Fase 3 van de Leesclub met Sandwichvrouw

Met Fase 3 zijn we alweer beland bij de laatste fase van de leesclub. Ook tijdens deze fase hebben we onze VIP-readers weer een aantal vragen over het boek voorgeschoteld. De antwoorden zijn hier te lezen. Lees jij ‘Sandwichvrouw’ ook? Ben je het eens met de meningen..?

Tijdens de laatste fase van de leesclub vroegen we onze VIP-readers het hemd van het lijf. We wilden onder andere weten wat ze van de personages vinden, of ze het boek een aanrader vinden en of het boek voldeed aan de verwachtingen. De antwoorden vind je hieronder terug!

Over het boek

Kate Reddy, hoofdpersoon van Allison Pearsons internationale bestseller 'Hoe krijgt ze het voor elkaar', wordt binnenkort vijftig. Haar schattige kindjes zijn onmogelijke pubers geworden die hele maancyclussen doorbrengen achter hun telefoons. Terwijl Kates ouders ook steeds meer zorg nodig hebben. En omdat haar man onlangs ontslagen is en even volledig toegeeft aan zijn eigen midlifecrisis, lonkt er thuis een financiële catastrofe. Na een pauze van tien jaar moet Kate ineens weer de arbeidsmarkt op – die genadeloos blijkt voor een vrouw van haar leeftijd. Het wordt nog ingewikkelder wanneer een oude vlam weer opduikt. 'Sandwichvrouw' is een oergeestig, herkenbaar verhaal voor vrouwen die in hun pogingen om alle balletjes in de lucht te houden, zichzelf ergens kwijt zijn geraakt. Want uiteindelijk zijn we allemaal een klein beetje Kate Reddy.

Sandwichvrouw

Eindoordeel

Sandwichvrouw’ viel bij alle lezeressen zeker in de smaak. De meeste lezeressen konden zichzelf wel vinden in het verhaal en herkenden zichzelf in het hoofdpersonage. Door deze herkenning konden zij het boek maar moeilijk aan de kant leggen en had lezeres Anita helemaal niet door dat het eigenlijk best wel een dik boek is!

De grote favoriet uit het verhaal is het hoofdpersonage, Kate Reddy. Dit komt vooral omdat de lezeressen goed met haar konden meeleven, zij herkenden veel van zichzelf in haar! Zoals lezeres Hilma het zo mooi zegt: door haar “fouten” leef je als lezer helemaal met haar mee. Lezeres Angelique vond Kate een sterke vrouw, ook doordat ze bewust was van haar zwakke punten. Hierdoor krijgt het verhaal in ‘Sandwichvrouw’ ook meer diepgang en blijft het niet aan de oppervlakte kabbelen.

Naast Kate zitten er natuurlijk ook nog allemaal andere personages in het boek. Lezeres Elsbeth vond sommige hiervan wel een beetje stereotypes, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse vriendin die alle schoonheidsingrepen op de voet volgt of de echtgenoot met de midlifecrisis. Maar dit hoeft helemaal niet als een minpunt gezien te worden. De personages passen namelijk allemaal goed bij elkaar en in het verhaal. Hierdoor is heeft Allison Pearson een mooie balans in het verhaal aangebracht.

Lezeres Hilma had soms moeite om haar aandacht bij het verhaal te houden. Kate vertelt soms namelijk wel erg veel aan de lezer. Daardoor moest ze af en toe even terugbladeren om te kijken waar het over ging. Ook lezeres Petra vond het hierdoor af en toe niet prettig leesbaar. Maar de andere lezeressen vonden ‘Sandwichvrouw’ lekker lezen en vlogen door het boek heen!

Sandwichvrouw’ voldeed zeker aan de verwachtingen van de lezeressen. Lezeres Elsbeth heeft heel erg genoten van het verhaal en vond het fijn dat een vrouw van 50 een keer centraal staat in een verhaal. Lezeres Hilma vond het wel jammer dat er niet zoveel romantiek in het verhaal zat. Er had meer uit de ontmoeting met haar oude vlam gehaald kunnen worden.

De schrijver 

Eigenlijk waren de meeste lezeressen nog niet bekend met de auteur Allison Pearson. Lezeres Elsbeth had wel al gehoord dat van haar eerste boek een film is gemaakt, maar heeft nog nooit een boek van haar gelezen!

De meeste lezeressen zijn blij verrast door Allison Pearson en willen graag nog veel meer boeken van haar lezen. Ook raden ze 'Sandwichvrouw' met veel plezier aan!

Allison Pearson heeft een erg beschrijvende stijl. Ze vertelt veel details. Hierdoor krijg je als lezer wel een goed beeld van de personages en van het verhaal. Maar het moet wel in je straatje passen! Daarnaast is ‘Sandwichvrouw’ in dagboekvorm geschreven en lezeres Angelique vond dit heel erg leuk gedaan.

Alles bij elkaar genomen past ‘Sandwichvrouw’ in ieder geval perfect binnen de doelgroep!

Een aantal lezeressen over het boek

Angelique: “Het verhaal is misschien soms wat over de top, maar daardoor juist erg vermakelijk. Het boek is in dagboekvorm geschreven wat prettig leest en waardoor Pearson je het verhaal nog beter laat beleven.”

Elsbeth: “Allison Pearson heft de perfecte ingrediënten gevonden voor een humoristisch verhaal over een vrouw die alle ballen in de lucht moet zien te houden: aandacht en zorg voor haar kinderen, haar hond, haar man, haar moeder en haar schoonouders.”

Anita: “Ik ga dit zeker aanraden aan mijn vriendinnen. We zijn wel jonger dan Kate, maar er zitten zeker herkenbare stukken in!”

Heb jij het boek ook gelezen? Wat vond jij ervan?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Lisette Jonkman trakteert op GRATIS eBook van Festivalkriebels

  • Astrid Harrewijn trakteert op GRATIS e-boek: De Huisbaas!

  • Achter de schermen bij Chicklit.nl: maart

  • Chicklit top-5: juni

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met 'Liefde van je leven' 

Zoek in artikelen