Tinsley Mortimer over haar debuut: De Socialite en de City

Tinsley Mortimer is een van de meest gefotografeerde socialites ter wereld. Ze heeft een eigen tassen- en kledinglijn en is ook vaak te bewonderen in verschillende TV-series. Nu kan ze een eigen boek aan dit rijtje toevoegen. Haar debuut is onlangs verschenen: De Socialite en de City. Chicklit.nl stelde haar vragen over haar eerste boek, haar leven als Southern Belle en over haar leven als socialite in New York.

Chicklit.nl: Hoe ziet een dag in het leven van Tinsley Mortimer eruit?
Tinsley Mortimer: Dat verschilt elke dag! Soms ben ik thuis lekker aan het relaxen met mijn chihuahuas. Op andere dagen ga ik bijvoorbeeld naar een liefdadigheidsevenement hier in New York. De laatste tijd ben ik veel aan het reizen om mijn boek te promoten. Ik ben net terug van mijn eerste bezoek aan Dubai. Het was echt geweldig!

Chicklit.nl: De Socialite en de City is je debuut. Waarom heb je besloten dat je een boek wilde schrijven?
Tinsley Mortimer: Ik wist gewoon dat ik een uniek verhaal had om te vertellen. Het was een kwestie van tijd voordat ik wist hoe ik dat verhaal dan zou vertellen. Een boek schrijven gaf me de kans om te putten uit mijn eigen ervaringen en tegelijkertijd heel creatief te zijn. Het hele proces was heel erg leuk!

Chicklit.nl: Waar haalde je de inspiratie vandaan en hoe lang heb je erover gedaan om het te schrijven?

Tinsley Mortimer: Uit mijn leven! Ik ben geïnspireerd door een hele grote verandering in mijn leven: ik verhuisde namelijk van mijn geboortestad Richmond, Virginia naar New York. Uiteindelijk heb ik er een jaar over gedaan om het te schrijven.

Chicklit.nl: Zijn er gebeurtenissen uit het boek gebaseerd op je eigen leven?
Tinsley Mortimer: Het is geen non-fictie, maar ik heb zeker heel veel dingen op mijn eigen ervaringen gebaseerd. Sommige karakters heb ik gebaseerd op mensen in mijn leven, vooral het karakter Scarlett, die gebaseerd is op mijn moeder Dale Mercer. 

Chicklit.nl: Zijn er overeenkomsten tussen jou en Southern Belle Minty Davenport, het hoofdpersonage uit je boek?
Tinsley Mortimer: Ja en nee. Ik denk dat Minty naïever is dan ik ooit geweest ben, zeker op die leeftijd. Dat gezegd hebbende, zijn er ook wel een hoop overeenkomsten. Naast dat we allebei Southern girls zijn lijken we qua karakter soms ook wel op elkaar. Ik denk dat Minty heel diep vanbinnen echt wil dat de mensen om haar heen gelukkig zijn. Dat komt overeen met de manier waarop ik leef en hoe ik in elkaar steek. Ik wil andere mensen ook altijd plezieren en ik ben, net als Minty, ook echt een perfectionist!

Chicklit.nl: Minty''s hele naam is Mary Randolpy Mercer Davenport. Komen dit soort lange namen vaak voor in het Zuiden?
Tinsley Mortimer: Ja, zeker weten. Het is heel gewoon voor mensen uit het Zuiden om vier of vijf namen te hebben!

Chicklit.nl: Wat voor boeken lees je graag?
Tinsley Mortimer: Ik heb eerlijk gezegd echt nauwelijks tijd om te lezen, maar ik lees altijd graag boeken van Plum Sykes en Jill Kargman. Er is zelfs een karakter uit het boek Bergdorf Blondes die daadwerkelijk naar mij vernoemd is. Op dit moment ligt De Socialite en de City op mijn nachtkastje! Ik adem De Socialite en de City de laatste tijd. 

Chicklit.nl: Wat is de meest gestelde vraag over je boek De Socialite en de City? En wat is je antwoord daarop?
Tinsley Mortimer: Mensen zijn altijd nieuwsgierig of alles in het boek waar is. Het anwoord is nee! Het is fictie en veel van de verhaallijnen en karakters zijn compleet verzonnen.

Chicklit.nl: Je boek De Socialite en de City staat nu in the spotlights bij de Chicklit.nl Leesclub. Waarom zouden alle lezers van Chicklit.nl je boek moeten lezen?
Tinsley Mortimer: Ik denk dat De Socialite en de City alle vrouwen aanspreekt, vooral diegene die zich herkennen in ''het jezelf moeten bewijzen''. Het is inderdaad ook gewoon een lekker wegleesboek met details over mode en de society van New York, maar het heeft ook een goede boodschap: blijf trouw aan jezelf en aan wie je bent.

Chicklit.nl: Ben je op dit moment bezig met een volgend boek en kun je ons er iets over vertellen?
Tinsley Mortimer: Op dit moment focus ik me helemaal op mijn eerste boek, maar ik zou het heerlijk vinden om een vervolg te schrijven op De Socialite en de City. Er zijn nog zoveel verhalen te vertellen over Minty!

De socialite en de city

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Southern belle Minty Davenport droomt haar hele leven al van de wolkenkrabbers van de Big Apple. Wanneer ze de kans krijgt voor een pr-firma in de modewereld van New York te werken, verruilt ze haar rustige bestaan in Charleston voor de grote stad en de keurige zuidelijke omgangsvormen voor het snelle bestaan. Een onverwachte uitnodiging voor een feestje zet haar hele leven op z'n kop: Minty wordt gefotografeerd door een societyfotograaf, die haar prompt benoemt tot nieuwste It Girl. Plotseling is ze populair, wordt ze uitgenodigd voor alle feestjes en krijgt ze zelfs een aantrekkelijk nieuw vriendje. Maar achter de schermen van deze glitter en glamour lijkt iemand haar zeer publiekelijke ondergang te bekokstoven.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

 • De roep van de raaf - Mercy Ngeno

 • Boze zomer - Jan-Willem Anker

Gerelateerde artikelen

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

 • Recensie: Honderd uur nacht

Zoek in artikelen