• onze waardering

Recensie: The Limehouse Golem RECENSIE

Recensie: The Limehouse Golem

The Limehouse Golem speelt zich af in Victoriaans Londen. In de stad is een seriemoordenaar actief en het is aan inspecteur John Kildare de taak om de moordenaar te pakken. De moordenaar vermoordt zijn slachtoffers op gruwelijke wijze en laat voor de inspecteur een cryptische boodschap achter. De stad raakt in de ban van deze moordenaar en vernoemd hem naar het mythische figuur Golem. Lukt het Kildare om de moordenaar te pakken te krijgen?

The Limehouse Golem begint erg sterk en weet een duistere sfeer te creëren die je de gehele film lang voelt. Het tijdperk waarin de film zich afspeelt, Victoriaans Londen, levert hier zeker een bijdrage aan. De schimmige stad met de donkere steegjes en de kledij van die tijd zorgen ervoor dat je als kijker op het puntje van je stoel zit. 

Doordat de film zich afspeelt in Victoriaans Londen komen er ook karakters voorbij die echt hebben bestaan. Zo zien we Karl Marx, George Gissing en Dan Leno allemaal terug in de film. Dit geeft The Limehouse Golem bijna een soort realisme mee, wat zorgt voor extra spanning in het verhaal.

De moorden die door de Golem zijn gepleegd zijn allemaal ontzettend gruwelijk, maar de film wordt nergens écht eng. Een horrorfilm kan je het dan ook niet noemen. Maar deze elementen maken het wel een heerlijke thriller om naar te kijken. De hoofdpersoon, Kildare wordt gespeeld door Bill Nighy en hij weet dit karakter prima neer te zetten. Doordat we de film vanuit zijn ogen beleven heb je als kijker ook nog geen idee wie de moordenaar kan zijn.

Echter duurt dit niet al te lang. De mensen die vaker moordmysteries kijken of die veel thrillers lezen zullen al snel doorhebben hoe het verhaal in elkaar zit. De ontknoping is dan ook geen verassing helaas. Wat jammer is, is dat de motieven van de moordenaar nooit duidelijk woorden. We weten het wie, wat, waar en hoe maar het waarom wordt nooit toegelicht. Na afloop van de film heb je dan ook een onverzadigd gevoel, want de moorden voelen nu erg zinloos aan. Je blijft dus als kijker met vragen zitten en dit doet helaas af aan de kwaliteit van de film.

The Limehouse Golem is, door dit matige eind, helaas ook maar een middelmatige film. Dit is ontzettend jammer aangezien de film echt wel potentie heeft. Het heeft een spannend verhaal, goede acteurs en een tijdperk die zorgt voor een heerlijke duistere en mysterieuze sfeer. Jammer dat de film niet heeft weten op te leven tot zijn volle potentie.

 

Recensie: The Limehouse Golem

The Limehouse Golem

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer een serie-moordenaar, met het bloed van zijn slachtoffers cryptische boodschappen achterlaat op de misdaadplaats, raakt de stad Londen in de greep van de angst. Inspecteur Kildare (Bill Nighy) wordt door Scotland Yard naar voor geschoven om een einde te maken aan de daden van de zogenaamde ''Limehouse Golem''.''

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Getemd

  • 10 x de leukste New Adult boeken

  • Bast - Lucas de Waard

Zoek in artikelen