Chicklit.nl interviewt de dames van Smoorverliefd

Vanaf vandaag draait de nieuwe romantische komedie Smoorverliefd in de Nederlandse bioscopen. Regisseur Hilde van Mieghem bracht de gelijknamige film eerder al in België uit en ook deze Nederlandse remake staat op haar naam. De hoofdrollen worden vertolkt door onder andere: Susan Visser, Anna Raadsveld, Anna Drijver, Johnny de Mol en Pierre Bokma. Een prachtige sterrencast dus! Chicklit.nl mocht als één van de lucky few de regisseur van Smoorverliefd én twee van de topactrices uit de film, Susan Visser en Anna Raadsveld, interviewen. Enjoy!
 


Chicklit.nl: Hilde, jij hebt het scenario van de Belgische versie samen met Bert Scholiers geschreven. Aan de Nederlandse versie heeft Steven R. Thé meegewerkt. Is hij degene die de film ‘verNederlandst’ heeft?
Hilde: Ja zeker. Vooral de humor en de dialogen zijn aangepast. Toch heb ik redelijk wat dingen na het herschrijven weer teruggedraaid. Ik had er wat moeite mee dat een man de dialogen schreef. Je merkt toch dat een man die vrouwendialogen schrijft dat anders doet dan dat een vrouw dat zou doen. Het werd mij een beetje te bitcherig. Judith - het hoofdpersonage - werd neergezet als een soort jaloerse bitch terwijl ik haar zo helemaal niet wilde hebben. Maar mannen kijken nu eenmaal anders tegen dingen aan dan vrouwen. Uiteindelijk zijn we samen tot een definitieve versie gekomen.
 
Chicklit.nl: Anna, hoe ben je bij Smoorverliefd terechtgekomen?
Hilde: Ik was gelijk enthousiast over Anna. Haar rol was de eerste die bezet was. Zij kwam als vijfde persoon auditie doen voor de rol en na haar kwamen nog een stuk of tien anderen, maar na het zien van Anna dacht ik meteen: ‘Dat is haar!’. Ze sprong er voor mij meteen uit...
Anna: Ja, dat was super leuk, maar ook wel raar. Ik was door naar de tweede ronde en na afloop zei Hilde gelijk dat ze mij wou casten. Dat geeft wel heel veel zelfvertrouwen! Het is heel erg fijn om zo een nieuw project in te gaan.

Chicklit.nl: Dan krijg je te horen dat je de rol mag spelen, en dan?
Hilde: Nou, ik deed eigenlijk iets heel doms. Ik heb Anna gebeld om te zeggen dat ze wel wat moest afvallen voor deze rol. Later zag ik pas dat ze door haar wijde kleren dikker leek, want ze is in werkelijkheid gewoon heel slank. Ik ben dus blij dat Anna zelf als respons zei: 'Helemaal niet!' en niet naar mij geluisterd heeft. Stom van mij, maar het was echt gezichtsbedrog.

Chicklit.nl: Susan, hoe heb je je voorbereid op je rol?
Susan: Ik heb heel veel met Hilde gepraat. De film is namelijk niet alleen door haar geschreven, maar ook nog eens gebaseerd op haar eigen leven. We hebben dus veel gepraat om het personage Judith te doorgronden. Judith maakt namelijk nogal wat ‘bochten’ in haar leven, dus praten hielp heel erg om dit beter te kunnen begrijpen.


Chicklit.nl: In 2010 heeft Hilde van Mieghem Smoorverliefd in België uitgebracht. Heb je deze versie gezien?
Anna: Ik heb de Belgische versie van deze film expres niét gekeken. Ik kan helemaal niets met vergelijken, daar haal ik geen inspiratie uit. Het doet er voor mij niet toe hoe de Belgische film is, voor mij is dit een op zichzelf staand project.

Chicklit.nl: Wat is het grootste verschil tussen de Belgische versie en de Nederlandse versie?
Hilde: Het grootste verschil is het einde van de film. Ik wil natuurlijk niets verklappen, maar het einde in de Nederlandse versie is compleet anders dan in de Belgische...

Chicklit.nl: Anna, jij hebt al eerder in films gespeeld, maar dit is - tot nu toe - je grootste rol. Hoe vond jij het om te spelen met bekende acteurs als Pierre Bokma, Susan Visser, Johnny de Mol en Anna Drijver?
Anna: Dat was natuurlijk heel erg gaaf! Ik kreeg de kans om te spelen met echte vakmensen. Dat gaf mij ook weer het vertrouwen dat de film helemaal goed zou komen.
 
Chicklit.nl: Anna, wij willen natuurlijk allemaal graag weten; hoe zoent Johnny?
Anna: Hahaha! Nou, je gelooft het misschien niet, maar ik weet het niet meer. Dat is positief hoor. Als het slecht was had ik het namelijk nog wel geweten! Die betreffende dag filmden we op het strand en moesten we super snel werken. Het was ook helemaal niet intiem ofzo, er zijn zoveel mensen bij. Het was verder wel echt heel erg leuk om met Johnny te werken.
  
 
Chicklit.nl: In een interview met je Gooische vrouwen-collega’s werd jij omschreven als de rustigste van de groep. In je werk (films/series) ben jij juist erg extravert en uitbundig - ook in deze film. Waarom? Vind je het leuk om zulke rollen te spelen of is dat een andere kant van jou die je kan laten gaan in je werk?
Susan: Ik vind het heel leuk om zulke rollen te spelen, dat sowieso. Iedereen heeft natuurlijk meerdere kanten, ook ik. Ik kan ook heus wel uitbundig zijn, maar Judith is chaotisch en dat ben ik gelukkig niet. Judith stort zich als een kip zonder kop in alle avonturen, terwijl ik veel meer nadenk over dingen. Het is heel leuk om zo te spelen, maar ik ben ergens wel blij dat ik in het echte leven niet zo ben. De rollen van Anouk (Gooische vrouwen) en Judith (Smoorverliefd) lijken een beetje op elkaar, maar ik vond ze toch verschillend. Anouk komt ergens binnen en die scant gelijk de hele ruimte. Zij heeft dan al besloten wie er die avond met haar meegaat en ze laat hem net zo snel weer vallen. Judith daarentegen is een familiedier en zoekt een man, maar vooral liefde. Zij is veel romantischer eigenlijk.

Chicklit.nl: Anna Drijver neemt in deze film de meeste pikante scènes voor haar rekening, maar jij had toch ook wel wat spannende momenten. Hoe vond je dat?
Susan: Precies wat jij zegt eigenlijk. Ik had wat spannende momenten, maar er werd vooral heel veel gesuggereerd. Mijn persoonlijke voorkeur gaat daar eigenlijk ook naar uit, naar dat niet heel expliciete, dus ik had er eigenlijk helemaal geen moeite mee.

Chicklit.nl: Anna, je zit in je vierde jaar van de toneelacademie in Maastricht, wat kunnen wij nog allemaal van je verwachten? Wat zijn je toekomstplannen? 
Anna: Ik ben binnenkort ook te zien in de film Hoe duur was de suiker. Verder ga ik dit jaar stages lopen bij Toneelgroep Amsterdam en bij het Ro Theater. Dit is wat er allemaal concreet gepland staat en voor de rest zie ik het wel! Ik wil wel graag film én theater doen.
  
Chicklit.nl: Susan, heb je tot slot nog liefdesadvies voor ons?
Susan: Pfff haha, jeetje lastig! Iedereen is natuurlijk anders en ik ben er ook geen expert in. Het enige wat je denk ik kan doen is je hart volgen en zo oprecht mogelijk zijn en natuurlijk veel plezier hebben.

Nieuwste artikelen

  • Budget vegan - Sam Dixon

  • Het geeuwvirus - Dries Deschepper

  • Deze films en series verschijnen in oktober 2023 op Netflix

  • De huurster en het poppenhuis - Else Boer

  • Liefdadigheid - Donna Leon

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • 10 romantische films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Zoek in artikelen