Vragenvuur met Tahereh Mafi

Een tijdje terug stond het fascinerende eerste deel van de Touching Juliette-trilogie, Vrees Me, centraal bij de Chicklit.nl Leesclub. Fans kregen de kans om een week lang hun vragen op Tahereh Mafi -  de persoon achter deze spannende trilogie - af te vuren. Wij selecteerden de vijf leukste vragen die niet alleen een exemplaar van Breek me ontvingen, maar hun vraag ook nog eens door Tahereh Mafi herself kregen beantwoord. Lees hier de vijf lezersvragen en Tahereh''s antwoorden... 

Edriënne: Als je - net als Juliette in je boeken - niemand zou kunnen aanraken, wat zou je dan doen? 
Tahereh Mafi: Ik denk dat ik er behoorlijk kapot van zou zijn. Ik weet niet helemaal zeker wat ik zou doen - het hangt er vanaf hoe de maatschappij op mij zou reageren. Als ik zou worden behandeld op de manier zoals Juliette in mijn boeken, denk ik dat ik niet heel anders dan haar zou eindigen.

Liz: Op welke gekke plek, waar je geen papier bij de hand hebt, krijg je de meeste inspiratie? En onthoud je het dan zonder papier?
Tahereh Mafi: Ik haal eigenlijk de meeste inspiratie uit mijn leven op de meeste eenvoudige manier. Praten met vrienden en familie. Het maken van wandelingen. Reizen. Ik zorg ervoor dat ik te allen tijde mijn ogen open houdt, om klaar te zijn voor inspiratie die op elk moment op kan duiken. En dat doet het altijd.

Sophie: Gebruik je voor de personages in je boeken vaak eigenschappen of uiterlijke kenmerken van mensen die je kent? Of verzin je ze echt helemaal zelf? 
Tahereh Mafi: Allebei! Ik ben absoluut geïnspireerd door het uiterlijk of karakter van mensen die ik ken en waar ik van hou (of niet leuk vindt, haha). Maar mijn fantasie vult de rest in.

Sanne: Als je een boek schrijft, is dan alles door jou als auteur bedacht of komt de uitgeverij ook wel eens met nieuwe ideeën?
Tahereh Mafi: Allemaal door mij bedacht! Ik heb vanuit de uitgeverij mensen die mij super goed begeleiden, maar het is allemaal mijn eigen werk. 

Marloes: Stel: je gaat naar een onbewoond eiland. Welke boek zou je meenemen en waarom deze? 
Tahereh Mafi: Ik zou een magisch boek meenemen dat zou kunnen veranderen in elk boek dat ik wil. Haha. Ik weet het, dat is een nep antwoord! Maar ik kan onmogelijk kiezen.

Breek me

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (49 stemmen)
 • Omschrijving:

  Hij zal mij vinden Ik vind hem eerst

  Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

  In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • Joanne Harris over derde deel Chocolat-trilogie

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • De beste YA trilogieën

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

Zoek in artikelen