In gesprek met Emma Garcia over gebroken harten

Het boek Google nooit gebroken hart van Emma Garcia verscheen onlangs in de Nederlandse boekhandels. Dit is de eerste roman van de schrijfster, die voorheen alleen kinderboeken schreef. Chicklit.nl interviewde haar over research voor het boek en haar eigen gebroken hart-ervaringen.

Chicklit.nl: Google nooit gebroken hart is je debuutroman, voorheen heb je verschillende kinderboeken geschreven. Wat inspireerde je om schrijfster te worden en waarom ineens de omslag van kinderboeken naar boeken voor volwassenen?
Emma Garcia:
Ik gaf les op een basisschool en verzon tijdens de lessen veel verhalen met de kinderen. Een daarvan was What’s behind the shed? Een verhaal over allerlei monsters. Dat is eigenlijk waar ik in eerste instantie ben begonnen met het schrijven van kinderboeken. Daarnaast wilde ik ook nog heel graag een roman schrijven. Ik word altijd geïnspireerd door zelf veel goede boeken te lezen.

Chicklit.nl: Kun je in het kort vertellen waar Google nooit gebroken hart over gaat voor diegene die nog niet bekend zijn met het boek?
Emma Garcia:
Google nooit gebroken hart is een verhaal over de dertiger Vivienne Summers, die denkt dat trouwen het antwoord op al haar problemen is, maar vlak voor haar huwelijk wordt ze gedumpt. Vervolgens gaat ze op zoek naar haar ware liefde.

Chicklit.nl: Wat inspireerde je om Google nooit gebroken hart te schrijven?
Emma Garcia:
Ik dacht net als Vivienne dat trouwen het antwoord op al mijn problemen was. Toen werd ik gedumpt en daarna vond ik mijn ware liefde.

Chicklit.nl: Wat voor research heb je moeten doen voor Google nooit gebroken hart?
Emma Garcia:
Ik heb een hoop tijd doorgebracht in donkere pubs met vrienden die een gebroken hart hadden, terwijl we ons verdriet daar wegdronken. Ook dagen doorbrengen op het internet en dingen als ‘wraak’ opzoeken in zoekmachines werd een onderdeel van mijn research.

Chicklit.nl: Denk je dat het internet een goede plek is, wanneer het op een gebroken hart aankomt? Vind je het een behulpzaam middel of zie je het meer als een obstakel?
Emma Garcia:
Het is een handig middel als je op zoek bent naar een date. Op internet kun je gemakkelijk mensen vinden met dezelfde interesses, anders moet je je eerst aanmelden bij veel verschillende clubs. Dat kan erg tijdrovend en duur zijn. Ik heb nog nooit iemand ontmoet via een club, maar ik heb nog steeds mijn schermmasker en mijn klimharnas.


Chicklit.nl: Welke gebeurtenissen uit Google nooit gebroken hart zijn gebaseerd op jouw eigen ervaring?
Emma Garcia:
Heel veel dingen die gebeuren in het leven van Vivienne, zijn mij ook overkomen. Zo ben ik bijvoorbeeld ook wel eens gedumpt. Alleen is Vivienne veel grappiger en cooler dan dat ik ben.

Chicklit.nl: Zijn jouw personages gebaseerd op mensen die je in het echt kent?
Emma Garcia:
Ja, eigenlijk hebben alle personages in Google nooit gebroken hart wel iets van mensen die ik persoonlijk ken.

Chicklit.nl: Kun je Vivienne beschrijven is vijf woorden? En zijn dat dezelfde vijf woorden, die je zou gebruiken om jezelf te omschrijven?
Emma Garcia:
Vivienne is vastberaden, dapper, grappig, cool en sexy. Ik wou dat ik mezelf ook zo kon omschrijven, maar zo ben ik niet.

Chicklit.nl: Vivienne wordt geconfronteerd met de vraag: wat is het gekste dat jij zou doen voor de liefde? Wat is het gekste dat jij ooit hebt gedaan voor de liefde?
Emma Garcia:
Er zijn veel gekke momenten geweest, maar de meest vernederende gebeurtenis was met een jongen van mijn werk. Ik was smoorverliefd op hem en gedroeg me belachelijk als ik bij hem in de buurt was. Ik liet hem zien dat ik de split kon doen, verzamelde chocoladedieren en liet die achter op zijn bureau. Toen ik eindelijk dacht dat hij me wel zag zitten, vroeg hij me of ik naar een ander deel van het kantoor wilde verhuizen.

Chicklit.nl: Wat kunnen we van je verwachten in de toekomst? Staan er meer boeken op de planning of werk je momenteel aan andere projecten?
Emma Garcia:
Ik heb net het vervolg op Google nooit gebroken hart afgerond en ben nu bezig met een derde boek.

Google nooit gebroken hart

 • Auteur:

  Emma Garcia
 • Verschenen:

  19 april 2013
 • Uitgave:

  ISBN 9789021807065
  Uitgever Sijthoff
  336 pagina's
 • Oorspronkelijke titel:

  Never Google Heartbreak
 • Uitgever:

  Sijthoff
 • Genre:

  Feelgood/ Chicklit
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (8 stemmen)
 • Omschrijving:

  Tips om een gebroken hart te voorkomen:
  1. Doe niks gênants waar je ex bij is
  2. Ga niet naar bed met je beste vriend
  3. Bel niet met je ex als je dronken bent
  4. En google nooit, maar dan ook nooit 'gebroken hart'...

  Nog nooit was een break-up zo hilarisch...

  Vivienne wordt tot haar verbijstering vlak voor haar huwelijk gedumpt. Op zoek naar lotgenoten googlet ze 'gebroken hart' en ze begint vervolgens haar eigen website met relatieadvies. Al die tijd is haar beste vriend Max haar trouwe bondgenoot en stevige schouder geweest. Als Max ineens spoorloos verdwijnt, begrijpt Viv pas dat híj de liefde van haar leven is. Nu moet ze alles op alles zetten om hem terug te krijgen. Is er een zoekmachine sterk genoeg om haar geliefde weer te vinden?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • Vijftig tinten vrij

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

Zoek in artikelen