Film top 6: januari 2016

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand op een rijtje!
 
 
Bioscoop
 

Joy vertelt het meeslepende verhaal van een vrouw die vastberaden is om haar excentrieke en disfunctionele familie bij elkaar te houden, ook als alles tegen lijkt te zitten.

Gedreven door noodzaak, vindingrijkheid en een levensdroom schopt Joy het tot oprichtster en hoofd van een machtig imperium en verandert ze haar leven en dat van haar familie. Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.

 
 
     
 
DVD
 
Deze miniserie is een sublieme bewerking van twee met de Booker Prize bekroonde romans van Hilary Mantel: Wolf Hall en Bringing up the bodies (in het Nederlands vertaald als Het geval Henry). De serie, onder regie van BAFTA-winnaar Peter Kosminsky, biedt een intieme en uitgebreide kennismaking met Thomas Cromwell, de briljante adviseur van de Engelse koning Hendrik VIII. We zien hoe Cromwell zijn eerste schreden zet aan het hof en zijn macht steeds verder uitbreidt door sluw gekonkel.
 
 
     
The Danish girl
Bioscoop
 
Het verhaal speelt zich af in de vroege jaren 1920 in Kopenhagen en is gebaseerd op waargebeurde feiten. Artieste Gerda Wegener (Alicia Vikander) vraagt haar man, Einar Wegener (Eddie Redmayne) om in te vallen als vrouwelijk model. Einar geraakt geobsedeerd door het vrouwelijke lichaam en besluit zijn leven verder te zetten als vrouw, Lili Elbe. Hiermee is hij de eerste bekende transgender in de geschiedenis. Aanvankelijk lijkt alles goed te gaan tussen Gerda en Lili, maar steeds meer komt Gerda tot het besef dat Lili niet meer de man is, waarmee ze destijds gehuwd is.
 
 
     

Bioscoop
 

In de winter van 1820 wordt de walvisvaarder Essex aangevallen door iets dat niemand kon geloven; een reusachtige walvis met bijna menselijke wraakgevoelens.

“In The Heart of the Sea” gaat over de nasleep, als de overlevenden tot het uiterste moeten gaan en het ondenkbare moeten doen om in leven te blijven. Zware stormen, voedseltekort, paniek en wanhoop drijven de bemanningsleden ertoe na te denken over de waarde van het leven en de moraliteit van hun beroep. De kapitein tracht de weg naar huis te vinden en de stuurman probeert de walvis alsnog te doden.

Bekijk hier de trailer

 
     
Bioscoop
 

Er is veel veranderd in de levens van onze mannen, maar ook in Mannenharten 2 blijkt de liefde weer alles behalve een sprookje.

Zo drijft de baby van Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) hen vooral uit elkaar. Als beginnend kinderboekenschrijfster heeft ze vooral oog voor haar leuke boeken en dito uitgever. Met als gevolg dat Wouter zich nog één keer in het onbezonnen studentenleven stort. Samen met Tim (Daan Schuurmans), die net terug is van zijn reis en besloten heeft een tijdje single te blijven, wat makkelijker gezegd is dan gedaan.

...

 
 
     
DVD
 
In hun laatste jaar op Greendale Community College zijn ze niet alleen zomaar een studiegroep, maar zijn zee en familie geworden. Dat moet wel als ze dit dolkomische jaar willen overleven. Met alles van het verstoren van een sci-fi congres, een nieuwe invasie van de Duitsers, een Thanksgiving etentje dat foutloopt tot een kerstgijzeling, een transformerende vader-zoon hereniging en ze worden zelfs poppen. Dit ongelofelijk fantasierijke vierde seizoen is van ongekend hilarisch niveau. Zet je schrap om dubbel te liggen van het lachen!
 
 
 
 

Welke films wil jij zien?

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • Nieuwe series die je dit jaar niet mag missen

  • Chicklit top-5: januari 2015

  • Young adult top-5: januari

  • Deze films en series verschijnen in januari op Netflix

Zoek in artikelen