Rain Mitchell

Dat Rain Mitchell een yogafanaat is, onderstreepte bij eerder al door De Yogaclub uit te brengen. Nu de filmrechten van dit boek zijn verkocht en zijn vervolgroman Het Flowfestival is verschenen, wordt het tijd om deze yogi beter te leren kennen. De schrijfster vertelt Chicklit.nl over yoga, de vrouwelijke personages en zijn pseudoniem.

Chicklit.nl: Het Flowfestival gaat over vijf vriendinnen: Lee, Katherine, Stephanie, Graciela en Imani. Wie is je favoriete personage?
Rain: Ik ben gek op de hele vriendinnengroep, omdat ze alle vijf karaktertrekken hebben die mij aanspreken. Maar, als ik moet kiezen ga ik voor Katherine. Ze heeft veel doorgemaakt: van drugsproblemen tot een turbulente jeugd. Maar ze heeft haar leven opnieuw ingericht. Ze heeft begrip voor anderen en oordeelt niet over andermans fouten. Ik zou graag meer zoals Katherine willen zijn.

Chicklit.nl: Yoga heeft bij elk personage een verandering teweeg gebracht in hun leven. Je begon zelf als tiener met yoga, op welke manier heeft het jouw leven veranderd?
Rain: Yoga helpt je begrijpen hoe je lichaam werkt, het geeft je fysieke controle. Dit heeft me bijvoorbeeld geholpen om een betere hardloper en skiër te worden. Ook heeft het me sowieso meer zelfvertrouwen gegeven. Een goede lichaamshouding kan de manier waarop je over jezelf denkt en hoe andere mensen naar je kijken veranderen. Ik doe sinds tien jaar elke dag aan yoga en toen begon ik pas echt veranderingen te merken. Ik heb minder woede en kan beter omgaan moet ingewikkelde situaties.

Chicklit.nl: Het Flowfestival is het tweede boek uit de reeks, je debuteerde met De Yogaclub. Wist je tijdens het schrijven van het eerste boek al waar de tweede over zou gaan?
Rain: Nee, totaal niet. Ik wilde dat elk boek op zichzelf zou staan. Maar, sommige situaties en relaties hadden wel een open einde aan het einde van het eerste boek. Op een paar daarvan borduurde ik in Het Flowfestival voort.

Chicklit.nl: De yogastudio van Lee is het middelpunt van het boek, waarom heb je hiervoor gekozen?
Rain: In Amerika is yoga immens populair. Een yoga studio is voor veel mensen die ik ken, vooral vrouwen, een plek waar je vrienden ontmoet en waar af en toe romantiek opbloeit. Het is een wereld op zich, compleet met relaties en drama. Voor mij was dit de perfecte setting voor een romanreeks: de verhalen raken nooit op.

Chicklit.nl: Je schrijft onder het pseudoniem Rain Mitchell, je echte naam is Stephen McCauley. Waarom koos je voor een pseudoniem?
Rain: Ik heb zes romans onder mijn eigen naam geschreven. De Yogaclub en Het Flowfestival verschillen hier enorm van. Zo is bijvoorbeeld de tone of voice van de yogareeks heel anders. Om deze boeken te scheiden van mijn andere werk, besloot ik om een andere naam te gebruiken. Met de naam Rain bleef ik lekker ‘in het midden’: het kan zowel een naam voor een man als voor een vrouw zijn. En ik denk dat ik voor Mitchell koos omdat ik altijd een groot fan ben geweest van singer-songwriter Joni Mitchell.

Chicklit.nl: Jij bent een man en de hoofdpersonen zijn vrouwen. Was het moeilijk om je in hun gevoelens, emoties en zorgen in te leven?
Rain: Ik besloot dat het het beste was om mij helemaal toe te leggen op het schrijven, zonder aan mijzelf te twijfelen of ik wel een vrouwenboek kon schrijven. De personages waren in de eerste plaats gewoon mensen voor mij, met verschillende persoonlijkheden en karaktertrekken. Ik wilde niet te veel stil blijven staan bij het geslacht. Een goede vriendin van me las tijdens mijn schrijfproces alles wat ik schreef. Op verzoek van mij, want ik wilde dat ze mij zou wijzen op alles wat onnatuurlijk overkwam. Maar, ze had geen enkele aanmerking.

Chicklit.nl:  In je boek staat de commercialisering van de yogawereld centraal. Yogalerares Lee heeft haar twijfels over de commercialisatie, yogalerares Kiera haalt er juist haar voordeel uit. Aan welke kant sta jij?
Rain: Ik ben eerlijk gezegd niet zo’n heel spiritueel persoon. Ik doe aan yoga voor de fysieke en emotionele voordelen, niet vanwege het spirituele. Daarom stoort de commercialisatie mij eigenlijk niet. Ik vind het juist fijn dat er zoveel yoga studio’s in bijna elke stad zijn, want zo kan ik wanneer ik reis altijd met een les meedoen. Wat ik wel raar vind, is wanneer een docent yoga outfits verkoopt, torenhoge prijzen voor de lessen vraagt of zijn/haar eigen boeken of dvd’s verkoopt, en zich tegelijkertijd voordoet als een spirituele goeroe.

Chicklit.nl: Het verhaal speelt zich af in LA, heb je iets met deze plek?
Rain: Ik heb een tijd in LA doorgebracht en hoewel ik geen fan ben van het klimaat vind ik dat het een spannende en interessante stad is. Veel mensen denken dat LA een neppe stad is waar iedereen erg met uiterlijk vertoon bezig is. Maar in de stad wonen ook veel schrijvers, artiesten en intellectuelen. Ik vind dat LA één van de beste architectuur heeft van heel Amerika. Het is heel excentriek, met mooie moderne huizen in elke wijk. De bergen en stranden voegen daar nog wat natuurlijke schoonheid aan toe.

Chicklit.nl: Schreef je het boek in een rustgevende yogahouding en met muziek. Of pakte jij het schrijfproces op een geheel andere manier aan?
Rain: Ik ga elke dag naar de buurtbibliotheek en probeer daar zoveel mogelijk pagina’s te schrijven. Ik vind het fijn om omringt te zijn met andere mensen wanneer ik schrijf. Het geluid en de gesprekken om mij heen zijn veel minder afleidend voor mij dan stilte. Na een dag schrijven, trakteer ik mijzelf op een yogales. Ik vind routine erg fijn.

Chicklit.nl: In het boek komen veel yogahoudingen voor. Wat is jouw favoriete houding en waarom?
Rain: Mijn favoriete houdingen zijn die waarin je je bovenlichaam in een andere richting draait dan je onderlichaam. Ze schijnen erg goed te zijn om van gifstoffen af te komen. Ik weet niet of dat waar is, maar ik voel mij altijd blij als ik uit zo’n houding kom.

Chicklit.nl: De yogi’s en yogini’s in het boek dragen veel verschillende yogakleding: van ontblote bovenlijven tot Lululemon outfits. Wat draag jij het liefst?
Rain: Ik hou van simpele outfits, maar ik draag wel altijd hetzelfde: een lange Lululemon broek en een T-shirt zonder mouwen. Ik vind het namelijk makkelijker om balansoefeningen in een lange broek te doen.

Chicklit.nl: Kan je iets vertellen over wat ons in boek drie te wachten staat?
Rain:  Nou, hij is nog niet helemaal af. Ik hou er eigenlijk niet van om over werk te praten waar ik nog mee bezig ben, ik denk dat dat ongeluk brengt. Maar ik kan wel vertellen dat er TV camera’s in het boek voorkomen. Oké, vooruit: er wordt een realityshow gefilmd in Lee’s studio. En dat is een geweldige bron voor allerlei soorten drama.

Het flowfestival

 • Auteur:

  Rain Mitchell
 • Verschenen:

  20 april 2012
 • Uitgave:

  ISBN 9789021838786
  Uitgever Sijthoff
  272 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Head over Heels
 • Ondertitel:

  Nieuwe liefde of haar trouwe vriendinnen...
 • Uitgever:

  Sijthoff
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De populaire yogalerares Lee is net gewend aan haar leven als single. Haar beste vriendinnen – en haar grootste fans – steunen haar door dik en dun. Wanneer Lee wordt uitgenodigd om les te geven op het Flow & Glow yogafestival, ontmoet ze daar David Todd, een freelance yogaleraar. Lee smelt voor zijn rustgevende zen-uitstraling – en niet te vergeten zijn perfecte lijf. Als hij voorstelt om samen te vertrekken, staat Lee voor de keuze: nieuwe liefde of haar trouwe vriendinnen…

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • 10 tips voor een stressvrij leven!

 • Recensie: Boost

 • Yoga helpt

 • Krokodillen, yoga en surfers

 • Daytox

Zoek in artikelen