Mailen met Becca Fitzpatrick

Becca Fitzpatrick is de schrijfster van de spannende boeken Drift en Dwalen. Deze maand verschijnt het langverwachte derde deel, Dromen. Wij klommen in de spreekwoordelijke pen voor een mailuitwisseling met Becca. Lees hier het verslag.

Chicklit.nl: Het vervolg op Drift en Dwalen is erg heftig. Hoe kreeg je inspiratie voor dit derde boek?
Becca Fitzpatrick: Tijdens het schrijven herlas ik de dagboeken die ik als tienermeisje volschreef. Veel kleine verhaallijntjes en scènes uit Dwalen zijn gebaseerd op dingen die ik op de middelbare school heb meegemaakt. Deze voorvallen en gebeurtenissen heb ik verweven met een veel grotere en gevaarlijkere wereld, de Drift-wereld. Ik sta met deze wereld en de personages in verbinding. Veel van hen zijn gebaseerd op mensen die ik als tiener kende. Sommige gebeurtenissen in het boek had ik vooraf bedacht en gepland, andere ideeën kreeg ik spontaan tijdens het schrijven.
 
Chicklit.nl: In het eerste boek beleef je het verhaal door de ogen van Nora. Waarom heb je in Dwalen opnieuw voor dit perspectief gekozen?
Becca Fitzpatrick: De serie gaat over de groei en ontwikkeling die Nora doormaakt. Voor mij voelde zij als de beste verteller. Zij is het personage dat het meest te verliezen heeft, voor haar staat het meest op het spel.
 
Chicklit.nl: Toen je begon met Dwalen, wist je toen al hoe het verhaal zou aflopen, of ontwikkelde het verhaal zich tijdens het schrijven?
Becca Fitzpatrick: Drift was voor mij een op zichzelfstaand boek. Dat het een serie werd, had ik vooraf niet verwacht. Het schrijven van het tweede boek was een lastig proces, maar ik heb er veel van geleerd. Als ik ooit nog een andere serie schrijf, hoop ik de volledige verhaallijn in mijn hoofd te hebben voordat ik aan het schrijven begin.
 
Chicklit.nl: Wie is jouw favoriete personage en waarom?
Becca Fitzpatrick: Vee is altijd mijn favoriet geweest, ze voelt zo echt voor mij. Misschien komt dat omdat haar personage is gebaseerd op twee van mijn jeugdvriendinnen. Vee zorgt voor de humor die noodzakelijk is binnen het steeds spannender wordende verhaal.
 
Chicklit.nl: Droom je wel eens over de personages uit je boek?
Becca Fitzpatrick: Ja, grappig genoeg! Ik droom regelmatig over de boeken. Als ik dan wakker word, denk ik dat ik de perfecte oplossing heb gevonden voor een probleem in het verhaal. Toch blijken de oplossingen in mijn dromen nooit te werken in het echte manuscript.
 
Chicklit.nl: Geloof je zelf in engelen of andere mythische wezens?
Becca Fitzpatrick: Ik geloof in engelen, maar niet op de manier waarop ze in mijn boeken voorkomen. In de Drift-wereld lijken engelen op mensen. Ze zijn vatbaar voor verleiding en maken fouten. Ik zat op de middelbare school toen ik voor het eerst de bijbel las. Daardoor ging ik nadenken over een onzichtbare wereld die naast de onze bestaat.
 
Chicklit.nl: Je hebt een bestseller geschreven, er is een film op komst… heb je nog meer dromen?
Becca Fitzpatrick: Ik blijf altijd dromen! Het is mijn doel om boeken te blijven schrijven waar ik om geef. Ik heb nog meer dan genoeg inspiratie.
 
Chicklit.nl: Heb je al een idee voor een volgend boek?
Becca Fitzpatrick:
Op dit moment werk ik aan een Young-Adult thriller. De Engelse titel is Black Ice. In sommige opzichten lijkt het op Drift. Er zijn een aantal overeenkomsten: een ontaarde en sexy held, een mysterieuze dreiging, onverwachte wendingen in het plot en een heldin die de waarheid moet achterhalen voordat ze zelf het slachtoffer wordt.

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees dan hier alvast een fragment uit Dromen:

Dromen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (25 stemmen)
 • Omschrijving:

  Nora wordt wakker op een kerkhof, hoe ze daar terecht is gekomen weet ze niet. Eenmaal thuisgekomen hoort ze dat ze al weken wordt vermist. Ze kan zich niets van de afgelopen vijf maanden herinneren. Nora probeert haar leven weer op de rails te krijgen: ze gaat naar school, hangt rond met haar beste vriendin, en ze probeert uit alle macht de enge nieuwe vriend van haar moeder te ontwijken. En dan zijn er ook nog de visioenen van engelenvleugels en griezelige wezens. Alsof dit allemaal al niet verwarrend genoeg is, ontmoet Nora een zeer aantrekkelijke jongen, met wie ze zich meteen nauw verbonden voelt…

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Nieuwsgierig? Lees alvast een fragment uit het boek:

   

Nieuwste artikelen

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

 • Dwaalspoor - Colin Dexter

 • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

 • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

 • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De beste Carry Slee boeken

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

 • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

Zoek in artikelen