Jane Fallon

Jane Fallon is geboren in Londen en was jarenlang actief achter de schermen bij de BBC. Ze werkte als producer van bekende tv-series als Eastenders en This life, tot ze eindelijk genoeg moed had verzameld om haar droom te verwezenlijken en een boek te schrijven. Zij maakte haar debuut met Op de man af, dat in Engeland in no time op de bestsellerlijsten terecht kwam. Hierna kreeg Jane de smaak te pakken en schreef zij Krijg je wel en Vierspel die beide wederom op de bestsellerlijsten verschenen. Dat klinkt allemaal veelbelovend en met het verschijnen van haar nieuwste boek Tussen twee zussen, werd het tijd voor Chicklit.nl om Jane eens een paar vragen te stellen.
 
Chicklit.nl: Kun je Tussen twee zussen in een paar woorden omschrijven?
Jane: Alleenstaande moeder Abi probeert een zomervakantie lang de band te herstellen met haar oudere zus – de afschuwelijke Cleo – die al vanaf haar zestiende zo goed als vervreemd is van de familie, toen ze op straat gescout werd als model.
 
Chicklit.nl: Wat heeft je geïnspireerd om over dit familie-verhaal te schrijven?
Jane: Ik wist dat ik iets wilde schrijven over zussen en toen bedacht ik me hoe afgrijselijk het zou zijn als je maar met zijn tweeën bent en één van de twee alle eigenschappen heeft die je ouders belangrijk vinden. Zeker als één van die eigenschappen zo oppervlakkig is als hoe je eruit ziet.
 
Chicklit.nl: Heb je zelfs broers of zussen?
Jane: Ja, ik ben de jongste van vijf en daarom ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de dynamiek tussen broers en zussen. Ik denk dat deel uit maken van een groter gezin makkelijker moet zijn dan wanneer je met zijn tweeën bent, want dan word je niet steeds met elkaar vergeleken.
 
Chicklit.nl: Rebecca in Vierspel heeft dezelfde baan als jij zelf ooit hebt gehad, is dit de enige overeenkomst tussen jezelf en de hoofdpersonages uit je boeken of zijn er meer overeenkomsten?
Jane: In al mijn hoofdpersonages zit een beetje van mij, denk ik. Samen met dingen die ik van vrienden, familie en ex-collega’s overneem. Iedereen is een mix. Niemand is volledig zoals mij, maar Rebecca komt waarschijnlijk het dichtste in de buurt.
 
Chicklit.nl: Je vorige boeken zijn goed ontvangen door de lezers, ervaar je daardoor nu meer druk bij het schrijven van een nieuw boek?
Jane: Zeker weten, het lijkt iedere keer moeilijker te worden!
 
Chicklit.nl: Is je leven veranderd sinds het succes van je vorige boeken?
Jane: Ik heb het geluk dat ik in staat ben om mijn passie te volgen. Mijn leven is ongelooflijk veranderd omdat ik iets doe waar ik van hou, ik ben mijn eigen baas en ik kan in mijn pyjama werken als ik daar zin in heb.
 
Chicklit.nl: Over welk onderwerp zou je graag nog een boek willen schrijven?
Jane: Dat is een moeilijke vraag. Ik weet nooit wat mijn volgende boek wordt totdat ik het vorige boek volledig af heb. Wel ben ik altijd meer geïnteresseerd in relaties dan in problemen. Ik hou ervan om te zien wat mensen drijft.
 
Chicklit.nl: Wat voor boeken lees je zelf het liefst?
Jane:Alles behalve boeken die nu geschreven zijn en plaatsvinden in het verre verleden. Ik geloof niet dat er auteurs zijn die werkelijk weten hoe mensen in de 17e eeuw zich voelden en spraken. Ik zou dan veel liever iets lezen wat toen geschreven is.
 
Chicklit.nl: Als je een ander beroep had moeten kiezen, wat zou je dan willen zijn?
Jane: Ik heb er een aantal, afhankelijk van hoe oud ik geweest zou zijn toen ik de keuze had moeten maken – danseres, dierenarts, architect. Ik heb kort rechten gestudeerd, maar ik had er een hekel aan.
 
Chicklit.nl: Hoe ziet een doorsnee dag uit het leven van Jane Fallon eruit?
Jane: Er is eerlijk gezegd geen doorsnee dag, maar een goede dag werken zou inhouden dat ik opsta rond acht uur, tot de middag werk, een stukje ga hardlopen en daarna wat scharrel en doen waar ik zin in heb. Ik ben pas begonnen met schilderen dus probeer ik dat een beetje te doen. Daarna eten koken en het delen van een fles wijn terwijl ik kijk naar een dramaserie op tv.
 
Chicklit.nl: Is er iets wat nog nooit iemand je tijdens een interview gevraagd heeft, maar wat je toch graag kwijt zou willen?
Jane: Ik ben goed in het doen van de radslag.


Heb jij Tussen twee zussen al gelezen? Wat vond je ervan?

Tussen twee zussen

 • Auteur:

  Jane Fallon
 • Verschenen:

  16 april 2012
 • Uitgave:

  ISBN 9789032512712
  Uitgever De Kern
  320 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The Ugly Sister
 • Uitgever:

  De Kern
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (7 stemmen)
 • Omschrijving:

  Abi is altijd ‘het zusje van’ geweest. De drie jaar oudere Caroline – of nee, Cleo, zoals ze genoemd wil worden – werd op haar vijftiende ontdekt en boekte internationaal succes als model. De zussen zijn uit elkaar gegroeid, maar Abi houdt zich voor dat dat maar tijdelijk is. Nu, dertig jaar later, nodigt Caroline Abi uit om twee maanden te komen logeren. Eindelijk zullen de zussen weer hun onderlinge band aanhalen – toch?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Mijnchicklit.nl!

 • Zo lang duurde het om 's werelds beroemdste boeken te schrijven

 • 14 geweldige Chicklit auteurs die je misschien nog niet kent

 • Recensie: Keerzijde

Zoek in artikelen