Deze sites vind je misschien ook leuk Fashionscene.nl, Chicklit.nl, en meer

Meer sites die je misschien ook leuk vindt

Girlscene Ze
Fashionscene Beautyscene
Chicklit Moviescene
Partyscene Vrouwen
Foodness I Want That Must Have
Shopgids Beautybox
Find My Musthave Reequest

Recensies » Boekrecensies

De wolvenprinses
17-11-2013 | Geplaatst door Joany de Vries

De wolvenprinses

Liefhebbers van klassiekers als The Secret Garden of The Little Princess kunnen hun hart ophalen met De wolvenprinses van Cathryn Constable. Dit verhaal, over een jong weesmeisje wat samen met haar twee beste vriendinnen wordt uitgenodigd op het paleis van een Russische prinses, is op zijn zachtst gezegd betoverend te noemen.

Vanaf de eerste ontmoeting met de hoofdpersoon uit De wolvenprinses was ik verkocht. Sophie is een meisje dat na de dood van haar vader met lege handen is achtergebleven. Al haar kleren zijn versleten, en haar voogd ziet er het nut niet van in om haar nieuwe te schenken.

Ondanks haar pech is Sophie een dromer, die de stem van haar vader nog kan horen wanneer ze denkt aan de verhalen die hij haar vroeger vertelde. Met haar rijke fantasie, en hoopvolle natuur stal Sophie al heel snel mijn hart, en ik kon sindsdien niet meer stoppen met lezen.

Dit boek bevatte alle ingrediënten waar ik als meisje al zo dol op was. Paleizen, prinsessen en prachtige legenden. Daarnaast heeft het boek iets sprookjesachtigs en hartverwarmends.

Het verhaal is erg goed geschreven, maar is wel behoorlijk voorspelbaar. Hoewel ik me daar meestal heel erg aan kan storen vond ik die voorspelbaarheid wel erg goed passen bij dit boek. Hierdoor hield je namelijk tijdens het lezen continue het gevoel dat alles wel goed zou komen, zoals dat ook hoort bij een sprookje.

Voor mij was dit een heerlijke leeservaring, die me wel heel erg nostalgisch heeft gemaakt... ik moest mijn oude sprookjesboeken maar weer eens opzoeken.  

Zie jij dit sprookjesachtige boek ook wel zitten?
Auteur:
Cathryn Constable
Verschenen:
september 2013
Uitgave:
ISBN 9789044340495
Uitgever Chicken House
256 pagina's
Genre
Teen Chicks
Ons oordeel:
Oordeel bezoekers:
(1 stem)
Oorspronkelijke titel:
The Wolf Princess

Reacties

Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Word lid van Chicklit en praat met andere meiden over je favoriete boeken & films!

Registreren

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Chicklit.nl nieuwsbrief

Please don't insert text in the box below!

Leesclub leest

Twitter feed

facebook