De 13 leukste kerstfilms voor de feestdagen

Kerstmis is de gezelligste tijd van het jaar. En daar horen natuurlijk kerstfilms bij! Heel veel films. Want wat is nu fijner dan een kerstfilm opzetten en heerlijk in de kerststemming te komen?! Wij hebben de onderstaande 13 kerstfilms voor jullie uitgekozen als echte kerstfilm klassiekers ondertussen! Met één van deze kerstfilms verveel je je nooit.

 

1. The Polar Express
Kom op, slaapkop, klim uit je warme bedje en zet je schrap voor de rit van je leven! Want dit wordt een kerstavond om nooit meer te vergeten... Je zult op- en neerroetsjen over hoge bergen, rijden en glijden langs uitgestrekte ijsvelden, puffen en tuffen over torenhoge bruggen en overheerlijke warme chocolademelk drinken, geserveerd door knotsgekke, zingende obers! Welkom aan boord van The Polar Express! Tom Hanks vertolkt de hoofdrol in deze door Robert Zemeckis geregisseerde familiefilm. Een moderne kerstklassieker die met verbluffende nieuwe animatietechnieken een lekker ouwerwetse en magische kerstsfeer weet op te roepen. "Eerst zien en dan geloven," beweert een geheimzinnige zwerver die met je meereist. Je zult wonderen zien. En je zult ze geloven. Instappen!
 
2. How The Grinch Stole Christmas
De Grinch is een groene, krenterige, onaardige griezel die buiten Whoville in een grot op een berg woont. Vanaf Mount Crumpit ziet hij hoe de Whos van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. En de Grinch haat Kerstmis. Dus besluit hij er voor eens en voor altijd een stokje voor te steken door op Kerstavond alle cadeautjes en versieringen te stelen….. Maar dan gebeurt er iets waardoor de Grinch ontdekt dat de echte geest van Kerstmis veel dieper gaat dan slingers en speelgoed.
 
3. The Nightmare Before Christmas
Deze bijzondere kerstfantasie opent de deur naar een meeslepende nieuwe wereld, waar het hele gezin kan genieten van een unieke film met pakkende muziek die is genomineerd voor een Grammy. Ga mee op een fenomenaal avontuur met de onberekenbare Pompoenkoning, Jack Skellington en lappenpop Sally. Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn 'lugubere' vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen. 


 
4. A Christmas Carol
Van Walt Disney Pictures komt de magische verfilming van het geliefde Charles Dickens verhaal: Disneys A Christmas Carol, het hartverwarmende avontuur voor het hele gezin, met Jim Carrey in de hoofdrol. Wanneer de gierige Scrooge door drie geesten wordt meegenomen op een tocht die hem de ogen doet openen, komt hij erachter wat de ware betekenis van Kerst is. Deze heerlijke en ontroerende Disney-klassieker, compleet met levendig bonusmateriaal, is voorbestemd deel uit te gaan maken van je kersttradities, en zal al je volgende kerstmissen verrijken met nog meer hartverwarmende magie.
 
5. Muppet Christmas Carol
Hervertelling van het beroemde verhaal over de Kerstavond van Ebenezer Scrooge van Charles Dickens met Michael Caine in de hoofdrol. Ook in dit verhaal krijgt Scrooge avondvisite van de Kerstgeesten 'Verleden', 'Heden' en 'Toekomst', die Scrooge de gevolgen van zijn zelfzuchtige handelen laten zien. Maar dit keer worden de rollen van de geesten gespeeld door de figuren van de Muppet-show. Misschien is dit wel de beste vertolking van het Scrooge-verhaal...in ieder geval wel de leukste!
6. Love Actually
Love actually is een hilarische film die zich afspeelt in de weken vlak voor kerstmis, waarin de ups en downs in de relatiesfeer ongekende pieken en dalen bereiken. Love actually is niet een verhaal over de liefde, maar wel tien verschillende, over vriendjes en vriendinnetjes, echtgenoten en echtgenotes, vaders en zoons en popsterren en hun managers.
 
Want als je goed oplet, zul je zien dat de liefde eigenlijk altijd en overal om je heen te vinden is.


 
7. Santa Clause
Nadat de Kerstman met veel gekletter van het dak valt en het loodje legt, begint er een vrolijk avontuur. Zoon Charlie overtuigt zijn vader Scott Calvin dat hij uitermate geschikt is als nieuwe Kerstman. Getrokken door acht rendieren vliegt het stel naar de Noordpool, hier ontdekken ze al gauw dat vader alle taken van de Kerstman moet overnemen nu hij het beroemde rode pak heeft aangetrokken! Eenmaal weer thuis begint de Kerstman tegen wil en dank langzaam te veranderen. Hij krijgt een echte Kerstmannenbuik en dito baard. Daardoor denken zijn vrienden, familieleden en collega's dat hij helemaal is doorgeslagen. Iedereen behalve Charlie, die vindt dat zijn vader de perfecte nieuwe baan heeft gevonden!
 
8. Scrooged
Frank Cross (Bill Murray) is een harteloze vrek die een grote hekel aan Kerstmis heeft. Als anderen aan hun kerstvoorbereidingen beginnen, verhoogt de lawaaierige Cross het werktempo en drijft hij zijn medewerkers tot het uiterste om de winst van het bedrijf te verhogen. Maar wie het laatst lacht, lacht het best! Voordat de kerstnacht voorbij is wordt hij bezocht door drie geesten: een geflipte New Yorkse taxichauffeur van het verleden, een stuntelige fee van het heden en als laatste een demonische hoofdloze boodschapper van de toekomst.
 
9. Elf
Op kerstavond kruipt een baby in de zak met cadeautjes van de kerstman en wordt meegenomen naar de Noordpool. De baby wordt Buddy genoemd en opgevoed door Papa Elf (Bob Newhart). Als Buddy (Will Ferrell) volwassen is, beseft hij dat hij niet tussen de andere elfen past. Vastbesloten om de plek te vinden waar hij thuishoort, reist hij naar New York om zijn echte vader te vinden. Eenmaal in de Big Apple ontdekt Buddy waarom zijn vader (James Caan) op de lijst van stoute mensen staat. Maar het allerbelangrijkste is dat Buddy ziet dat er niet genoeg kerstgevoel in de wereld is. Daardoor heeft de kerstman allerlei problemen. Met de hulp van een mooie warenhuiself (Zooey Deschanel) probeert Buddy zijn vader en de rest van de wereld de ware betekenis van Kerstmis te leren en
tegelijkertijd te bewijzen dat de kerstman (Ed Asner) wel degelijk bestaat!


 
10. It's A Wonderful Life
De populairste ster van Hollywood werkt samen met Amerika's favoriete regisseur en samen maken zij één van 's werelds meest geliefde films. It's A Wonderful Life is de ultieme 'feel-good'-film. Met de onvergetelijke James Stewart als George Bailey, de man die het mooiste kerstcadeau ooit krijgt. Een grootse bezetting met onder andere Donna Reed en Lionel Barrymore. Dit warme kerstverhaal werd geregisseerd door de onsterfelijke Frank Capra en zowel fans als critici noemen deze prent één van de mooiste films.
 
11. Arthur Christmas
Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool! Dus hoe kan deze ongelofelijke operatie één kind vergeten? Voor de jonge zoon van de Kerstman, Arthur, dreigt dit voorval een einde te maken aan de magie van Kerstmis. Met de gepensioneerde Grootkerstman, een opstandige elf, een oude slee en wat onervaren rendieren gaat Arthur op een gekke missie om het laatste cadeau toch nog af te leveren. Geniet met de hele familie van deze nieuwe Kerstklassieker, boordevol opwinding, plezier en verwondering.
 
12. Miracle on 34th Street
Kris Kringle wordt door Macy's warenhuis ingehuurd als kerstman voor het kerstseizoen. Een gewetenloze schurkerige rivaal van Macy's stelt alles in het werk om het zo belangrijke en rijke warenhuis over te nemen. Daarnaast probeert hij ook Kris in diskrediet te brengen.
 
13. Home Alone
Het zal je maar gebeuren! Je ouders gaan op vakantie en ze laten jou achter in dat grote huis! Als er dan ook nog inbrekers het op dat huis hebben voorzien, heb je de poppen aan het dansen. Maar onze kleine held Kevin (Macaulay Culkin) weet wel raad met deze boeven. De twee inbrekers hebben geen verweer tegen de slimme valstrikken die Kevin voor ze klaar heeft staan.

 

 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen