In gesprek met de jonge Alexandra Adornetto

Alexandra Adornetto schreef op haar dertiende haar eerste boek. Nu, 8 jaar later heeft ze al zes boeken op haar naam staan. Chicklit.nl interviewde haar over haar leven als jong en succesvol auteur en over de Halo-trilogie die ze schreef.

    

Chicklit.nl: Je hebt al veel bereikt op een jonge leeftijd, zes boeken voor je 21 was. Dat is erg indrukwekkend! Hoe oud was je toen je het eerste boek schreef? En hoe lang heb je daar over gedaan?
Alexandra Adornetto: Mijn eerste boek, The Shadow Thief, schreef ik in de zomervakantie toen in dertien was. Het kostte me de hele zomer om de eerste versie te schrijven, die werd daarna nog verschillende keren aangepast. Ik had niet echt een goede planning toen ik dertien was, maar nu lukt dat al veel beter. Het schrijven van een boek, inclusief het corrigeren, nakijken en de cover ontwerpen, duurde ongeveer een jaar.

Chicklit.nl: Je bent succesvol geworden op een vrij jonge leeftijd. Hoe heeft dit jouw leven beïnvloed?
Alexandra Adornetto:
Succesvol op een jonge leeftijd was erg leuk, maar had ook zo zijn uitdagingen. Ik had een baan die veel energie en toewijding eiste, terwijl ik ook gewoon nog naar school moest. Ik moest ergens de tijd vandaan halen voor interviews, tours en het schrijven zelf. Hierdoor had ik soms weinig tijd over voor mijn huiswerk. Het was voor mijn vrienden ook moeilijk om deze professionele wereld begrijpen. We waren nog zo jong en zij hadden zoiets nog nooit meegemaakt.

Chicklit.nl: Wat inspireerde je om schrijfster te worden?
Alexandra Adornetto:
Ik hield altijd al van verhalen. Als kind had ik een grote fantasie: het bedenken van werelden en denkbeeldige vrienden. Het voelde daardoor heel natuurlijk toen ik mijn eigen verhalen begon te schrijven. Toen ik tien jaar was besloot ik dat een echte schrijver een ouderwetse schrijftafel moest hebben. Ik sleepte een oude schoolbank met zo’n inktpotje mee naar huis. Ik vond ook dat het gepolijst moest worden, dus ik smeerde het in met bijenwas. Ik liep even naar binnen om pen en papier te halen en toen ik terug kwam was het hele bureau bedekt met echte bijen!

Chicklit.nl: Wat is het beste schrijfadvies dat je ooit hebt gehad?
Alexandra Adornetto:
Het beste advies dat ik ooit heb gehad kwam van mijn moeder: als je iets wilt, moet je er voor werken. Een boek schrijven is niet makkelijk. Je komt altijd obstakels tegen, niet alleen voor de hand liggende obstakels zoals het vinden van een uitgeverij, maar soms ook mentale obstakels, zoals een writersblock. Volhouden is dus heel belangrijk. Als je opgeeft, elke keer als het moeilijk wordt, zal er nooit een boek komen. 

Chicklit.nl: Was je van plan een trilogie te schrijven of gebeurde dat spontaan?
Alexandra Adornetto:
Nee, ik was van plan maar één boek te schrijven. Ik had nooit gepland een trilogie te schrijven, maar mijn uitgevers zeiden altijd: “Er komen er drie, toch?” En ik wilde geen nee zeggen, dus besloot ik er maar drie te schrijven. Het is interessant, want je moet het verhaal in verschillende richtingen sturen en nieuwe uitdagingen verzinnen, zonder dingen te herhalen uit vorige boeken.

Chicklit.nl: In de Halo-trilogie schrijf je over hemel en hel, het hiernamaals. Geloof je in leven na de dood?
Alexandra Adornetto:
Ja, ik ben christelijk en geloof zeker in de hemel. Hoewel ik niet geloof in een hel met een kuil van vuur, dat lijkt me een beetje extreem. Maar ik denk wel dat het leven te ingewikkeld is, om een toeval te zijn.

Chicklit.nl: Met wie van de personages uit de trilogie identificeer je het meest en waarom?
Alexandra Adornetto:
Ik identificeer mezelf een beetje met alle personages, maar Gabriel vond ik het leukst om te schrijven. Ik identificeer mezelf met hem omdat hij bepaalde dingen wil beleven, maar iets in hem houdt hem tegen, wat hogere macht is en prioriteit heeft. Soms voel ik me ook zo. Misschien geldt dat voor alle schrijvers. Je moet je afsluiten van vrienden en relaties om de wereld van je boek te creëren.

Chicklit.nl: Zijn Jake Thorn en Xavier gebaseerd op jongens die je echt kent?
Alexandra Adornetto:
Ik ken niemand zo vals als Jake of zo perfect als Xavier, maar er zitten elementen in de personages van jongens die ik ken. Ik nam het haar van de ene jongen, de sportiviteit en de kleur ogen van twee anderen en voegde ze allemaal samen om Xavier te creëren. Jake is qua uiterlijk geïnspireerd door Ben Barnes (no offence Ben Barnes, ik vind hem geen demoon hoor!)

Chicklit.nl: Gabriel en Ivy zijn de broer en zus van Bethany. Heb je zelf broers of zussen? Zo ja, heb je Gabriel en Ivy op hen gebaseerd?
Alexandra Adornetto:
Nee, ik ben enig kind. Dus als ze niet overkomen als een echte broer en zus, is dat de reden. Gabriel en Ivy zijn niet de typische broer en zus waarmee je worstelt op de bank. Ze zijn meer een soort gids en mentor voor Bethany op aarde. Ze letten op haar en geven haar advies. Ze dragen een hoop verantwoordelijkheid.

Chicklit.nl: Zijn er auteurs die je momenteel erg goed of interessant vindt?
Alexandra Adornetto:
Ik lees momenteel De weeffout in onze sterren van John Green. Ondanks dat het onderwerp zwaar is, blijft het boek grappig en tegelijkertijd ontroerend. Ik heb ook 50 Tinten Grijs gekocht omdat ik nieuwsgierig was naar alle ophef die er over werd gemaakt, maar ik heb het nog niet uit. Ook ben ik van plan het nieuwe boek van J.K. Rowling te lezen. Ik was namelijk een groot fan van de Harry Potter-boeken.

Chicklit.nl: Ben je momenteel een nieuw boek aan het schrijven of werk je aan andere projecten?
Alexandra Adornetto:
Ik werk momenteel aan een nieuw boek met een paranormaal thema.

Chicklit.nl: Alexandra Adornetto is een pseudoniem voor je echte naam, Alexandra Grace. Waarom heb je voor een pseudoniem gekozen?
Alexandra Adornetto:
Toen ik begon met schrijven wilde ik in eerste instantie gepubliceerd worden als A.E. Quill. Ik heb het idee van een pseudoniem altijd al leuk gevonden, omdat het mysterieuzer klonk. En hé, Ik was dertien!

Hemel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (13 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bethany en Xavier hebben hun tijd in de hel overleefd, maar hun verboden liefde zal nog meer tests moeten doorstaan. Ze besluiten alle goede raad te negeren en te trouwen. Hoewel ze het geheim proberen te houden voor Bethany's broer en zus komen die twee er al snel genoeg achter - en met hen nog veel angstaanjagender engelen. Bethany en Xavier worden op de hielen gezeten door de Zeven, een militaire engelenorde die koste wat het kost de balans in het universum wil bewaren. Nu hebben ze maar één doel: Bethany moet terug naar de hemel, en Gabriel en Ivy moeten hun rebellie met de dood bekopen. De prijs die Bethany moet betalen voor haar vrijheid is hoger dan ze zich ooit had kunnen voorstellen, maar als ze overleeft, heeft ze voor eens en voor altijd bewezen dat er niets sterker is dan de kracht van de liefde…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Aarde eten - Dolores Reyes

 • Eigenwijze voeten - Irène Storm

 • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

 • De 6:20 man - David Baldacci

 • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen