Alyson Noël bezoekt Amsterdam

Onlangs verscheen Bestemming, het eerste boek uit de nieuwe serie Soul Seekers van Alyson Noël; de schrijfster die we kennen van De Onsterfelijken. Ter gelegenheid van haar nieuwe serie toerde Alyson een maand lang door Europa. Chicklit.nl ontmoette haar in Amsterdam en we vroegen haar de oren van het hoofd over haar nieuwe boek.Chicklit.nl: Hoe is het om na de populaire serie De onsterfelijken met een hele nieuwe serie te beginnen?
Alyson Noël: Ik had verwacht dat ik, bij het afronden van De onsterfelijken, op mijn bureau zou dansen van vreugde, maar eigenlijk voelde ik me vooral verdrietig. Ik had zoveel tijd met die personages doorgebracht, voor mijn gevoel nog meer dan met mijn eigen man. Ze waren een deel van mijn dagelijkse leven geworden. Het was een vreemd idee dat dat voorbij was.
Dat gevoel verdween echter snel toen ik aan de slag ging met mijn research voor Soul Seekers. Een nieuwe serie gaf mij de kans een compleet ander verhaal te vertellen met nieuwe personages en me weer verdiepen in andere mythologie. Terwijl ik daarmee bezig was, begonnen de personages van Soul Seekers zich in mijn hoofd te vormen en kreeg ik ook met hen een band.
 
Chicklit.nl: Het eerste deel Bestemming is inmiddels verschenen. Wat zijn de eerste reacties?
Alyson Noël: Gelukkig is Bestemming positief en vooral ook warm ontvangen. Het moment dat het eerste boek van een nieuwe serie verschijnt, is voor mij als schrijver natuurlijk een spannend moment. Maar de fans zijn enthousiast over de nieuwe wereld die ik heb gecreëerd, die voor hen herkenbare elementen van magie en de romantiek bevat,  maar ook heel anders is dan wat ze kennen uit De onsterfelijken. Ik heb geprobeerd ze het beste van allebei te geven: iets bekends en iets nieuws.
 
Chicklit.nl: Wat heeft je geïnspireerd tot het schrijven van Bestemming?
Alyson Noël: Het idee voor Soul Seekers is voortgekomen uit mijn research voor De onsterfelijken. Ik heb veel gelezen en cursussen gevolgd en daarbij kwam ik vaak het sjamanisme tegen. Ik was meteen geïntrigeerd door deze eeuwenoude traditie. Duizenden jaren geleden waren er overal ter wereld al mensen die zich hier op verschillende continenten mee bezig hielden. Ondanks dat ze zo ver van elkaar verwijderd waren, maakten ze gebruik van vergelijkbare rituelen en behaalden ze vergelijkbare resultaten. Deze wereldwijde verbondenheid, ver vóór Twitter en e-mail, fascineerde me.
 
Chicklit.nl: Is Bestemming gebaseerd op research of heb je je eigen ervaringen ook verwerkt in het boek?
Alyson Noël: Voor het boek heb ik een driedaagse sjamanisme-introductiecursus gevolgd bij een vrouwelijke sjamaan. Dat was zo ontzettend interessant! Zo hebben we tijdens de cursus onze totemdieren ontmoet, net als Daire in het boek doet. Natuurlijk blijf je, zeker als schrijver, een beetje sceptisch over zoiets. Maar het maakt mij weinig uit of het echt was of niet. Het was de hele ervaring die mij geholpen heeft mijn personages tot leven te brengen en alle details op een authentieke manier te kunnen beschrijven.
        
Chicklit.nl: Lijkt Daire uit Soul Seekers op Ever uit de De Onsterfelijken?
Alyson Noël: Daire en Ever lijken op elkaar in zoverre dat ze beiden tieners zijn op zoek naar hun plek in deze wereld. Dat is volgens mij iets universeels dat hoort bij het adolescent-zijn. Maar ik heb bewust geprobeerd van Daire een heel ander personage te maken. Over Ever had ik namelijk al eens geschreven. Voor mij als schrijver zijn juist die verschillen interessant. Het is leuk om te ontdekken hoe een heel ander persoon naar het leven kijkt en met hindernissen omgaat.
 
Chicklit.nl: Waarom zouden alle lezers van Chicklit.nl Bestemming moeten lezen?
Alyson Noël: Mijn voornaamste hoop is dat de lezers zich zullen verliezen in een romantische, magische, spannende wereld. Dat is ook mijn favoriete moment wanneer ik een boek lees: het moment dat de wereld om je heen als het ware verdwijnt en je echt in die andere wereld bent. Dat probeer ik als schrijver ook te bereiken. Behalve dat, wil ik mijn lezers ook iets meegeven over de wereld om hen heen. Hoe je naar de wereld kijkt heeft direct effect op hoe je de wereld ervaart. Hierdoor heb je meer invloed over je eigen leven dan je misschien denkt. Maar het belangrijkste is uiteraard dat mijn lezers genieten van een spannend verhaal vol romantiek en magie.
 
Chicklit.nl: Komt er ooit nog een vervolg op De Onsterfelijken?
Alyson Noël: Er zijn veel fans die mij gevraagd hebben of ik écht niet verder kan gaan met De Onsterfelijken. Net als ik zijn ze van Ever en Damen gaan houden en sommigen willen nog langer van hun avonturen genieten. Maar wat mij betreft is die serie precies geëindigd zoals ik wilde. Ik wil Ever en Damen niet opnieuw in de problemen brengen, en dat zal toch moeten als ik weer over ze ga schrijven.

Soul Seekers 1: Bestemming

 • Auteur:

  Alyson Noël
 • Verschenen:

  16 oktober 2012
 • Uitgave:

  ISBN 9789021807621
  Uitgever Sijthoff
  352 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Fated
 • Uitgever:

  Sijthoff
 • Genre:

  Fantasy & SciFi
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het eerste deel in een nieuwe serie van de auteur van De onsterfelijken. Daire Santos wordt geplaagd door angstige visioenen. En wie is die jongen in haar dromen met de blauwste ogen ter wereld? Daires grootmoeder vertelt haar dat ze toegang heeft tot de wereld tussen leven en dood. Ze moet het opnemen tegen een kwaadaardige tegenstander die mensen van hun ziel kan beroven. Daire leert omgaan met haar nieuwe krachten. Wanneer ze Dace ontmoet, de jongen uit haar dromen, wordt alles anders. Is hij een van de vijanden die ze moet vernietigen?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

 • De affaire - Yvonne Doorduyn

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Zoek in artikelen