Chicklit.nl interviewt acteur Nicholas Hoult

Vanaf vandaag draait de romantische zombiefilm Warm Bodies in de Nederlandse bioscopen. De rol van R, een bijzondere en charmante zombie, wordt gespeeld door Nicholas Hoult. Tijdens zijn bezoek aan Amsterdam voor de Nederlandse première mocht Chicklit.nl hem interviewen! Lees hier wat de acteur te zeggen had op onze vragen...


Chicklit.nl: In Nederland kennen wij je als de kleine jongen uit de film About a Boy. Je bent je acteercarrière dus al vroeg begonnen. Hoe heb je dat ervaren?
Nicholas Hoult:
Ik acteer al sinds ik drie ben en mijn echte eerste film was op mijn vijfde. Verder heb ik een hele normale jeugd gehad en tot mijn zeventiende ging ik ook gewoon nog naar school. Af en toe was ik dan een paar maanden weg om iets te filmen en als ik dan terug kwam ging ik gewoon weer naar de les. 

Chicklit.nl: In Warm Bodies speel je een zombie en dat ziet er toch best lastig uit. Je moest namelijk erg langzaam praten en je had vrij weinig tekst. Hoe heb je je voorbreid op deze rol?
Nicholas Hoult:
Het gebrek aan tekst was een voordeel én een nadeel. Ik hoefde namelijk niet zo veel uit mijn hoofd te leren, wat altijd fijn is. Aan de andere kant moest ik dus andere manieren bedenken om te kunnen communiceren. Samen met de regisseur heb ik een hoop zombiefilms gekeken, zoals Edward Scissorhands, om uit te vinden hoe we het personage R sympathiek en lief over konden laten komen. Hoe konden we een levend meisje verliefd op hem laten worden? In de film maakt R verschillende keren gebruik van muziek om zijn emoties over te brengen. Het belangrijkste van R is dat hij zich weer mens wil voelen, want dat mist hij heel erg. Om dat te over te brengen in een film met weinig tekst was zeker een uitdaging!

Chicklit.nl: R zet in de film een aantal mooie nummers op voor Julie. Had jij enige invloed op de muziekkeuze in de film? Wat vind je van de muziek? En wat is jouw favoriete nummer?
Nicholas Hoult:
Nee, ik had daar niet echt invloed op. Er zijn wel een aantal dingen veranderd. In het boek was R groot fan van Frank Sinatra, maar dat hebben ze in de film vervangen door andere muziek. De playlist van de film bevat een goede mix van oude nummers en nummers die wat meer up-to-date zijn: zo zijn er nummers van Guns N'' Roses, Bruce Springsteen en Chad Valley. Zelf heb ik alle nummers uit de film gedownload. Het komt namelijk behoorlijk overeen met mijn eigen smaak. Ik luister naar Stevie Wonder, Etta James, Queen en beetje hiphop en rap. Eigenlijk van alles dus!

Chicklit.nl: Warm Bodies is van origine een boek. Heb je dit boek gelezen? En zo ja, wat vond je ervan?
Nicholas Hoult:
Ja, toen ik de rol had gekregen heb ik - eigenlijk als research - het boek gelezen. Ik vond het echt een leuk boek! Het gaf een goed beeld weer van de gedachtes en gevoelens van R. Daarnaast was het leuk om een boek te lezen vanuit het perspectief van een zombie.

Chicklit.nl: Wat vind je van de manier waarop het boek is verfilmd?
Nicholas Hoult:
Het boek vind ik erg goed verfilmd. Het is wel anders dan het script, er zijn wel een aantal dingen veranderd in het verhaal, maar dit was nodig om het naar een film te kunnen vertalen. De film bevat humor en luchtigheid, maar ook de worstelingen in de wereld komen duidelijk naar voren. R is niet de enige die het moeilijk heeft. Julie en de andere mensen zijn net zo gevangen als de zombies. Ze hebben niet veel opties meer over, dus ze redden elkaar als het ware een beetje. Ik denk dat het scenario het verhaal goed vertelt en duidelijk de relaties tussen de personages weergeeft, maar het tegelijkertijd allemaal wel leuk en grappig houdt.

Chicklit.nl: De film zit vol met grappige momenten en de cast bestaat uit leuke en goede acteurs. Was het lastig om serieus te blijven tijdens het filmen?
Nicholas Hoult:
Het was echt heel leuk om deze film te maken. Jonathan, de regisseur, creëert een hele fijne sfeer om in te werken, Teresa is erg grappig en Rob Corddry, die de zombie M speelt, is echt hilarisch! Maar ook Dave Franco en Analeigh Tipton zijn erg grappig en goed in wat ze doen. Er zijn een aantal scènes waarbij het lastig was om je lach in te houden. Rob en ik hadden een scène waarin we letterlijk twee minuten lang alleen maar naar elkaar gromden en geen normaal woord tegen elkaar zeiden. Aan de ene kant is het complete onzin, maar tegelijkertijd probeer je te ontdekken wat de ander probeert te zeggen. We haalden wel behoorlijk wat grappen met elkaar uit. Ik viel nogal vaak uit mijn rol, dat zul je ook wel terug zien in de bloopers op de DVD.


Chicklit.nl: In de film heeft R de zombie-epidemie niet weten te overleven. Wat denk dat jij zou doen als er een zombie-epidemie uit zou breken? Wat voor wapen zou je gebruiken?
Nicholas Hoult:
Ik denk dat ik het heel goed zou doen… Nee, waarschijnlijk zou ik in paniek raken en doodsbang zijn. Het is lastig want je weet niet waarop je je moet voorbereiden. De wapens uit de film lijken me wel handig. Julie gebruikt in de film een kettingzaag, dat vond ik wel erg inventief. Of een geweer. Julie had wel geluk, want zij kreeg alle stoere wapens in deze film.

Chicklit.nl: Wat vond jij de leukste scène om te filmen?
Nicholas Hoult:
Het moment waarop wij met de zombies de mensen aanvallen was erg leuk om te filmen. Overal bloed, mensen die gebeten worden en de hersens die gegeten worden. Julie, die een mes recht in mijn hart gooide, voordat we elkaar überhaupt ontmoet hadden. Er gebeurde een hoop tegelijk met veel actie, dat was erg leuk. De scènes in het vliegtuig waar ik Julie gegijzeld houd in mijn zelf gecreëerde (soort van) huisje, waren ook erg leuk om te filmen. Dat waren ook één van de eerste scènes die we filmden. Wat erg handig was, want zo kregen we meteen een goede indruk van hoe de relatie tussen R en Julie in elkaar stak.

Chicklit.nl: Wat voor boodschap denk je dat de film Warm Bodies over probeerde te brengen? 
Nicholas Hoult:
Er zijn een paar verschillende boodschappen, bijvoorbeeld: liefde overwint alles en brengt mensen tot leven. Een andere boodschap is dat we tegenwoordig allemaal zo opgaan in technologie en onze drukke levens, dat we de mensen om ons heen vergeten. Soms moet je gewoon even alles stop zetten en je verbinden met de mensen om je heen.

Chicklit.nl: Staan er nog andere films op de planning waarin we je kunnen zien? 
Nicholas Hoult:
Afgelopen jaar hebben we de nieuwe Mad Max gefilmd, met Tom Hardy en Charlize Theron. Deze zal echter in 2014 pas uitkomen. Ik ben ook net klaar met het filmen van Young Ones, een wat kleinere actie/drama film. Daarnaast ben ik pasgeleden begonnen met het filmen van een nieuwe X-men film, genaamd Day of Future Past en speel ik in nóg een film met Charlize Theron: Dark Places. Tot slot is dit jaar ook nog eens de film Jack the Giant Slayer uitgekomen, waar ik in meespeel. Dus ja, als je naar de bioscoop gaat is de kans zeker aanwezig dat je me voorbij ziet komen op het witte doek.

Chicklit.nl: Is er nog iets dat je wilt zeggen tegen de lezeressen van Chicklit.nl?
Nicholas Hoult:
Ik hoop dat jullie de film leuk vinden en voor degene die de film zijn gaan kijken: bedankt!

Kijk voor meer informatie over de film Warm Bodies op de Facebook-pagina van Independent Films!

Warm bodies

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (9 stemmen)
 • Omschrijving:

  R was ooit een jonge zakenman. Nu is hij een zombie. Hij heeft door schade en schande geleerd ermee te leven. R woont op een verlaten vliegveld, samen met honderden lotgenoten. De wereld is bijna op zijn eind, de steden zijn verwoest en leeg. Tijdens een jacht op voedsel – alle mensen die niet veilig binnenzitten – ontmoet R het stoere meisje Julie. Om redenen die hij zelf niet helemaal begrijpt wil hij haar redden. R is verliefd.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

Zoek in artikelen