• onze waardering

Recensie: The Big Sick RECENSIE

Recensie: The Big Sick

Tijdens een van zijn voorstellingen ontmoet de Pakistaanse komediant in spe, Kumail Nanjiani, de charmante Emily. Hoewel ze totaal verschillend zijn, krijgen de twee een relatie. Echter zien de ouders van Kumail hun zoon liever met een Pakistaans meisje trouwen en daarom houdt Kumail zijn relatie met de Amerikaanse Emily geheim. De situatie wordt echter nog ingewikkelder wanneer het noodlot toeslaat en Emily in coma raakt. Kumail moet opeens samen met de ouders van Emily, die hij nog nooit eerder heeft ontmoet, dealen met deze medische crisis terwijl hij ook nog eens in strijd is met zijn familie over een geschikte huwelijkskandidaat.

The Big Sick bevat veel elementen die een film tot een goede film maken. Liefde, humor, drama en moeten kiezen tussen je familie of geliefde komen in The Big Sick aan bod. Zo wordt onder andere inzichtelijk gemaakt waarom Kumail zijn vriendin Emily geheim houdt voor zijn ouders, terwijl dat voor mensen met een andere cultuur in eerste instantie als raar zou worden beschouwd. Ook wordt de ernst van Emily's coma in de film duidelijk naar voren gebracht, maar ook luchtigheid in de vorm van humor komt om de hoek kijken wanneer Kumail zit 'opgescheept' met de ouders van Emily.  

Hoewel Kumail in eerste instantie overkomt als een ietwat onbeholpen jongen die het graag wil maken als komediant, slaagt de film erin om empathie voor hem op te wekken. Kumail maakt op liefdesgebied keuzes die onlogisch lijken, toch weet de film heel goed inzichtelijk te maken waarom Kumail hiervoor kiest. Kumail, die in de film wordt gespeeld door de echte Kumail zelf, weet ook een goede prestatie neer te zetten op het witte doek. Maar ook de andere acteurs brengen hun personage geloofwaardig over. 

The Big Sick is een waargebeurd liefdesverhaal dat realistisch en puur is en dat maakt de film dan ook zo'n fijne film om naar te kijken. De film representeert het echte leven en is niet zomaar een zoetsappige komedie om kijkers te trekken. De situaties waarin Kumail en Emily terecht komen en de hete vuren waarvoor ze komen te staan voelen realistisch. Emily springt Kumail niet meteen weer in de armen wanneer hij iets liefs doet nadat hij het heeft verprutst, maar ze overweegt of er voor hen wel een toekomst is, zoals het in het echte leven vaak óók zou gaan.

The Big Sick is een frisse wind binnen het genre romantische komedies. De film laat zien dat een romcom niet alleen maar hoeft te gaan over een mierzoet liefdesverhaal met over the top Amerikaanse grappen, maar dat een dergelijke film ook serieuzere onderwerpen kan aansnijden, zoals cultuurverschillen die nog altijd voor belemmeringen in het leven kunnen zorgen. The Big Sick is een absolute aanrader voor mensen die eens een realistisch liefdesverhaal willen kijken.

 

Recensie: The Big Sick

The Big Sick

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na een one-night stand zijn de New Yorkse stand-up comedian Kumail (Kumail Nanjiani) en Emily (Zoe Kazan) smoorverliefd op elkaar. Het enige probleem: Kumail verzwijgt zijn vriendin voor zijn traditionele Pakistaanse ouders. Die zien hun zoon toch liever trouwen met een Pakistaans meisje. Wanneer Emily hierachter komt wil ze Kumail nooit meer zien. Maar dan wordt Emily plots zo ziek dat ze in een coma belandt. Terwijl de artsen een oplossing zoeken wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders (Ray Romano en Holly Hunter). Beetje bij beetje ontstaat er een band tussen Kumail en Emily's ouders die hun leven voorgoed zal veranderen. The Big Sick is het waargebeurde liefdesverhaal van comedian Kumail Nanjiani en zijn vrouw. De film vertelt op hilarische en ontroerende manier hun gevecht tussen liefde en familietradities.

Meer info
  • Extra Informatie:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Ocean's 8

  • Nighthawk - Clive Cussler

  • Recensie: Moskva

Zoek in artikelen