook nog eens achtervolgd wordt door een oude zaak waarin een hoofdgetuige werd doodgeschoten.

Als je blanco aan deze serie zou beginnen, weet je vanaf het eerste moment dat het om een misdaadserie gaat. Het heeft alles: de spannende muziek, een mysterieuze moord en een ex-politieman als hoofdpersoon. En dit alles gefilmd in een donkere, regenachtige setting. Aanvankelijk alle ingrediënten voor het starten van een spannende serie.

Wanneer je aan het begin een louche man een gezin ziet volgen, weet je meteen dat hij niet veel goeds in de zin heeft en wordt de spanning opgebouwd. Wat gaat hij doen? De verwachtingen over de serie zijn in de eerste minuten hoog, maar kan Safe House deze verwachtingen gedurende de serie waarmaken? Ja, absoluut!

Het kippenvel staat je binnen de eerste tien minuten al op de armen wanneer, zonder dat je het té erg zag aankomen, de jongste telg van de Blackwell familie ruw wordt ontvoerd door een onbekende man. Een gewelddadig gevecht volgt en de vader belandt in het ziekenhuis.

En dat is dan ook de reden waarom het gezin in het safe house van Robert en Katy belandt waar ze veilig gehouden moeten worden en waar steeds meer bekend wordt over de zaak.

Je zit meteen in de serie omdat er inmiddels sprake is van actie en de aanleiding waarom het gezin in het safe house moet is meteen duidelijk en begrijpelijk. De spanning is er meteen en dat is maar goed ook, want de serie telt maar vier afleveringen. Dat is dan ook het grootste minpunt en het enige nadeel van de serie: het bevat maar vier afleveringen van drie kwartier.

De acteurs weten allemaal een geloofwaardige prestatie neer te zetten. Zelfs het jongste kind acteert geloofwaardig en zijn angst en paniek is duidelijk voelbaar tijdens de scènes waarin dat nodig is. Maar ook de hoofdpersonen verdienen de rol. Ze weten hun karakter en diens trekjes eigen te maken en dat maakt hun persoon fascinerend. Zeker over de wat gesloten hoofdpersoon Robert wil je meer weten.

Hoewel de serie vanaf het begin spannend is, weten de makers van Safe House de spanning gaandeweg steeds wat op te krikken. Ook weten ze op een hele natuurlijke manier Roberts verleden in de serie te verwerken.

Safe House is een sterke, vermakelijke en spannende serie. Een aanrader voor elke misdaadserieliefhebber. Na het kijken is er echter een vraag die meteen opkomt: wanneer komt seizoen 2?

Safe House - Seizoen 1

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nadat onder zijn hoede een getuige is doodgeschoten, besluit voormalig politieman Robert samen met zijn vrouw Katy een bed & breakfast in het Engelse Lake District te beginnen. Maar als zijn vroegere collega en vriend Mark hen vraagt of ze de B&B beschikbaar willen stellen voor een opgejaagde familie, stemt Robert hiermee in. Uit compassie voor de familie, maar vooral omdat hij zijn fouten uit het verleden wil goedmaken. Al snel blijkt hun vluchthuis toch niet zo veilig als gedacht. Niet voor de familie en zeker niet voor Robert...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • 10x het beste van Ryan Reynolds

Zoek in artikelen