• onze waardering

New York - recepten uit de Big Apple RECENSIE

In deze videorecensie test Chicklit.nl het kookboek New York - recepten uit de Big Apple van Marc Grossman. Jacky van Dijk waagde zich aan het maken van de Cinnamon Rolls:

 

Wil je zelf ook de Cinnamon Rolls uitproberen? Hier is het recept:

Wat heb je nodig?
Voor het deeg 
 
400 g bloem
 1 tl instant gist
 0,5 dl lauw water
 1 dl lauwe melk
 50 g gesmolten boter
 1 ei
 2 snufjes zout
 30 g poedersuiker
 1/2 t; vanille extract
Voor de afwerking
 100 g zachte boter
 60 g poedersuiker
 1,5 el kaneel
 1,5 el melk om in te smeren

Voor het glazuur
 100 g poedersuiker
 100 g roomkaas
 3 cl warm water

Hoe maak je het?
Het deeg

Meng de ingredienten voor het deeg in een grote kom en kneed 10 tot 15 minuten krachtig. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur rijzen tot het volume is verdubbeld (ca. 1,5 uur).

De voorbereiding
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek. Besmeer de rechthoek met de zachte boter. Meng de poedersuiker met de kaneel en bestuif het deeg met het mengsel. Rol het deeg in de lengte uit. Snijd het deeg in slierten, rol ze op en leg ze op bakppaier in een grote vorm. Dek af met een schone theedoek en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen, tot ze mooi dik zijn.

Het bakken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer de kaneelrolletjes met de melk en bak ze in 20-25 minuten mooi goudbruin. Haal de rolletjes uit de oven en meng de ingredienten voor het glazuur. Smeer het glazuur met een spatel of een borstel op de rolletjes en serveer indien mogelijk warm.

Eet smakelijk!

Welk typisch New York's gerecht zou jij graag willen proberen zelf te maken?



Kijk ook eens op het YouTube-kanaal van Chicklit.nl voor meer videorecensies, trailers en andere leuke video's. 

New York

  • Auteur:

    Marc Grossman
  • Verschenen:

    20 september 2013
  • Uitgave:

    ISBN 9789461430984
    Uitgever Good Cook
    272 pagina's
  • Ondertitel:

    Recepten uit de Big Apple
  • Uitgever:

    Good Cook
  • Genre:

    Kookboeken
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (2 stemmen)
  • Omschrijving:

    Zin in een bagel, een cheesecake of een matza ball soup? In dit prachtige kookboek vind je maar liefst 130 typische New Yorkse gerechten zoals ze in The Big Apple zelf worden bereid. Van Silver Dollar Pancake, Tuna Melt, Cinnamon Rolls, Chicken Salad Sandwich en Pickles tot Egg in a Hole, Blueberry Cup, Brownies en Lemon Poppy Muffin. Vanaf nu kun je deze onmiskenbare New Yorkse recepten ook aan deze kant van de oceaan maken. New York bevat een mix van recepten van eethuisbezoeken, Joodse delicatessezaken, een vleugje ouderwets Chinetown, Amerikaans junkfood, gezonde Amerikaanse voeding en nog vele andere dingen. Als je al deze ingrediënten met elkaar combineert, heb je een enkele reis NYC voor je liggen. Smakelijke reis!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Top 10 BBQ boeken

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

Zoek in artikelen