• onze waardering

Recensie: Vikings - Seizoen 4.2 RECENSIE

Seizoen drie eindigde in de strijd in Parijs, waar Ragnar na zijn nederlaag terug keert naar Kattegat. Gedachten over zijn nalatenschap zorgen ervoor dat zijn zoons in gevecht raken want  zij willen hem als koning opvolgen, maar ook  zijn vrouw Queen Aslaug en zijn oudste zoon, Bjorn. hebben hun eigen plannen. Ondertussen gaat Lagertha door met machtsstrijd met haar berekenende, voormalige tweede in bevel, Kalf. Rollo verraadt zijn Vikingen-erfenis door in Frankia te blijven en Floki wordt gegrepen voor zijn brutale acties tegen de christelijke priester Athelstan.  Ragnar stuurt daarbij ook zijn zoon Ivar richting de Sasken die hij wil aanvallen. Dit is het laatste seizoen waarin Travis Fimmel als koning Ragnar optreedt

Het is een solide set-up voor seizoen 4, want Vikings is nooit echt het type show geweest om geheimen te houden voor kijkers, slim zijn ogen richtend op het hoe en waarom in plaats van het wat.

De afbeelding van religie in Vikingen maakt het buitengewoon - in het bijzonder, wat gebeurt er wanneer geloofssystemen zich verspreiden en rivale politieke hiërarchieën botsen.

Het is een van de beste personage-gedreven historische drama die er is, gevuld met politiek, mystiek, een fantastische cast van personages en vreselijk verraad.

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Dit zijn de winnaars van MTV EMA 2015

  • Recensie: Hof van Vleugels en Verwoesting

  • Wat te doen als iemand sterft

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen