Nicky Pellegrino over Olijven met oregano

Nicky Pellegrino is een Engelse auteur met Italiaanse roots. En dat is duidelijk te merken, want de meerderheid van haar romans speelt zich af in dit mooie land. Zo ook haar laatste boek, Olijven met oregano. Chicklit.nl stelde de schrijfster vragen over dit boek, over lekker eten en over haar liefde voor Italië.

Chicklit.nl: Hoe ziet een normale dag van Nicky Pellegrino eruit?
Nicky Pellegrino:
Ik wissel af tussen het schrijven van boeken en freelance werk voor tijdschriften en kranten. Ik werk meestal in het schuurtje in mijn achtertuin, met als enige gezelschap mijn twee honden. Af en toe ontsnap ik eventjes van het werk door naar een café bij mij in de buurt te gaan. Hier hebben ze heerlijke koffie en brownies. In de late namiddag ga ik dan vaak wandelen of maak een ritje met mijn paard Boxer.

Chicklit.nl: Waar haalde je de inspiratie vandaan voor het schrijven van Olijven met oregano
Nicky Pellegrino: Voor een deel haalde ik die inspiratie uit een bezoek aan een olijvengaard hier in Nieuw-Zeeland. Ik ging daarheen om de oogst te bekijken en wat van de versgeperste olie te proeven. Ook haalde ik inspiratie uit het feit dat een vriendin van me in het echt een Villa Girl is. Met een groep vriendinnen huren ze elk jaar een villa op verschillende plekken in de wereld. Dat doen ze nu al jaren zo. Ik realiseerde me trouwens ook dat ik al vier boeken heb geschreven over Italië, maar dat er in geen één iets voorkomt over de corruptie die zoveel mensen treft.

Chicklit.nl: Veel van je boeken spelen zich af in Italië. Is dit je favoriete land? 
Nicky Pellegrino: Mijn vader komt uit Napels en toen ik kind was gingen we er elke zomer heen. Toen ik mijn eerste boek Caffé amore aan het schrijven was, waren het de herinneringen aan plaatsen en mensen aan die tijd die me inspireerden. Italië is een land met een lange geschiedenis, verukkelijk eten en gepassioneerde mensen. Daarom is het de perfecte achtergrond voor mijn verhalen. En, niet te vergeten, het rechtvaardigt mijn ''onderzoeksreisjes'' naar dit land. Kort geleden ben ik naar Sicilie geweest om ''onderzoek'' te doen voor het boek waar ik nu mee bezig ben.

Chicklit.nl: Waarom zouden alle lezers van Chicklit.nl Olijven met oregano moeten lezen?
Nicky Pellegrino:
Omdat het voelt alsof je er echt bij bent in de pizzeria van Triento met Rosie en haar vrienden en op de olijvengaard met Enzo. Je ruikt alle geuren, je proeft alle smaken en je hoort de laatste roddels...het voelt gewoon alsof je echt in het mooie Italië bent!

Chicklit.nl: Is er iets uit Olijven met oregano gebaseerd op je eigen ervaringen?
Nicky Pellegrino:
Sommige plaatsen zijn echt. Jaren terug was ik op vakantie in Majorca. Deze plek lijkt bijvoorbeeld heel erg op een plek die ik beschijf in het boek. Het plaatsje Triento is gebaseerd op één van mijn favoriete plekken in Zuid-Italië: een mooi plekje bij de kust, nog nauwelijks ontdekt door toeristen. Daarnaast zijn de problemen die Rosie heeft met haar gewicht en eten gebaseerd op eigen ervaring. Ik denk dat veel vrouwen zich hierin herkennen.

Chicklit.nl: Als iemand je zou aanbieden om Olijven met oregano te verfilmen, zou je dan akkoord gaan? En zoja, wie zou je dan willen zien in de rollen van de vier hoofdpersonages; Rosie, Addolorata, Lou en Toni?
Nicky Pellegrino: Ik zou zeker weten ja zeggen! Ik heb alleen geen idee wie ik in die rollen zou willen zien. Misschien dat ik voor de rol van Rosie iemand als Anne Hathaway zou kiezen, die een beetje een slungelige schoonheid is. Maar eigenlijk is zij te oud...

Chicklit.nl: Welk boek ligt er momenteel op jouw nachtkastje?
Nicky Pellegrino: Een goede raad van J.K. Rowling ligt momenteel op mijn nachtkastje. Ik heb tot nu toe 60 pagina''s gelezen, maar ik weet nog niet ik het nou een leuk boek vind of niet.

Chicklit.nl: Wat doe je graag in je vrije tijd?
Nicky Pellegrino: Ik ga graag leuke dingen doen met mijn man, een ritje maken met mijn paard, de honden uitlaten, in mijn tuintje werken, koken voor vrienden, lezen in bed en af en toe reis ik af naar interessante plekken.

Chicklit.nl: Zijn we iets vergeten te vragen, wat we echt over je moeten weten?
Nicky Pellegrino: Ja, waarom schrijf ik zoveel over eten? De waarheid is dat ik door eten geobsedeerd ben. Ik hou van eten en het schrijven erover. Als het kon, zou ik alleen nog maar pasta''s eten. Maar ik ontdekte al gauw dat dat ook de reden was dat veel van mijn kleding te strak kwam te zitten...

Olijven met oregano

 • Auteur:

  Nicky Pellegrino
 • Verschenen:

  29 april 2014
 • Uitgave:

  ISBN 9789032514679
  Uitgever De Kern
  352 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  The Villa Girls
 • Uitgever:

  De Kern
 • Genre:

  Reizen
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (4 stemmen)
 • Omschrijving:

  Rosie, Addolorata, Lou en Toni huren elke drie jaar een villa in een warm land. De jaren verstrijken en de Villa Girls houden vol, of het leven nu meezit of niet. Als de vier naar Italië afreizen ontmoeten ze daar Enzo, en Rosie wordt halsoverkop verliefd. Maar Enzo blijkt zo zijn geheimen te hebben, en Rosie komt thuis met een gebroken hart. Ze denkt zeker te weten dat ze hem nooit meer zal zien. Maar het lot bepaalt anders - een handje geholpen door haar vriendinnen...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

 • De Hillel Codex - Emile Schrijver

 • Recensie: Encanto

 • Recensie: Olaf presenteert 

 • Een verrukkelijk fiasco - Lotte Petersen

Gerelateerde artikelen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

 • Joss Stirling over Soulmates

 • Chicklit.nl interviewt: Tess Gerritsen

Zoek in artikelen