Naar deze superhelden films kijken wij uit

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat het stripboek over Iron Man verfilmd werd. En sindsdien zijn de superhelden films niet meer weg te denken! Ook de komende tijd staan er weer heel wat films op de planning. De superhelden films waar wij het meeste naar uitkijken hebben wij even voor jullie op een rijtje gezet!

Spider-Man Homecoming

Nadat we de film Captain America: Civil War hadden gezien konden we niet wachten op nieuwe Spider-Man film. En nu is het al bijna zover! Het is de eerste solo film van Tom Holland. En ook Zendaya zal te zien zijn in deze film. Maar het leukste van alles is natuurlijk wel dat Iron Man zich over de jonge Peter Parker ontfermd. Marvel Studios en Sony hebben stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat Spider-Man: Homecoming, geregisseerd door Jon Watts, niet in dezelfde vallen trapt als de voorgaande films. Producent Eric Hauserman Carroll zegt dat ze niet de zesde Spider-man film maken, maar de eerste Peter Parker film.

Verwachte releasedatum: 7 juli 2017

Thor: Ragnarok

Chris Hemsworth zal weer in zijn rol van de hilarische Asgardian God, Thor, kruipen. Ook Tom Hiddleston zal weer terugkeren als onze favoriete schurk, Loki. Maar hij kan nog al wat concurentie gaan verwachten van Cate Blanchett. Zij zal te zien zijn als Hela, godin van de onderwereld en zij is zeker geen vriend van onze geliefde superheld Thor.

Verwachte releasedatum: 3 november 2017

Justice League

De toekomst van DC Comis hangt af van deze film. Ze hebben een moeilijke start gehad en Justice League kan de Extended Universe maken of kraken! Wij hopen natuurlijk op het eerste. Want zeg nou eerlijk: Henry Cavill in een strak supermanpak is toch wel geweldig om naar te kijken? En daar willen wij van blijven genieten! Gelukkig is Joss Whedon de regisseur van Justice League, dus dat belooft veel goeds. Naast Henry Cavill zullen: Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Ezra Miller (The Flash) en Ray Fisher (Cyborg) te zien zijn in Justice League.

Verwachte releasedatum: 17 november 2017

Black Panther

Ryan Googler, bekend van Creed, is de regisseur van Black Panther. Marvel introduceerde de eerste donkere superheld, Black Panther, voor het eerst in Fantastic Four Vol. 1, #52 (juli 1966) en maakte daarna nog verschillende verschijningen in bijv. The Avengers voordat hij zijn eigen stripverhaal kreeg. En nu komt er dan ook eindelijk een film van deze geweldige superheld met Chadwick Boseman in de hoofdrol.

Verwachte releasedatum: 16 februari 2017

Avengers: Infinity War

Een tijdje leek het alsof Avengers: Infinity War in twee delen opgedeeld zou worden, maar dat is gelukkig niet zo! Het wordt een echte een stand-alone film. Maar na Avengers: Infinity War zal er nog wel een nieuw deel komen! Hoe die gaat heten weten we helaas nog niet. Wat we wel weten is dat een paar personages het misschien niet gaan overleven! Maar wie dat zijn blijft de vraag. Eentje kunnen we misschien wel gokken: The Vision. Hij haalt zijn kracht uit de Mind Stone, en die wil Thanos maar al te graag in zijn bezit hebben!

Verwachte releasedatum: 25 april 2018

Deadpool 2

Deadpool was een onverwacht groot succes! En na veel vertraging zijn ze eindelijk begonnen met het filmen van het vervolg. Heel veel is er nog niet bekend over het vervolg, dus we zullen het voorlopig nog even moeten doen met het filmpje dat Ryan Renolds heeft vrijgegeven!

Verwachte releasedatum: 1 juni 2018

The Incredibles 2

Eindelijk zal er na lang wachten een vervolg komen op de Pixar film: The Incredibles! Dat er een sequel zou komen werd al in 2014 bekend gemaakt en hij zou gereleased worden in 2019. Maar gelukkig hoeven we niet zo lang meer te wachten! Brad Bird heeft de snelheid wat opgevoerd en de film zal nu gereleased worden in de zomer van 2018. Hierdoor zullen we wel iets langer moeten wachten op Toy Story 4.

Verwachte releasedatum: 15 juni 2018

Bron:  Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures

Ant-Man and the Wasp

Kevin Feige heeft onlangs aangekondigd dat de productie van het vervolg op Ant-Man deze zomer gaat beginnen! De cast zal o.a. bestaan uit Michael Douglas, Michael Pena en David Dastmalchian. Terugkerend regisseur Peyton Reed is vooral enthousiast over het feit dat hij The Wasp mag introduceren: “Ik heb Ant-Man en The Wasp altijd als een team gezien en dat is ook waar deze film over zal gaan!” Wij kunnen niet wachten op deze film!

Verwachte releasedatum: 6 juli 2018

Venom

Sony probeert al 10 jaar lang om een film van Venom te produceren! En dat gaat nu pas echt lukken, want het project krijgt voorrang! Ze hopen de film in oktober 2018 te kunnen releasen. De Britse acteur, Tom Hardy, zal de rol van Eddie Brock vertolken. Hij zal dus als Venom te zien zijn. Volgens de The Hollywoodreporter zal Ruben Fleisher de film gaan regisseren. Ondanks dat de fans helemaal gek van Venom zijn hebben wij hem alleen in Spider-Man 3 gezien.

Verwachte releasedatum: 5 oktober 2018

Bron: Marvel Studios

X-Men: Dark Phoenix

Er zijn al wat details bekend over het vervolg op X-Men: Apocalyps. James McAvoy postte namelijk een foto op Instagram waarop te zien is dat hij een diner heeft met Professor X acteur Patrick Stewart en de franchise producer Simon Kinberg. De beschrijving luidt: “I can’t wait for the summer.” En laat het nou net zo zijn dat dan ook de productie van X-Men: Dark Phoenix begint! Sophie Turner, uit Game of Thrones, zal te zien zijn als Jean Grey!

Verwachte releasedatum: 2 november 2018

Bron:  20th Century Fox Film Corporation

Aquaman

DC fans konden al heel even van Jason Momoa, als Aquaman, genieten in Batman vs. Super: Dawn of Justice en volgend jaar zal dan eindelijk zijn eerste stand-alone film uitkomen! Wij denken dat ze de juiste man hebben gecast voor Aquaman en wij kunnen niet wachten totdat we deze film in de bioscoop kunnen bekijken!

Verwachte releasedatum: 21 december 2018

Bron: DC Comics,  DC Entertainment,  Warner Bros.

Glass

M. Night Shyamalan speelt al een hele lange tijd met het idee om een vervolg te maken op Unbreakable. Maar niemand wist dat, totdat ze het einde van Split zagen. Toen werd pas duidelijk dat er sprake is van een gedeeld universum en zagen we Bruce Willis uit Unbreakable. Shyamalan heeft heel erg zijn best gedaan om dit geheim te houden en dat is hem gelukt. Nu laat hij weten dat hij graag nog één film wil maken die zich in beide werelden afspeelt! Ook bevestigt hij dat Samual L. Jackson terug zal keren!

Verwachte releasedatum: 18 januari 2019

Bron: Blinding Edge Pictures

Captain Marvel

Oscar Winnares Brie Larson zal te zien zijn als Carol Danvers in Captain Marvel, wat naar verluidt het antwoord van Marvel is op Wonder Woman. Ze heeft haar volgers via Twitter al laten weten dat ze de rol erg serieus neemt. Ze heeft namelijk foto’s van haarzelf gedeeld dat ze de stripboeken aan het lezen is.

Verwachte releasedatum: 8 maart 2019

Bron: Twitter Brie Larson

Untitled Avengers: Infinity War sequel

Helaas is er nog niet zo heel veel bekend over deze film. Maar de ster van Guardians of the Galaxy, Zoe Sladana, heeft laatst per ongeluk een hele grote hint gegeven over de titel. Ze vertelde aan een journalist dat ze op het moment midden in het filmen van Infinity War zit en dat ze “later dit jaar allemaal terug moeten komen voor Gauntlet.” Zou dit betekenen dat Avengers 4 de naam Infinity Gauntlet zal krijgen?

Verwachte releasedatum: 3 mei 2019

Bron: Marvel Studios

Untitled Spider-Man: Homecoming sequel

Tom Holland heeft recentelijk, en per ongeluk, laten weten dat er een sequel komt op Spider-Man: Homecoming! Hij zei er namelijk het volgende over: “We zijn nu net klaar met Spider-Man: Homecoming en we praten al over een tweede film: Wie zal de slechterik zijn? Waar willen we met de verhaallijn naartoe?"

Verwachte releasedatum: 5 juli 2019

Bron: Marvel Studios

The Flash

De oorspronkelijke releasedatum zou al in maart 2018 zijn, maar helaas hebben ze deze al verschoven naar 2019. Nu kan Ezra Miller zich namelijk richten op het afronden van Fantastic Beasts and Where to Find Them 2. Jammer genoeg is er verder nog niks bekend over The Flash.

Verwachte releasedatum: 2019

Bron: Warner Bros.

The Batman

Vorig jaar leek het nog zeker dat Ben Affleck zichzelf zou regisseren in de eerste DCEU stand-alone film van Batman. Helaas heeft hij aan het begin van 2017 laten weten dat hij een stap terug doet: “Er zijn zekere karakters die een speciale plek hebben in het hart van miljoenen. De rol van Batman eist focus, passie en de beste prestatie die ik kan geven. Het is mij wel duidelijk geworden dat ik niet kan acteren en regisseren op hetzelfde moment. Samen met de studio heb ik besloten om een partner te zoeken, die samen met mij gaat werken.” Deze partner is Matt Reeves, regisseur van War for the Planet of the Apes, geworden.

Verwachte releasedatum: 2019

Bron: Warner Bros.

Suicide Squad 2

Er is nog niks concreets bekend over Suicide Squad 2, maar Justin Kroll (die bijna nooit fout zit wat betreft DC) heeft onthuld dat er gekeken wordt naar een aantal regisseurs. Kroll zegt dat Warner Bros. van plan is om Daniel Espinosa (Safe House), Ruben Fleisher (Zombieland), Jonathan Levine (Warm Bodies) en Mel Gibson te ontmoeten. Gibson heeft de geruchten meteen proberen te ontkrachten door te zeggen dat ze nog maar aan het begin van de onderhandelingen staan. Het blijft helaas dus nog even gissen!

Verwachte releasedatum: 2019

Bron: DC Comics

Cyborg

Toen Warner Bros. en DC lieten weten dat ze van plan waren om een ‘Extended Universe’ te maken had niemand gedacht dat Cyborg een stand-alone film zou krijgen, vooral de acteur zelf niet. Een paar uur voordat de mededeling gemaakt werd, hoorde Ray Fisher pas wat ze van plan waren! Op dit moment weten we verder nog niks over Cyborg!

Verwachte releasedatum: 3 april 2020

Bron: Warner Bros.

Green Lantern Corps

Nadat Green Lantern had gefaald, was het niet zeker of Ryan Reynolds ooit zou terugkeren als Hal Jordan. Hij weet de slechte ontvangst van The Green Lantern vooral aan het script en DCEU is niet van plan om nu dezelfde fout te maken. David Goyer, schrijver van Man of Steel, en de minder bekende Justin Rhodes vormen een team om het script voor Green Lantern Corps schrijven. Er zijn nog geen bevestigingen van de cast, maar wel is bekend dat Tyrese Gibson, uit The Fast and the Furious, graag een rol wil bemachtigen in de film!

Verwachte releasedatum: 19 juni 2020

Bron: DC Comics

Batgirl

Joss Whedon liet tijdens de premiere van Guardians of the Galaxy vol. 2 weten dat hij een film ging maken over een DC karakter: “Ze kwam ter sprake en ik was meteen geobsedeerd door haar. Waardoor is ze zo beschadigd geraakt?” Hij heeft de zegen van Marvel en is op dit moment in gesprek, over zijn plannen, met Kevin Feige. Ook Patty Jenkins, regisseur van Wonder Woman, is blij dat Whedon zich in dit genre begeeft!

Verwachte releasedatum: onbekend

Bron: DC Comics

Gotham City Sirens

David Ayer, regisseur van Suicide Squad, kreeg heel wat kritiek te voorduren na het maken van die film. Maar nu heeft hij de kans om het goed te maken met de Gotham City Sirens. Margot Robbie zal de rol van Harley Quinn blijven vertolken en dat heeft er voor gezorgd dat alles opeens heel snel gaat! Verder zullen we Catwoman, Jessica Chastain, en Poison Ivy, Bryce Dallas Howard, terug zien in deze film. En er is zelfs een kans dat The Joker, Jared Leto, een verschijning in Gotham City Sirens zal maken!

Verwachte releasedatum: onbekend

Bron: DC Comics

Nightwing

Naast Batman en Batgirl, komt er nog een film over iemand uit de Bat-familie, namelijk Nightwing. Chris MacKay, regisseur van The Batman Lego Movie, heeft getekend om deze live-action film te regisseren. Verder is de cast nog niet bekend.

Verwachte releasedatum: Onbekend

Bron: DC Comics

Gambit

Sinds 2014 wordt er al gepraat over een stand-alone film over Gambit. Toen maakte de producent van X-Men, Lauren Shuler Donner, bekend dat Channing Tatum de rol van de Cajun mutant op zich zou nemen. Daarnaast liet ze aan het begin van 2017 weten dat er nog steeds aan Gambit wordt gewerkt. De release zal op zijn vroegst pas in 2019 zijn.

Verwachte releasedatum: Onbekend

Bron: Marvel

Justice League Dark

Doug Liman is van plan om zichzelf op de kaart te zetten met Justice League Dark. Hij liet weten dat hij de superhelden een donker pad wilt laten bewandelen. Het is nog niet bekend wel stripboekverhaal verfilmd zal gaan worden.

Verwachte releasedatum: onbekend

Bron: DC Comics

Guardians of the Galaxy vol.3

We kunnen niet om ze heen: Gamora, Groot, Rocket, Drax en Star-Lord. Ze zijn geweldig en er is dan ook geen twijfel over mogelijk dat er geen derde film komt! Regisseur James Gunn wil graag zijn trilogie afmaken en is zelfs al begonnen aan het script. Hij wil graag meer van Gamora laten zien, in plaats van Star-Lord. Verder is er nog niet heel veel bekend over de cast, maar de regisseur wil zeker dat Elizabeth Debicki terugkeert als  Ayesha, the Golden High Priestress, terugkeert in Guardians of the Galaxy vol.3.

Verwachte releasedatum: Onbekend

Bron: Marvel Studios

Hellboy: Rise of the Blood Queen

Op zijn Facebook liet Mike Mignola weten dat hij nieuws heeft over een nieuwe film: “Er komt een nieuwe HELLBOY MOVIE.  Het zal een R rated reboot worden, geregisseerd door Neil Marshall (The Descent en Game Of Thrones). David Harbour (Stranger Things) zal de rol van Hellboy op zich nemen.” Volgens The Hollywoodreporter zal Mignola samen met Andrew Cosby en Christopher Golden het script gaan schrijven. Volgens Cosby is het script zelfs al af en zullen er een aantal horrorelementen in de film zitten.

Verwachte releasedatum: Onbekend

Bron: Universal Pictures

Silver Sable and the Black Cat

Harley Quinn, Wonder Woman en de verwachte Captain Marvel zij razend populair bij het publiek. Daarom is Sony van plan om meer films te maken over vrouwelijke superhelden! En Silver Sable and the Black Cat is daar één van. Wij kunnen niet wachten!

Verwachte releasedatum: Onbekend

Bron: Marvel

Naar welke superhelden film kijk jij het meeste uit?

Bron: looper.com

Lees ook: Wij zouden dit vrouwelijke Marvel karakter wel in een film willen zien

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Yes! Dit is de eerste 'Avengers: Endgame' trailer

Zoek in artikelen