• Home
  • Nieuws
  • Moeten de Transformers films het binnenkort doen zonder Michael Bay en Mark Walhberg?

Moeten de Transformers films het binnenkort doen zonder Michael Bay en Mark Walhberg?

Zowel Mark Wahlberg als Michael Bay hebben kort geleden aangegeven dat Transformers: The last Knight voor hun beiden de laatste Transformers film zal worden. Michael Bay heeft in een open brief die gepost werd op zijn officiële website laten weten dat hij het mooi geweest vind na 10 jaar. Vervolgens heeft Mark Wahlberg, toen hij bij de Graham Norton show te gast was, laten weten dat ook hij stopt met de franchise.

In 2007 heeft Michael Bay ons voor het eerst kennis laten maken met de autobots en decepticons. Nu, 10 jaar later, zijn de Transformers films nog steeds ontzettend populair. Toch heeft onder meer Michael Bay laten weten dat Transformers: The Last Knight zijn laatste Transformers film zal worden.

Maar misschien dat we dit nieuws toch met een korreltje zout moeten nemen. Al meteen nadat de eerste film uitkwam in 2007 gingen er geruchten de ronde dat Michael Bay zou stoppen met de Transformers franchise. Nadat dit niet het geval bleek te zijn kwamen de geruchten toch weer op gang in 2011, ten tijde van de derde film, Dark of the Moon. Zelf bevestigde hij die geruchten en vertelde hij dat hij niet in gesprek was om terug te keren voor het vierde deel. Maar ook hier besloot Michael Bay om toch door te gaan met de serie.

Echter lijkt het er deze keer wel echt op dat Bay gaat stoppen. Op een open brief op zijn website verteld hij dat het bitterzoet aanvoelt om de franchise te verlaten. Hij bevestigd zelf dat hij al vele malen heeft geroepen dat hij zou stoppen met de Transformers films. Maar elke keer brachten de fans, de verschillende themaparken en de Make-a-wish­ kinderen die de set mochten bezoeken hem terug van zijn beslissing. Maar nu heeft hij toch besloten om te stoppen.

Foto: Paramount Pictures

Maar Michael Bay is niet de enige die stopt. Ook Mark Wahlberg heeft aangegeven de franchise te verlaten. In eerdere interviews gaf Mark Wahlberg al aan dat hij vond dat Michael Bay echt het brein achter de films is en dat als Bay stopt, Wahlberg ook stopt.

In een recent interview in de Graham Norton show bevestigd Mark Walhberg dat hij definitief gaat stoppen met de franchise. Hij vertelt dat dit echt de laatste film zal zijn en dat hij eindelijk zijn leven terug zal krijgen na deze film. Hij zegt dat het goed is om op het hoogtepunt te stoppen en dat er zijn nog veel films zijn waar hij aan mee wilt werken.

Uit alles blijkt dat zowel Michael Bay als Mark Walhberg zullen stoppen met de Transformers franchise. Maar met meerdere Transformers films op de planning, waaronder een spin-off met Bumblebee, zou het zomaar kunnen zijn dat het verleden zichzelf gaat herhalen en dat dit verhaal misschien nog wel een staartje gaat krijgen.

Zullen de Transformers films net zo succesvol blijven zonder Michael Bay en Mark Wahlberg?

Lees ook: Transformers: The Last Knight teaser trailer

Bron: Michaelbay.com, mtv.com, gizmodo.com, slashfilm.com, sciencefiction.com, Graham Norton Show.

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Deze acteurs werden ontslagen op de set

  • Deze celebrities vonden het karakter dat hun doorbraak betekende helemaal niet leuk

Zoek in artikelen