De 20 beste films die gebaseerd zijn op een tv-serie

Heel veel van onze favoriete films zijn gebaseerd op een tv-serie. En niet iedereen is hier van op de hoogte, dus misschien zitten hier wel een paar hele leuke nieuwe series bij die je kunt gaan kijken. Of misschien heb je de film nog niet gezien? Wij hebben in ieder geval voor jullie de beste films die gebaseerd zijn op een tv-serie op een rijtje gezet!

1. Scooby-Doo

Bij de meeste van ons zal de serie Scooby Doo, Where Are You? wel sentimentele gevoelens oproepen. Wie kent die lieve en stuntelige Scooby Doo nou niet?! In de film krijgt Mystery Inc. ruzie met elkaar. Velma, Fred en Daphne besluiten om de groep te verlaten. Alleen Shaggy en Scooby-Doo blijven over. Twee jaar later ontvangen Shaggy en Scooby-Doo een uitnodiging om een mysterie op te lossen in het vakantieresort Spooky Island. Ook de andere leden blijken een uitnodiging gehad te hebben. De eigenaar vraagt hen te onderzoeken waarom de bezoekers zich raar gedragen.

Tv-serie: Scooby Doo, Where Are You? (1969-1970) 

Film release: 2002

Bron: Warner Bros.

2. Charlie’s Angels

Charlie Townsend wordt door Vivian Wood ingehuurd vanwege een ontvoering. Hij meldt zijn Angels dat een jonge softwaremagnaat, Eric Knox, is ontvoerd door zijn concurrent, Redstar Enterprises, en draagt hun op de zaak te onderzoeken en op te lossen. Uiteindelijk blijkt dat Knox en Woord de ontvoering zelf in scène hebben gezet om technische info van Redstar te stelen. Eric Knox wil er namelijk achter komen waar Townsed zich schuilhoudt en hem vermoorden. Hij is er namelijk van overtuigd dat Townsend zijn vader heeft vermoord en zint op wraak.

Tv-serie: Charlie’s Angels (1976 – 1981 en 2011)

Film release: 2000

Bron: Columbia Pictures Corporation

3. Jackass: The Movie

Wie kent de serie niet, een paar jongens die allemaal gekke stunts uithalen. En daar moet natuurlijk een film overgemaakt worden! Jackass: The Movie is niet echt gebaseerd op een verhaal. Het is meer een voortzetting van de MTV-tv-show Jackass, waarbij zeer gevaarlijke en weerzinwekkende stunts uitgehaald worden en waarbij men enkel geïnteresseerd is in de afloop. In deze film gaan Johnny Knoxville en zijn team nog verder dan wat op tv verscheen.

Tv-serie: Jackass (2000 – 2002)

Film release: 2002

Bron: Paramount Pictures

4. Teenage Mutant Ninja Turtles

Na meerdere succesvolle series vond Nickelodeon movies het wel tijd worden voor een film! Journaliste, April O'Neil, doet onderzoek naar de Foot Clan. Hierbij stuit ze op de groep Ninja Turtles (Leonardo, Raphael, Michelangelo en Donatello) die ook tegen de Foot Clan aan het vechten zijn. Ze besluiten om het samen op te nemen tegen de Shredder, de leider van de Foot Clan, om de New York te beschermen.

Tv-serie: Teenage Mutant Ninja Turtles (meerdere series)

Film release: 2014

Bron: Platinum Dunes, Nickelodeon Movies

5. 21 Jumpstreet

Greg Jenko en Morton Schmidt zijn ex-klasgenoten. Op de middelbare school was Schmidt een nerd en Jenko een sportieveling. Maar op de politieacademie ontmoeten ze elkaar weer. Omdat Schmidt niet goed is in het sporten, en Jenko niet goed is in het studeren, besluiten ze vrienden te worden en elkaar te helpen. Wanneer ze geslaagd zijn, verwachten ze gelijk aan de slag te kunnen om het kwaad te bestrijden. Maar ze worden echter parkwachters, die niet zoveel beleven. Totdat ere en bermoede drugsbende terugkeert.

Tv-serie: 21 Jumpstreet (1987 – 1991)

Film release: 2012

Bron: Columbia Pictures

6. The A-Team

Een paar Amerikaanse soldaten worden er van beschuldigd dat ze drukplaten van de U.S. Treasury hebben gestolen uit Bagdad, maar dat is niet waar. Ze zijn op deze missie gestuurd door een legerkapitein en Lunch van de CIA. Maar het werkelijke doel van deze missie was het A-Team erin luizen. En dat is gelukt. Me behulp van Lynch komen ze weer vrij en moeten ze uitzoeken wie de drukplaten gestolen heeft. Ze komen erachter dat Lynch de platen heeft en doen er nu alles aan om hun naam te zuiveren!

Tv-serie: The A-Team (1983 – 1987)

Film release: 2010

Bron: Twentieth Century Fox Film Corporation

7. The X-Files: Fight the Future

Fox Mulder en Dana Scully werken al enkele jaren als team bij de FBI aan de X-Files. Dat zijn onopgeloste zaken met een bovennatuurlijke tintje. Ze hebben hierdoor veel meningsverschillen met hun superieuren en de X-files worden dan ook gesloten. Ze worden op een bommelding gezet. Ze zijn te laat en het overheidsgebouw wordt opgeblazen en zij dreigen de schuld te krijgen. Ze besluiten om zelfstandig op onderzoek uit te gaan. Mulder komt erachter dat zijn vermoedens over de aanwezigheid van buitenaards leven op aarde op waarheid berusten: er is een geheim genootschap dat alle informatie hierover verborgen houdt.

Tv-serie: The X-files (1993 – 2002)

Film release: 1998

Bron: Twentieth Century Fox Film Corporation

8. The Fugitive

Vier jaar lang was de serie van The Fugitive op de televisie te zien, voordat er in 1993 een film van werd gemaakt. Dr. Richard Kimble wordt ten onrechte gearresteerd voor de moord op zijn vrouw. Hij ontsnapt tijdens zijn transport naar de gevangenis en begint zelf een zoektocht naar de echte dader. Hij wordt hierbij op de hielen gezeten door US-Marshall Samuel Gerard, die ook steeds minder overtuigd raakt van de schuld van Kimble.

Tv-serie: The Fugitive (1963 – 1967)

Film release: 1993

Bron: Warner Bros.

9. The Untouchables

Chicago is in jaren 30 de stad van Al Capone, de legendarische gangster-zwendelaar. Niemand is er tot nu toe in geslaagd zijn absolute macht over de georganiseerde misdaad in te perken. Tot het Treasure Departement beslist om het vuile karweitje te laten opknappen door een ietwat bescheiden figuur, Eliott Ness. Ness heeft slechts één doel voor ogen: slagen in zijn opdracht. Maar om in Chicago te overleven heeft hij bondgenoten nodig, waarop hij in alle omstandigheden kan rekenen.

Tv-serie: The Untouchables (1959 – 1963 en 1993 – 1994)

Film release: 1987

Bron: Paramount Pictures

10. G.I. Joe: The Rise of Cobra

Ook van de stoere G.I. Joe was er eerst een serie op de televisie te zien! Tien jaar in de toekomst moet het elite korps dat bekend staat als G.I. Joe het opnemen tegen de kwaadaardige organisatie Cobra, onder leiding van de Schotse wapenhandelaar Destro. Het elite G.I. Joe team gaat met futuristische spionage en militaire apparatuur de strijd aan met de corrupte Destro en de steeds gevaarlijker wordende organisatie Cobra om de wereld te redden van totale chaos...

Tv-serie: G.I. Joe (1985 – 1986 en 1989 – 1991)

Film release: 2009

Bron: Paramount Pictures

11. Mission: Impossible

Inmiddels zijn de films van Mission: Impossible niet meer weg te denken! Maar ook dit is allemaal begonnen met een tv-serie. In de film leidt Ethan Hunt (Tom Cruise) een missie die totaal fout afloopt. Hierdoor wordt hij beschuldigd van moord op zijn collega's en het doorverkopen van staatsgeheimen. Om de daders op te sporen sluit hij een deal met een paar criminelen om op die manier informatie te verkrijgen.

Tv-serie: Mission Impossible (1966 – 1973 en 1988 - 1990)

Film release: 1996

Bron: Paramount Pictures

12. The Addams Family

De meeste kennen de serie van The Adams Family al en ook hierop is een film gebaseerd. De Addams Family is eigenlijk een satirische versie van het ideale Amerikaanse gezin. De Addams zijn een excentrieke rijke familie die houden van alles dat grotesk en macaber is. Ze zijn zich helemaal niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden. De familie bestaat zelfs voor een gedeelte uit monsters.

Tv-serie: The Addams Family (1964 – 1966)

Film release: 1991

Bron: Paramount Pictures

13. Star Trek

Van Star Trek zijn er meerdere series uitgebracht, waarvan de recentste (Enterprise) tot 2005 te zien was. Natuurlijk konden de films dan niet achterblijven. In Star Trek is het de 23e eeuw. De Aarde is de hoofdplaneet van de Verenigde Federatie van Planeten. Binnen de federatie komt er geen oorlog meer voor. We volgen de avonturen van de bemanning van het ruimteschip de Enterprise. Dit schip staat onder het bevel van kapitein James T. Kirk en Mr. Spock. Het schip is op een vijf jaar durende missie om een deel van het heelal te verkennen.

Tv-series: The Original Series (1966 – 1969),  The Animated Series (1973 - 1974), The Next Generation (1987 - 1994), Deep Space Nine (1993 – 1999), Voyager (1995 – 2001) Enterprise (2001 - 2005)

Film release: 2009

Bron: Paramount Pictures

14. Batman

Ook Batman is begonnen als een tv-serie. Inmiddels zijn er al een aantal Batman films te zien! Toen Bruce Wayne nog een kleine jongen was, ging hij met zijn ouders naar het theater. Op weg naar huis wilde een man hen in een steeg overvallen. De ouders werden daarbij doodgeschoten voor de ogen van Bruce. Deze gebeurtenis heeft het leven van de kleine Bruce veranderd. Om te zorgen dat niemand hetzelfde zou overkomen, wijdde hij zijn leven aan misdaadbestrijding. Met de rijkdom van zijn ouders gaf hij zichzelf het beste onderwijs en de beste trainingen en veranderde in Batman.

Tv-serie: Batman (1966-1968)

Film release: 1989

Bron: Warner Bros.

15. Bewitched

In deze film hebben ze de serie er heel erg leuk in verwerkt. De film draait om een heks genaamd Isabel. Zij wil graag haar magie opgeven om een normaal leven te leiden, maar volgens haar vader zal ze niet zonder haar magie kunnen leven. Maar dan ontmoet ze een filmster genaamd Jack Wyatt, wiens carrière op dat moment in een diep gat zit. Hij wil meewerken aan een televisieserie gebaseerd op de klassieke televisieserie Bewitched, maar moet daarvoor nog wel een actrice vinden die de rol van Samantha kan spelen.

Tv-serie: Bewitched (1964 - 1972)

Film release: 2005

Bron: Columbia Pictures Corporation

16. Miami Vice

Miami Vice was een hele populaire serie, waarvan 16 jaar later ook nog een film is gemaakt. Na een tragische verbreking van de veiligheid in het JIATIF, roept de FBI al gauw de hulp in van de Miami-autoriteiten, die geen deel uitmaken van de in opspraak gekomen groep. De opdracht gaat naar Ricardo Tubbs en zijn collega James Crockett. Ze moeten undercover gaan als de illegale boat-racers en smokkelaars Sonny Burnett en Rico Cooper. Zo ontdekken ze een netwerk van narcoticasmokkelaars onder leiding van de mysterieuze Archangel de Jesus Montoya en zijn Cubaans-Chinese bankierster Isabella.

Tv-serie: Miami Vice (1984-1990)

Film release: 2006

Bron: Universal Pictures

17. Serenity

Serenity is eigenlijk een vervolg op de serie Firefly. Malcolm Reynolds is een gelauwerde veteraan van de galactische burgeroorlog. Hij verdient zijn brood door transporten te doen met zijn schip Serenity. Zijn kleine crew is het enige dat hij nog aan familie heeft. Wanneer hij twee nieuwe passagiers aan boord krijgt, een jonge dokter en zijn telepathisch begaafde zus, is dat het begin van grote problemen: de twee blijken op de vlucht te zijn voor de heersende coalitie.

Tv-serie: Firefly (September 2002 – December 2002)

Film release: 2005

Bron: Universal Pictures

18. Sex and the City

Dat de films een vervolg zijn op de serie Sex and the City is waarschijnlijk wel algemeen bekend. Ook in de films volgen we het leven van de vier vriendinnen, Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda in New York. En het draait vooral om het aankomende huwelijk van Carrie en Big.

Tv-serie: Sex and the City (1998-2004)

Film release: 2008

Bron: New Line Cinema

19. The Honeymooners

De tv-serie van The Honeymooners is alweer een oudje en stamt al uit 1955. Pas in 2005 is er een film op gebaseerd. De New Yorkse buschauffeur Ralph Kramden is altijd bezig met zijn "snel-rijk" plannen, die hij voor zichzelf en zijn beste vriend Ed in gedachten heeft. Ed Norton heeft het volste vertrouwen in zijn vriend en helpt Ralph dan ook altijd, alleen komen ze vaker in de problemen dan dat een plannetje eens goed uitpakt.

Tv-serie: The Honeymooners (1955-1956)

Film release: 2005

Bron: Paramount Pictures

20. The Flinstones

Last but not least is er ook van de tv-serie The Flinstones een film gemaakt met echte mensen! Fred Flintstone is een normale, hard zwoegende werker in een steengroeve en een liefhebbende echtgenoot voor zijn vrouw Wilma. Hij geeft zijn buurman en beste vriend Barney Rubble zijn spaargeld zodat hij samen met vrouw Betty een zoon kan adopteren in de leeftijd van Freds eigen dochter Pebbles. Hij kan het geld eigenlijk niet missen en zijn schoonmoeder Pearl Slaghoople vindt hem een mislukkeling.

Tv-serie: The Flinstones (1960-1966)

Film release: 1994

Bron: Universal Pictures

Welke film of serie ga jij binnenkort kijken?

Bron: uk.complex.com, esquire.com

Lees ook: 10 x de mooiste filmbruiloften

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • goLotte

  • Recensie: Huid op Huid

  • Dit is de releasedatum van 'You' op Netflix

Zoek in artikelen