Disney's Mulan wordt zonder liedjes

Als het aan regisseur Niki Caro ligt, wordt de live-action versie van Mulan een beetje anders dan de tekenfilm uit 1998. In een interview laat de filmmaker namelijk weten dat Mulan geen musicalfilm wordt, zoals Beauty and the Beast. Het wordt juist een vrouwelijke film over krijgskunsten en avontuur. En daar passen volgens Kiki Caro geen liedjes in!

Mulan zal in november 2018 in de bioscopen te zien zijn. En het belooft zeker een film te worden met een grote knal. Niki Caro, bekend van familiefilm Whale Rider, heeft namelijk grote ideeën om het sprookje van Mulan nieuw leven in te blazen. We wisten al dat de cast helemaal Aziatisch zou zijn, om zo de whitewashing discussie, van o.a. The Great Wall en Ghost in the Shell, te voorkomen. Maar nu weten we ook dat Mulan de kindvriendelijke versie zal worden van de film Kill Bill. Dit heeft Niki Caro in een interview met Entertainment Weekly laten weten.

Niki Caro is ook niet van plan om alleen plaats te nemen in de stoel van de regisseur. Ze gaat zich namelijk op de film voorbereiden door een beetje Kung Fu te leren. Hierdoor kan ze natuurlijk de acteurs veel beter beoordelen op hun vechtkunsten!

Toen bekend werd dat er een live-action versie zou worden gemaakt van Mulan was het nog niet bekend of het zou gaan om een musicalfilm (zoals Beauty and the Beast) of een actiefilm met weinig nummers (zoals Jungle Book). Volgens Niki Caro zullen er in Mulan zelfs helemaal geen liedjes voorkomen! Dat is op dit moment tenminste het plan. De twee meest bekende liedjes van de tekenfilm Mulan zijn ‘Reflection’ en ‘I’ll Make a Man Out Of You’. Maar deze nummers passen waarschijnlijk niet binnen het idee dat Niki Caro heeft bij de live-action versie van Mulan.

De film volgt namelijk een Disney prinses die een beetje anders is dan de andere prinsessen. De jonge vrouw moet zich vermommen als een man om haar vaders plek in het leger in te kunnen nemen. Mulan is dus het soort prinses dat liever met een zwaard gaat vechten in het leger dan dat ze naar een gekostumeerd bal gaat. Hier past natuurlijk ook niet echt bij dat Mulan gaat zingen. Vooral niet als de film vooral gericht is op de krijgskunst! Maar toch blijven we wel een beetje hopen dat er toch een liedje in de live-action versie van Mulan zal voorkomen!

Bron: Disney

Wat vind jij ervan dat in de live-action versie van Mulan waarschijnlijk geen liedjes zullen voorkomen?

Bron: movieweb.com, giphy.com

Lees ook:

Wat we tot nu toe weten over de live-action versie van The Lion King

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen