Het script voor Gremlins 3 is afgerond

De laatste Gremlins film komt alweer uit 1990. Veel fans waren dan ook blij verrast toen er bekend werd gemaakt dat er toch nog een derde Gremlins film aankomt. Chris Columbus, de regisseur van onder andere de eerste twee Harry Potter films en tevens schrijver van de eerste Gremlins film, heeft bevestigd dat hij het script voor Gremlins 3 heeft afgerond. Wij zien een derde Gremlins film wel zitten!

Bron: Getty Images/JB Lacroix

Chris Columbus heeft aangegeven dat de derde film een stuk donkerder zal zijn dan de voorgaande Gremlins films. Het zou zelfs mogelijk zijn dat de leuke Gizmo de derde film niet zal overleven! Columbus heeft in een interview met Slashfilm vertelt dat hij erg trots is op het script dat hij heeft geschreven. Chris wilde terug naar de gevoeligheid van de eerste film met een donkere ondertoon. Columbus kreeg ook de vraag gesteld of de mensen in de film er niet aan zullen denken om Gizmo te doden, aangezien alle Gremlins van hem af komen. Columbus antwoorde dat dit een goede observatie is en dat dit probleem ook zeker in de film aan bod zal komen. Dit zal ook een aantal ethische kwesties opleveren aangezien Gizmo niets misdaan heeft, maar door de nalatigheid van mensen kon hij nat worden en transformeren. We zullen zien hoe dit in de film zal gaan uitpakken!

Bron: Waner Bros/Gremlins 2

Fans  van de Gremlins films zijn erg bang dat de nieuwe film veel CGI zal gaan gebruiken in plaats van poppen om de Gremlins tot leven te brengen. Columbus verzekert de fans ervan dat ze nog steeds poppen zullen gebruiken, maar dat sommige visuele effecten wel zullen helpen bij het gebruik van de poppen. Zo kan de CGI gebruikt worden om eventuele draden waar de poppen aan vast zitten weg te werken in de uiteindelijke film. Daarnaast maakt CGI het werk van de poppenspelers iets makkelijker. In de eerste film moesten er 18-20 man achter een bar zitten om de poppen te bedienen. De mensen achter de bar hadden totaal geen ruimte en volgens Columbus was het heel zwaar werk voor de medewerkers. CGI zal het werk voor de poppenspelers een stuk makkelijker maken.

Gremlins 3 zal gemaakt worden door Warner Bros. Er is nog niks bekend over de regisseur, de cast of een release datum, maar een afgerond script is zeker een stap in de goede richting!

Wat vind jij ervan dat er nog een derde Gremlins film in de maak is?

Bron: Slashfilm, screenrant, movieweb.

Lees ook: Er wordt een Invasion of the Body Snatchers remake gemaakt

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Er komt een animatieserie over de Gremlins

Zoek in artikelen