Lunchen met Abigail Gibbs

Abigail Gibbs is de achttienjarige auteur van het boek Violet. Tijdens haar bezoek aan Amsterdam had Chicklit.nl de eer om haar te interviewen. Ze vertelde over haar debuut, haar favoriete auteur en hoe haar dagelijks leven eruit ziet. Nieuwsgierig geworden naar dit jonge talent? Lees dan snel verder.


Chicklit.nl: Je hebt al een hoop bereikt voor jouw leeftijd, wat erg indrukwekkend en inspirerend is. Wat inspireerde je om te gaan schrijven? Was het altijd al je droom om auteur te worden?
Abigail Gibbs:
Pas toen mijn verhaal over Violet groot werd op de website Wattpad.com en ik benaderd werd door een uitgeverij, realiseerde ik me pas dat ik misschien schrijvend mijn brood zou kunnen verdienen. Daarvoor had ik hele uiteenlopende toekomstdromen. Er was een moment waarop ik bij de marine wilde, ik wilde dierenarts worden, een kok, een Jedi, een tovenaar… alles eigenlijk! Sinds mijn vijftiende is het echt mijn droom om auteur te worden.

Chicklit.nl: Je bent al vrij jong succesvol geworden. Hoe heeft dit jouw leven beïnvloedt?
Abigail Gibbs:
Ik heb een huis gekocht. Wat wel een beetje raar is voor mijn leeftijd. Daarnaast mag ik veel reizen, zoals naar Amsterdam! Ik moet wel heel zelfstandig en verantwoordelijk zijn. Als ik bijvoorbeeld terug kom van een persreis, kan ik niet lekker gaan ontspannen en lui doen, maar moet ik direct weer door naar school. Ik moet dus heel gedisciplineerd te werk gaan. Het is dus wel anders dan het leven van een gemiddelde student, maar aan de andere kant ben ik nog steeds mezelf. Ik ben wat betreft mijn persoonlijkheid niets veranderd.

Chicklit.nl: Violet is je debuut, wat je begon te schrijven op internet. Daar werd het ontdekt en al snel kreeg je vele lezers, die dol waren op het verhaal. Kun je iets over Violet vertellen voor degene die er nog niet bekend mee zijn?
Abigail Gibbs:
Violet gaat over Violet Lee, een meisje dat op een avond in Londen alleen op Trafalgar Square staat waar ze getuige is van een massamoord door vampiers. Ze wordt ontvoerd door de vampiers en wordt voor een lastige keuze gesteld: mens blijven, maar als gevangene van de vampiers of zelf vampier worden en vrij zijn. Het boek gaat over haar besluit en het dilemma waarin ze zich bevindt, als ze gevoelens krijgt voor de aantrekkelijke vampier, Kasper.

Chicklit.nl: Violet is het hoofdpersonages in jouw boek. In hoeverre lijk jij op haar? Op welke manier verschillen jullie?
Abigail Gibbs:
Violet Lee is een vegetariër en ik ben ook een vegetariër, dus dat hebben we sowieso gemeen. En misschien onze humor, we zijn allebei vrij sarcastisch. Dat zijn onze enige overeenkomsten. Verder is zij nogal roekeloos en dapper, terwijl ik meer gefocust en voorzichtig ben. Ik denk goed na over dingen, voordat ik ze doe. Ik zou nooit iets impulsief doen, zoals een grap uithalen met vampiers. Ik zou eerder in een hoekje gaan zitten huilen, als ik in haar schoenen stond!

Chicklit.nl: Het boek speelt zich af in Engeland. Het begint in Londen op Trafalgar Square. Is er een bepaalde plek die je in je hoofd had, toen je schreef over het huis van de vampiers?
Abigail Gibbs:
De plek waar het huis van de vampiers staat is gebaseerd op een plek in North Kent, genaamd Isle of Sheppey. Ik ben daar een paar keer op vakantie geweest en het heeft toen een diepe indruk op me achter gelaten. Het gebied was zo verlaten en geïsoleerd, dat heb ik in gedachten gehouden toen ik schreef over de omgeving waarin de vampiers woonden. Verder is het volledig fictief, er zijn namelijk geen bossen of heuvels in Isle of Sheppey, dat heb ik er in het boek bij verzonnen. Maar het gevoel dat die plek gaf, heb ik gebruikt als inspiratie. Het huis zelf is gebaseerd op een grote witte villa die ik wel eens gezien had op een vakantie in Cornwall. Het beeld was blijven hangen en dat heb ik toen gebruikt, terwijl ik Violet schreef. 

Chicklit.nl: Er komt alweer een tweede boek aan, genaamd Autumn Rose. Kun je hier iets over vertellen?
Abigail Gibbs:
Autumn Rose volgt een personage dat een beetje tegen het einde van Violet wordt geïntroduceerd. Het verhaal begint ongeveer tegelijk waar het verhaal van Violet start en gaat verder waar het eerste boek ophoudt. Alle vragen die bij je opkomen in Violet, worden nu beantwoord en het verhaal van Violet en Kasper wordt nu verteld door de ogen van iemand anders. Het is anders dan deel één, maar ook erg spannend en het is een mooie kans om andere personages te ontwikkelen.
 
Chicklit.nl: Hoe ziet jouw dagelijkse leven eruit?
Abigail Gibbs:
 Ik studeer Engels aan de Universiteit van Oxford. Mijn dagelijkse leven is eigenlijk heel saai. Meestal schrijf ik in de vakanties, dan sta ik heel laat op, omdat ik doorwerk tot diep in de nacht. Dus mijn dagen vullen zich meestal met schrijven, of het nu een essay voor school is of een boek.
 
Chicklit.nl: Wat voor boeken lees je zelf graag? En wie is je favoriete auteur?
Abigail Gibbs:
Ik lees veel klassieke boeken en literatuur voor mijn studie. Voor mijn plezier lees ik momenteel de boeken van Philippa Gregory. Die vind ik geweldig! Ik wil ook nog steeds heel graag The Game of Thrones lezen van George R. Martin. Ik kijk de TV-serie, maar ben nog niet toegekomen aan de boeken. Mijn favoriete auteur is J.K. Rowling, ik ben een gigantische Harry Potter-fan. Ik heb het eerste boek wel 18 keer gelezen. Daarnaast vind ik J.K. Rowling ook een inspirerend persoon opzich. Ze is een echte doorzetter en heel bescheiden over haar succes, dat bewonder ik in haar.

Chicklit.nl: Wat is het beste schrijfadvies dat iemand je ooit heeft gegeven?
Abigail Gibbs: Een vriendin die ik ken via Wattpad.com stuurde mij een bericht dat ik mee moest doen met de wedstrijd, waardoor mijn boek groot is geworden. Haar advies was: geloof in jezelf, geloof in de dingen die je schrijft en ga ervoor. En dat advies heb ik van harte aangenomen. Ik ben haar echt heel dankbaar, haar aansporing heeft mij heel erg geholpen en helpt mij nu nog steeds.

Chicklit.nl: Heb je tips voor mensen die hun eigen boek willen schrijven?
Abigail Gibbs:
Blijf schrijven en blijf lezen. Door veel te lezen, raak je geïnspireerd. Het kost een hoop tijd om een boek te schrijven en het kost moeite om een boek goed op de markt te brengen. Blijf proberen, blijf schrijven en blijf volhouden. Je zal een hoop mensen tegenkomen die kritiek hebben, maar laat dat je niet stoppen. Als je hard werkt, zul je succesvol zijn!

Violet

 • Auteur:

  Abigail Gibbs
 • Verschenen:

  20 maart 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789401600552
  Uitgever Xander
 • Oorspronkelijke titel:

  The Dark Heroine
 • Ondertitel:

  Heldin van de Duisternis, deel 1
 • Uitgever:

  Xander
 • Genre:

  Fantasy & SciFi
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (26 stemmen)
 • Omschrijving:

  Door een toevallige ontmoeting op een verlaten plein stort Violet in een wereld die haar wildste fantasieën overtreft – een wereld vol elegantie en schoonheid waar aristocratische vampiers wonen. Een plaats van waaruit geen ontsnapping mogelijk is… Onder die pracht en praal gaat een duisternis schuil, belichaamd in de charismatische, maar gevaarlijke erfgenaam van de troon, Kaspar Varn. Als Violet en Kaspar zich overgeven aan een passie die hun gescheiden werelden overstijgt, ontdekken ze dat het een passie is die een prijs heeft. 

Meer info
 • Extra Informatie:

  - Bekijk ook de boektrailer van Violet:

Nieuwste artikelen

 • My own worst enemy – Lily Lindon

 • De laatste verhalenverteller - Donna Barbra Higuera

 • Martin Scherstra – Hotel De jutter

 • De vrouwen van de suikerrietplantage - Ildefonso Falcones

 • De terugkeer naar Maxton Hall College - Mona Kasten

Gerelateerde artikelen

 • 12 erotische fantasy boeken series

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • De leukste vampier boeken

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

Zoek in artikelen