Joss Stirling over Soulmates

Joss Stirling is schrijfster van de Soulmate-serie: Het verhaal van SkyPhoenix en Crystal. Chicklit.nl interviewde haar over de boeken, haar schrijfervaring en was benieuwd of zij haar soulmate al gevonden had...Chicklit.nl: Heb je altijd al schrijfster willen worden?
Joss Stirling: Ja, al vanaf toen ik heel jong was. Het idee dat ik een eigen fantasiewereld kon creëren en beheersen trok mij heel erg aan. Het gaf mij een heel machtig gevoel dat ík bepaalde hoe die wereld eruit zag, hoe het werkte en wie er woonde.

Chicklit.nl: Luisterde je naar specifieke nummers terwijl je de boeken schreef?
Joss Stirling: Ik maak altijd een playlist voor elk boek om naar te luisteren terwijl ik schrijf. In mijn playlist kwamen ondere andere Leona Lewis, Adele en Nickelback voorbij. Veel lezers hadden nummers voorgesteld die hen deed denken aan de boeken. De leukste heb ik in een playlist op mijn Facebook-pagina gezet.

Chicklit.nl: Welke gebeurtenissen uit je boeken hebben ook in jouw leven plaatsgevonden of zijn gebaseerd op jouw ervaringen?
Joss Stirling:
 Op de plekken waar het verhaal zich afspeelt ben ik daadwerkelijk geweest. Ik ben ook wezen raften, waarbij we iemand uit het water moesten redden die er in was gevallen, net als in Het verhaal van Sky. De omgeving van Het verhaal van Phoenix is gebaseerd op de plek in de buurt van waar ik ben geboren en waar ik vaak heen ging als tiener. (Mijn broer zat op het Queen Mary College en mijn zus werkte bij The Barbican). Ik vond het heel leuk om deze plekken terug te laten komen in mijn boeken.

Chicklit.nl: In jouw boeken zijn Savants mensen met een special gave. Wat inspireerde je om over Savants te schrijven? Hoe kwam je op de term Savants? Heeft het iets met het Savant Syndroom te maken?
Joss Stirling: Ik wilde een boek schrijven met een paranormaal thema, zonder het extreme van vampiers, zombies en weerwolven. Daar zou ik geen boek over kunnen schrijven, tenzij het een komedie was. De term Savant komt uit het Frans, waar het ‘iemand met speciale kennis’ betekent. Het heeft verder geen connectie met het Savant Syndroom, het stamt alleen toevallig allebei af van het franse woord savoir.

Chicklit.nl: Als je de speciale gaves had van Sky en Phoenix, waarvoor zou je die dan gebruiken?
Joss Stirling: Ik zou Sky''s gave gebruiken om te zien hoe mensen echt zijn. Het zou heel handig zijn om te zien of mensen slechte bedoelingen hebben en je zou kunnen zien hoe mensen zich daadwerkelijk voelen, als ze bijvoorbeeld verdrietig zijn maar dat niet willen laten zien. Dat zou handig zijn voor een psycholoog! De gave van Phoenix geeft meer de verleiding om slechte dingen te doen, maar om er een goede insteek aan te geven, denk ik dat ik hele drukke plekken in stilte zou bezoeken. Zoals de Sixtijnse Kapel of Grand Central Station.

Chicklit.nl: Wie van de Benedict-broers vind je het leukst en waarom?
Joss Stirling: Ik vind ze allemaal leuk! Vooral als ik over ze schrijf. Toch heb ik een zwak voor Zed, omdat hij de zwaarste last draagt met zijn gave.

Chicklit.nl: In de boeken schrijf je over soulmates. Geloof je echt in het vinden van je wederhelft? En heb je zelf je soulmate al gevonden?
Joss Stirling: Ik ben al meer dan 20 jaar gelukkig getrouwd, dus ik heb mijn soulmate gevonden. Ik denk wel dat het iets is wat moet groeien, het is niet een instant moment waarin je iemand in de ogen kijkt en weet dat dit je soulmate is. Dat is bedoeld als prachtige fictie. Hoewel de soulseekers al weten wie hun soulmate is, moeten ze die ander ook nog weten te overtuigen.

Chicklit.nl: Heb je tips voor mensen die hun eigen boek willen gaan schrijven?
Joss Stirling: Blijf schrijven. Maak je niet druk om alles in een keer goed te krijgen, wanneer je verhaal af is kun je altijd nog dingen veranderen. En zorg dat je altijd een notitieboekje bij de hand hebt. Je weet maar nooit wanneer je iets tegen komt wat je wilt onthouden voor je boek. En schrijf omdat je het leuk vindt, of je boek nu uitgegeven wordt of niet.

Chicklit.nl: Heb je nog een paar laatste woorden voor de lezeressen van Chicklit.nl?
Joss Stirling: Schrijvers horen graag van hun lezeres, dus vergeet niet mijn website te bezoeken: www.jossstirling.co.uk. Dankzij Google Translate kan ik ook berichtjes in andere talen lezen!

Soulmates. Het verhaal van Crystal

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (22 stemmen)
 • Omschrijving:

  Crystal Brook heeft zich altijd de mislukkeling van haar Savant-familie gevoeld. Ze heeft voor haar gevoel een gave van niks en ze is niet eens in staat om op telepathische wijze met andere Savants te communiceren. Dat haar zus Diamond, met wie ze samenwoont in Venetië, supergetalenteerd is, helpt ook niet echt.

  Als Diamond haar soulmate Trace Benedict tegen het lijf loopt, realiseert Crystal zich hoe erg het is dat zij door haar ‘gebrek’ nooit haar soulmate zal vinden. Voor haar is dat de druppel en Crystal besluit dat ze niets meer met haar Savant-zijde te maken wil hebben. Maar als een vijand van de familie Benedict hen aanvalt, ontdekt ze dat ze tot meer in staat is dan ze ooit had durven dromen. Met de hulp van de irritante, eeuwige casanova Xavier Benedict moet ze alles op alles zetten om haar zus en haar nieuwe familie te kunnen redden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

 • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

 • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

 • Het jaar rond - Cathy Bramley

 • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • Get to know: de Benedict-boys uit Soulmates!

 • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen