Film top 6: augustus 2016

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand op een rijtje!

Suicide Squad 

Bioscoop

Een groep bijzondere en extreme criminelen voert klusjes uit voor de overheid in ruil voor hun vrijheid. Beter bekend als de Task Force X gaan ze hun missies te lijf.

Het voelt goed om slecht te zijn… Stel een team samen van ‘s werelds meest gevaarlijke, gevangen genomen Super Schurken en geef ze de meest geavanceerde wapens die er beschikbaar zijn. Stuur ze vervolgens op een missie om een onbekende, onoverwinnelijke entiteit te verslaan. 

U.S. intelligence officer Amanda Waller heeft besloten dat alleen een in het geheim opgesloten groep wanhopige, afschuwwekkende misdadigers, die niets te verliezen hebben, volstaat. Echter, wanneer zij ontdekken niet geselecteerd te zijn om te slagen, maar enkel om hun schuld in te lossen (falen is onvermijdelijk), is het de vraag of de Suicide Squad tijdens een poging zal sterven, of dat het vanaf nu ieder voor zich wordt.

Bad Moms

Bioscoop

Amy Mitchell (Mila Kunis) is helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Haar kinderen vreten energie, haar man is zelf nog net een kind en haar baas eist alle resterende aandacht op.

Op een dag is de maat vol en besluit ze om samen met twee andere zwaar gestreste moeders (Kristen Bell en Kathryn Hahn) hun verantwoordelijkheden te laten varen en helemaal los te gaan. Dit tot ongenoegen van drie keurige moeders op school (Christina Applegate, Annie Mumolo en Jada Pinkett Smith), die Amy niet kan uitstaan.

Ghost Busters 

Bioscoop 

Who you gonna call? Dertig jaar na de release van de succesvolle originele film is Ghostbusters terug en volledig ge-reboot voor een nieuwe generatie.

Zootopia 
 
DVD

Zootropolis is een stad als geen ander, een moderne wereld met alleen dieren.

De stad bestaat uit verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown. Het is een mengelmoes van dieren uit verschillende omgevingen die samenleven. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis.

Maar wanneer de optimistische officier Judy Hopps (Ginnifer Goodwin) zich aansluit bij de politie, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk is als eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren. Vastberaden om zichzelf te bewijzen, grijpt ze de kans aan om een zaak op te lossen. Zelfs als dat betekent dat ze moet samenwerken met de welbespraakte, sluwe vos Nick Wilde (Jason Bateman) om het mysterie op te lossen.

Eddie the Eagle

DVD

Eddie the Eagle vertelt het verhaal van Michael Edwards, de bekendste skispringer van Groot Brittannië. Micheal, beter bekend als ‘Eddie the Eagle’, heeft één droom en dat is meedoen aan de Olympische Spelen. Er is alleen een probleem: Eddie is simpelweg geen atleet. Als jongetje werd hij als laatste gekozen bij wedstrijdjes en ook als tiener stuntelt hij bij het sporten. Toch geeft hij niet op en zo vindt de vindingrijke Michael een manier om mee te doen aan de Olympische winterspelen in Calgary. Met hulp van zijn coach (Hugh Jackman) ontpopt Eddie the Eagle zich tot een skispringer.

Deze film neemt je mee op Michaels reis beladen met wilskracht, doorzettingsvermogen en humor. Taron Egerton, die zijn debuut maakte in de film Kingsman: The Secret Service, vertolkt de rol van Eddie the Eagle en Hugh Jackman kruipt in de huid van de skispring-expert die Eddie voorbereidt op de Olympische Winterspelen in Calgary.

The Good Dinosaur

DVD

Arlo, een gigantische Apatosaurus, raakt bevriend met het mensenjongetje Spot.

Een humoristisch en origineel verhaal over Arlo, een levendige Apatosaurus met een groot hart. Na een traumatische gebeurtenis is niets meer hetzelfde in de familie van Arlo. Hij besluit op een buitengewone reis te gaan en komt hij een menselijke jongetje tegen. 

Welke film ga jij deze maand sowieso kijken? 

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • Deze films en series verschijnen in augustus op Netflix

  • Chicklit top-5: augustus

  • Film top 6: april 2017

  • Deze films en series verschijnen in augustus op Netflix

Zoek in artikelen