De Boekenweek begint weer!

Het is weer zover! De Boekenweek gaat beginnen. Het vindt dit jaar plaats van 25 maart tot 2 april en er wordt natuurlijk weer een hele week uitgebreid over boeken gepraat! Het thema dit jaar is Verboden Vruchten. Op vrijdagavond 24 maart wordt de Boekenweek, zoals elk jaar, weer traditioneel geopend met het Boekenbal. Onze hoofdredactrice is hier natuurlijk ook bij aanwezig! Lees snel verder om erachter te komen wat je nog meer kan verwachten van de Boekenweek 2017.

Boekenweekgeschenk

Een heel belangrijk punt van de Boekenweek is natuurlijk het Boekenweekgeschenk. Dit jaar is deze geschreven door Herman Koch en heeft de naam Makkelijk leven. Bij een besteding van € 12,50 aan boeken ontvang je dit mooie Boekenweekgeschenk. Het gaat over de schrijver Tom Sanders, die als vader in een lastig dilemma terecht komt!

Boekenweekessay

Dit jaar is de Boekenweekessay De zonde van de vrouw geschreven door Connie Palmen. Deze is natuurlijk geschreven naar aanleiding van het thema Verboden Vruchten. In De zonde van de vrouw onderzoekt Connie Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Deze week kan hij gekocht worden voor maar € 3,50. Als de Boekenweek is afgelopen kost De zonde van de vrouw € 7,50. 

Herman Koch en Connie Palmen signeren

Heb jij Herman Koch of Connie Palmen altijd al een keertje in het echt willen zien? Dan is dit je kans! Tijdens de Boekenweek gaan zij namelijk langs verschillende boekhandels en bibliotheken in Nederland. Op 25 maart is Herman Koch bijvoorbeeld te vinden bij boekhandel Scheltema in Amsterdam en bij de Algemene Boekhandel in Amersfoort om het Boekenweekgeschenk te signeren. En Connie Palmen is op 25 maart te vinden bij boekhandel Donner in Rotterdam om de Boekenweekessay te signeren.

Bron: Getty

Boekenevenementen

Ook worden er verschillende boekenevenementen door het hele land georganiseerd. In Amsterdam kan je een literaire wandeling maken die helemaal in het thema staat van Verboden Vruchten! En in Nieuwegein kan je naar een Young Adult signeersessie. Er worden daarnaast op verschillende plekken in Nederland lezingen en presentaties gegeven! Voor een volledig overzicht kijk dan op deze site.

Gratis reizen met de NS op 2 april

Zoals elk jaar kan je ook weer een dag gratis reizen op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Neem op zondag 2 april Makkelijk leven mee de trein in en je reist die dag gratis door heel Nederland. En wat ook heel leuk is, is dat je Herman Koch kan tegenkomen in de trein. Hij reist 2 april namelijk op een aantal trajecten mee om de reizigers voor te lezen uit zijn boek! Bij de ingang van een aantal treinen staan medewerkers die koptelefoons uitdelen zodat iedereen mee kan luisteren.

Live uitzendingen!

Het Boekenbal wordt dit jaar live uitgezonden op de faceboek pagina van de Boekenweek. Dus ben jij benieuwd wie er dit jaar allemaal te vinden zijn op het Boekenbal kijk dan vanavond naar de live-uitzending! Daarnaast wordt op 29 maar door Stichting Lezen en de CPNB de Boekenweek live uitgezonden! Dit is een scholierenprogramma bij de Boekenweek. Ze gaan op een creatieve manier aan de slag mat het boek Red ons Maria Montanelli van Herman Koch.

Lees hier alles over de Boekenweek 2017.

Wat vind jij van het thema, Verboden Vruchten, dit jaar?

Bron: www.boekenweek.nl

 

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Eerste Gossip Girl reboot trailer onthuld

  • Elke dag broerdag - Tineke Honingh

  • Wil jij nog meer Grey?

Zoek in artikelen