• onze waardering

Recensie: Alien: Covenant RECENSIE

Alien: Covenant is het nieuwste deel in de bekende Alien-film serie. Dit deel speelt zich af voor de film Prometheus uit 2012 en is een tweede prequel in de serie. De bemanning van het kolonisatieschip de Covenant is op reis naar de planeet Origae-6. Aan boord zijn 15 bemanningsleden en duizenden kolonisten (mensen in hyperslaap) en embryo's. Op een gegeven moment is er een neutrino-uitbarsting, waarbij een bemanningslid en veel kolonisten dood gaan. Ook is er een deel van het schip beschadigd. Bij het repareren ontvangen ze een signaal, waardoor ze stuiten op een nieuw planeet, beter dan de Origae-6 en ook nog eens dichterbij. Ze vertrekken naar de planeet, maar stuiten op een duistere wereld waar ze in levensgevaar verkeren. 

De acteurs in deze film doen het erg goed. Überhaupt is er voor science-fiction films een bijzonder talent nodig. Het gaat meestal om totaal onrealistische onderwerpen, zoals in dit geval aliens die uit je rug kruipen. Daarom is het erg lastig je in te kunnen leven, maar dit doen ze goed. Vooral Katherine Waterston is sterk. Haar personage is erg verdrietig, maar dit komt helemaal niet nep over. Ook Michael Fassbender laat weer zien dat hij een uitstekende acteur is die vele rollen kan spelen. In deze film speelt hij de synthetische David, die als enige op de planeet is achtergebleven, en de synthetische Walter, die mee is gekomen met de Covenant. Zowel David en Walter zijn androids, die er zijn om de mensen te dienen. Het zijn dus machines, zonder emotie. Toch zijn ze menselijker dan je denkt... Dit is een moeilijke situatie voor een acteur maar Fassbender zet ze goed neer: stoïcijns en toch vol emotie. 

Alien: Covenant is op spectaculaire wijze gemaakt. De aliens zijn eng en bijzonder gedetailleerd. De manier waarop de vele vechtscènes gefilmd zijn, is ook erg goed. De gevechtsscènes zijn realistisch en zijn bijvoorbeeld niet met slow-motion gefilmd, wat het al snel nep kan maken. Deze film is op een erg indrukwekkende locatie gefilmd, namelijk Nieuw-Zeeland en Australië. Dit leidt tot prachtige natuurbeelden. De muziek die hierbij getoond wordt, draagt bij aan de unieke sfeer van de film en er wordt hierdoor veel spanning opgebouwd. Er is genoeg actie en het is zeker geen saaie film, ook al is het verhaal misschien een beetje voorspelbaar als je al bekend bent met de Alien-films.

Alien: Covenant is weer een steengoede film, waarvan Sci-Fi en Horror-liefhebbers erg van kunnen genieten. De acteurs zijn heel goed, de omgeving is mooi en het is een spannende film. Ook al is het verhaal een beetje voorspelbaar, toch is het een spectaculaire film met veel details. Erg knap gemaakt en dus zeker een aanrader!

Alien: Covenant

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In dit nieuwe hoofdstuk uit de baanbrekende Alien-filmreeks stuit de bemanning van het koloniale schip Covenant tijdens een reis naar een planeet aan de rand van de Melkweg op een schijnbaar onontdekt paradijs. Het blijkt echter een duistere en gevaarlijke wereld te zijn. En als ze een dreiging ontdekken die hun ergste nachtmerries overtreft, beginnen ze aan een angstaanjagende ontsnappingsmissie.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hier de trailer van Alien: Covenant:

     

     

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Eerste foto nieuwe Ghostbusters!

  • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

  • Recensie: In een donker donker bos

Zoek in artikelen