Chicklit.nl film van het jaar 2015: stem op jouw favoriet!

Films kijken we, naast het lezen van boeken, het liefst de hele dag. Om uit de enorm grote lijst dé film te kiezen die het beste is uit 2015, dat is een mission impossible. Thank god dat jullie ons hierbij kunnen helpen. Welke film gaat het winnen van de rest? Stem op jouw favoriet voor Chicklit.nl film van het jaar 2015!

Het jaar 2015 was niet alleen een prachtig jaar voor de filmwereld, maar ook voor Chicklit zelf. We lanceerden niet alleen onze nieuwe website in februari, maar zagen onze bezoekersaantallen ook enorm stijgen. En daar mogen we jullie voor bedanken! Wij zijn heel benieuwd wat ons in 2016 te wachten staat, en we hopen jullie weer terug te zien op onze website.

Stemmen kan onderaan het artikel...

Film van het jaar 2015
Wij hebben van het hele jaar 2015 de beste 12 film gekozen. En nu is het aan jullie om voor deze categorie de enige échte winnaar te kiezen. Geloof ons, het wordt geen makkie om tussen die 12 films te kiezen. Je kunt stemmen vanaf 1 januari tot en met 31 januari in 2016.

De genomineerden

Magic Mike XXL

Magic Mike XXL begint drie jaar nadat Mike besloot te stoppen met strippen. Nu lijkt het erop dat de overgebleven 'Kings of Tampa' ook bereid zijn de handdoek in de ring te gooien. Maar dan wel op hun manier: met één laatste optreden in Myrtle Beach, samen met legendarische headliner Magic Mike in de spotlights.

Spy

 

Susan Cooper (Melissa McCarthy) speelt een onopvallende en terughoudende analist bij de CIA en is een onbekende held achter vele van de operaties. Maar zodra haar partner (Jude Law) plotseling is verdwenen en haar andere collega en topagent (Jason Statham) in opstand gaat, verruilt ze haar kantoorbaan voor die van een echte spion. Om de mensheid te redden van een ramp, begeeft Susan Cooper zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.

The Scorch Trials

In dit tweede deel van de epische Maze Runner saga, krijgen Thomas (Dylan O'Brien) en de andere Gladers te maken met hun grootste uitdaging tot nu toe: het zoeken naar aanwijzingen over de geheimzinnige en machtige organisatie WCKD.

De tocht voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Samen met het verzet binden de Gladers de strijd aan met de superieure kracht van WCKD en ontdekken zij dat de organisatie een schokkend plan voor hen in petto heeft.

Paper Towns

Als Q (Quentin) en Margo negen jaar oud zijn, vinden ze in het park een dode man. Die avond klimt Margo het slaapkamerraam en het hart van Q binnen. Maar hun levens gaan daarna verschillende kanten op. Negen jaar later klimt Margo opnieuw Q's kamer binnen. Ze neemt hem mee op een nachtelijk avontuur om nooit te vergeten. De volgende dag is ze verdwenen. Margo blijkt aanwijzingen te hebben achtergelaten die alleen Q kan ontrafelen. 

Cinderella

In het verhaal van Cinderella, ofwel Assepoester, volgen we het lot van de jonge Ella, wier vader opnieuw trouwt na de dood van Ella's moeder. Omdat ze haar liefhebbende vader wil steunen, verwelkomt Ella haar nieuwe stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella met open armen. Als Ella's vader echter ook onverwacht sterft, wordt ze het slachtoffer van haar jaloerse en gemene nieuwe familie. Ella is nu niks meer dan een dienstmeid bedekt door as, wat haar de bijnaam Assepoester oplevert. Ondanks deze tegenspoed laat Ella zich niet kennen en probeert ze haar moeders laatste woorden te eren en 'moedig en aardig te blijven'. Als ze vervolgens een knappe vreemdeling ontmoet in de bossen, die een prins blijkt te zijn, lijkt Ella's lot eindelijk te veranderen.

Insurgent

In het tweede deel van The Divergent Series: Insurgent krijgt Tris het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago.

Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden.

Inside Out

In de originele Disney•Pixar film Inside Out neemt hij ons mee naar de meest bijzondere plek van allemaal: het hoofd. Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley.

Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Middenwesten van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier.

BIg Hero 6

'Big Hero 6' gaat over Hiro, een 14-jarig genie die woont in San Fransokyo, een kruising tussen San Francisco en Tokyo. Een van zijn uitvindingen wordt gestolen door een enorme slechterik en Hiro besluit een groep superhelden te creëren om zijn eigendom terug te halen. Deze superhelden, bestaande uit bestaat uit de helden Sunfire, Silver Samurai, GoGo Tomago, Honey Lemon, Hiro Takachiho en Baymax, maken gebruik van de vaardigheden van de doodnormale mensen uit Hiro's nabije omgeving.

The Longest Ride

The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke (Scott Eastwood), die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia (Britt Robertson), die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York. Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira (Alan Alda) en hun leven totaal verandert. Ira's herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel. 

Pitch Perfect 2

De Bellas zijn terug! Dit keer moeten Beca en de andere meiden het opnemen tegen de Duitse wereldkampioenen.

Het vervolg op de hitkomedie uit 2012 is het regiedebuut van actrice Elizabeth Banks, die in beide films de rol van televisiecommentator Gai speelt.

The Imitation Game

In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer.

The Hungergames: Mockingjay part 2

In Mockingjay part II gaan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) en District 13 de ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool aan. Nadat Katniss al twee keer de Hongerspelen heeft overleefd en is uitgeroepen tot de spotgaai, was in Mockingjay part I de uitbraak van de oorlog in de districten te zien. In november gaat de strijd verder.

 

Stem op de Chicklit.nl film van het jaar 2015
Email:
Magic Mike XXL
Spy
The Hungergames: Mockingjay part 2
The Maze Runner 2
Paper Towns
Cinderella
Insurgent
Inside out
Big Hero 6
The Longest Ride
Pitch Perfect 2
The Imitation Game
online poll
 
 
 
 
 
 

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

Zoek in artikelen