Paige Toon

Paige Toon (1975) is sinds haar succesvolle debuut, Nieuw SMS-bericht, fulltime schrijfster. Ondertussen heeft ze al drie boeken op haar naam staan, waaronder haar nieuwste, die onlangs in Nederland verscheen: Knuffel mij. Maak kennis met Paige Toon in dit interview. 

Chicklit.nl: Het boek bestaat uit twee delen: het heden en het verleden. In het verleden is Lily ongeveer 15 jaar oud. Hoe vond je het om je bij het schrijven in de gedachtewereld van een puber te verplaatsen?
Paige Toon: Het was leuk, maar het verschilt eigenlijk niet zoveel met schrijven over twintigers of dertigers. Ik had wel wat foutjes gemaakt, die zijn later gecorrigeerd door mijn uitgever. Dat had vooral te maken met Lily’s onervaren gedachten over seks.
 
Chicklit.nl: In je vorige boek kwamen we Lucy en Nathan al tegen. Dit verhaal is dus verbonden met het vorige. Dat maakt ons natuurlijk nieuwsgierig naar het volgende boek: komen we daar ook weer ‘oude bekenden’ in tegen?
Paige Toon: Ja, inderdaad! Dat boek is een vervolg op Go Johnny Go! waarin je kunt lezen hoe het verder gaat met Meg en Christian. Ze wonen inmiddels, samen met hun zoontje van een jaar oud, in Frankrijk. Het wordt Meg echter steeds duidelijker dat niet Christian, maar Johnny de vader is van haar zoontje. Ze is doodsbang dat dit uitkomt, wat uiteindelijk inderdaad het geval is. Hoe gaat Johnny om met dit onverwachte vaderschap? En wat vindt Christian hier allemaal van?
 
Chicklit.nl: Kun je misschien al een tipje van de sluier lichten over je volgende boek?
Paige Toon: Het boek waar ik op dit moment aan werk gaat over Laura, sinds zeven maanden gelukkig getrouwd. Totdat ze op de Facebook-pagina van haar man ziet dat een andere vrouw op zoek naar hem is… Het blijkt dat haar man op zijn vrijgezellenfeest een onenightstand heeft gehad. Maar daar blijft het niet bij: deze dame is nu hoogzwanger en verwacht over twee maanden zijn baby! Laura is gebroken van verdriet, haar hele wereld staat op z’n kop. Niet alleen is haar man vreemdgegaan, maar het kind zal haar daar altijd aan blijven herinneren. Om bij te komen van dit alles gaat ze met vakantie naar een zonnig oord, waar ze de zeer aantrekkelijke duiker Leo ontmoet. Aan het einde van de vakantie wil ze niet terug naar huis. Maar vroeg of laat zal ze toch de realiteit onder ogen moeten zien…
 
Chicklit.nl: Wat inspireerde je om te schrijven over het werken met dieren, en hoe kom je aan alle kennis daarover?
Paige Toon: Ik ben dol op dieren, dus het was leuk om erover te schrijven! Als kind had ik ontelbaar veel verschillende huisdieren. Ook heb ik gesproken met mensen die dit werk daadwerkelijk doen, in een Wildlife Park vlakbij waar ik ben opgegroeid. Zij gaven me alle informatie die ik nodig had!
 
Chicklit.nl: Ben je moeilijkheden tegengekomen tijdens het schrijven van dit boek, en wil je ons daar iets over vertellen?
Paige Toon: Er is altijd, bij elk boek, wel een punt waarop het schrijven moeilijk wordt. Meestal is dat wanneer ik over een plek moet schrijven waar ik niet ben geweest. Daarom probeer ik veel te reizen om onderzoek te doen voor een verhaal. Bij dit boek vond ik de periode waarin Lily met Richard was, en Ben nog niet terug was in haar leven, lastig. Ik was ongeduldig, ik wilde zo graag naar het punt waarop ze Ben weer tegenkwam!
 
Chicklit.nl: Wat spreekt je het meest aan in de karakters van Lily en Ben?
Paige Toon: Bij Lily is dat haar passie, en bij Ben zijn vriendelijkheid. Maar ook zijn verwarring: aan de ene kant zijn gevoelens voor Lily, aan de andere kant wil hij – vanwege haar leeftijd – het juiste doen.
 
Chicklit.nl: Lily houdt van fotografie, is dat iets waar je zelf ook veel mee bezig bent?
Paige Toon: Ik vind het leuk, maar daar blijft het bij. Mijn echtgenoot is er wel veel mee bezig, dus gelukkig kon ik hem soms om advies vragen bij het schrijven over dat onderwerp!
 
Chicklit.nl: In het boek is er een groot leeftijdsverschil tussen Lily en Ben: hoe denk je zelf over grote leeftijdsverschillen in relaties?
Paige Toon: Ik snap best dat het een taboe is. Zelfs ik zou ervan opkijken als ze een relatie hadden gekregen toen Lily nog maar 16 was. Maar hoe ouder je wordt, hoe minder het leeftijdsverschil een rol speelt!
 
Chicklit.nl: Welke boeken of schrijfsters lees je zelf graag?
Paige Toon: Ik ben een groot fan van Marian Keyes, zij is wat mij betreft de ultieme chicklit-schrijfster. Maar ik lees ook graag boeken van Suzanne Collins (The Hunger Games) en Stephanie Meyer (Twilight). Ik heb ook weleens overwogen om Young Adult verhalen te gaan schrijven in de toekomst.
 
Chicklit.nl: Als je advies mocht geven aan de jonge, puberende Lily, wat zou dat dan zijn?
Paige Toon: Ik denk dat ik haar zou adviseren om altijd haar hart te volgen: dan komt alles goed! 

Nieuwsgierig geworden? Lees alvast een fragment uit Knuffel mij:

Knuffel mij!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (18 stemmen)
 • Omschrijving:

  Lily is woest wanneer haar moeder verliefd wordt op een Australische man en naar de andere kant van de wereld verhuist. Lily moet mee naar Adelaide, ze kan nergens anders terecht. Gelukkig houdt ze van dieren en krijgt ze een baantje in een natuurpark. Daar werkt ook Ben, de koalaverzorger.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Nederlandse romcoms

 • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

 • De beste aankomende films van 2021 en 2022

 • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

 • Eternals komt naar Disney+

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Mijnchicklit.nl!

 • Zo lang duurde het om 's werelds beroemdste boeken te schrijven

 • Schrijfwinkel.com

 • Stem op de shortlist van de Mijnchicklit.nl Schrijfwedstrijd

Zoek in artikelen