Chicklit.nl meets Miss Lipgloss

Vanaf vandaag gaat het nieuwe programma, TLC Make-up, van start. Cynthia Schultz , beter bekend als beauty-blogger Miss Lipgloss, laat in dit programma verschillende make-up looks zien. Ze geeft tutorials over hoe je bijvoorbeeld de perfecte smokey-eyes creëert of welke make-up je het beste kan opdoen voor een sollicitatiegesprek. Chicklit.nl reisde af naar Amsterdam om Cynthia te spreken over haar tv-debuut.

Chicklit.nl: Je beautyblog is populairder dan ooit, je hebt net je eerste boek, Beauty, uitgebracht en nu ook nog een programma op TLC, gefeliciteerd!
Cynthia: Bedankt! Ik ben er ook zo blij mee, het is echt een droom die uitkomt. Toen ik begon met mijn blog, had ik nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden. Ik heb ook altijd al een boek willen schrijven. Vroeger zat ik altijd al te krabbelen en nu is het zover. Het is wel nog wel raar, maar vooral heel cool als ik in winkels mijn boek zie liggen. Nu ook nog TLC op mijn pad is gekomen, ben ik helemaal happy! Het is allemaal zo snel gegaan dat ik het soms nog niet helemaal kan bevatten.
 
Chicklit.nl: TLC Make-up is een samenwerking tussen TLC en make-up merk Rimmel London. Wat vind je daar van? 
Cynthia: Ik sta helemaal achter deze keuze. Ik ken het merk, en de mensen erachter, goed en heb tot nu toe eigenlijk alleen maar positieve ervaringen met Rimmel. Mijn blog staat in alles wat ik doe centraal. Ik test producten en ben eerlijk over wat ik ervan vind. Als ik samen zou werken met een merk waar ik niet achter sta, zou ik natuurlijk al mijn geloofwaardigheid verliezen. Ik was dus heel blij toen ik hoorde dat het om Rimmel ging. Chicklit.nl: Wat kunnen we van het programma verwachten?                      
Cynthia: De kijkers mochten aangeven waar ze moeite mee hadden, wat ze graag nog zouden willen leren, wat ze mooi vinden…you name it. Vervolgens hebben wij de leukste en meest gestelde vragen uitgekozen, waar we tutorials voor hebben gemaakt.
 
Chciklit.nl: Hoe maken jullie de tutorials
Cynthia: Er wordt natuurlijk eerst draaiboek en een script gemaakt. Ook werd er een team samengesteld. Ik kende niemand, dus dat vond ik nog best spannend. Uiteindelijk hebben we alles in één dag opgenomen. Ik moest in de vroege ochtend in Amsterdam zijn. Maar aangezien ik uit Zwolle kom, moest ik dus om vijf uur 's ochtends op (help!). Ik heb al mijn vriendinnetjes opgetrommeld voor ‘hoe-val-ik-vroeg-in-slaap’-tips. Ik voelde er weinig voor om er brak uit te zien tijdens mijn tv-debuut. Gelukkig is alles goed gekomen en ik ben súper trots op het eindresultaat. Stiekem was ik wel blij toen die dag voorbij was. Ik was zó nerveus! Ik kan niet wachten om het daadwerkelijk op tv te zien; zal wel gek zijn.
 
Chicklit.nl: Eigen blog, eigen boek, eigen tv-programma: bezig bijtje dus…
Cynthia: Dat kan je wel zeggen, ja. Ik besloot een paar maanden geleden ook wat gas terug te nemen. Ik merkte aan mezelf dat ik teveel hooi op mijn vork had genomen en tegen een burn-out aan zat. Ik vond het lastig los te laten, het is toch iets wat ik zelf opgezet heb en waar ik me vol voor inzet. Tegenwoordig zet ik soms één blogpost per dag online, in plaats van twee, en ik slaap er geen minuut minder om!


Chicklit.nl: Wat is je beste beauty-tip?
Cynthia: REINIGEN! Echt zó belangrijk. Keurig netjes je huid twee keer per dag schoonmaken. Als je geen make-up draagt, is alleen ’s avonds ook wel voldoende. Het reinigen van je huid is echt prioriteit numero uno! Anders wordt je huid dof en vaal, krijg je oneffenheden en je make-up zit minder mooi. Daarbij is bescherming tegen de zon ook heel belangrijk. Eigenlijk zou iedereen zich vanaf jonge leeftijd elke dag in moeten smeren met SPF. In de winter is SPF 20 genoeg, maar doe het vooral, want op die manier bescherm je jezelf tegen huidkanker en voorkom je rimpels.
 
Chicklit.nl: Wat is je grootste beauty-blunder?
Cynthia: Meisjes die hun wenkbrauwen te veel epileren, dat vind ik echt geen gezicht! Als ik iemand aankijk, is dat het eerste wat me opvalt. Je kent het vast wel; dan tekenen ze een bolletje met een streepje; eeuwig zonde! Ik kijk liever naar een volle bos dan naar een kaalgeplukt koppie!
 
Chicklit.nl: Is er nog iets dat niemand weet van jou?
Cynthia: Wat niemand over mij weet? Nou, euhm, ik hou er niet van als iemand aan mijn oren zit. Ik kan daar écht niet tegen!
 
Chicklit.nl: Heb je tot slot nog een gouden tip?

Cynthia: Vergeet nooit: het is maar make-up. Probeer het lekker uit. Als het niet lukt, haal je het er gewoon af. Tja, en pluk dus niet teveel van je wenkbrauwen, haha!

Ter info: TLC Make-up is voor het eerst te zien op maandag 30 september om 19.30 uur op TLC. Het programma is dagelijks te zien tot en met 31 december 2013, de uitzendtijd verschilt per dag.

Beauty

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (5 stemmen)
 • Omschrijving:

  Beauty is het eerste boek van succesvol blogger Cynthia Schultz

  “Ik was zestien toen ik begon met bloggen: MissLipgloss.nl. Ik hield van lipgloss, zo simpel was het. Twee jaar later had ik 5000 bezoekers per dag. Nooit gedacht dat je van bloggen zou kunnen leven, maar ik besloot het te proberen. De bezoekersaantallen schommelen nu tussen de 30.000 en 50.000 per dag. “dat zijn heel veel meiden die plezier hebben van mijn beautytips!”

  Cynthia is VIVA400-winnaar ‘blogger van het jaar’.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

 • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

 • Er komt een vervolg op de kerstfilm The Holiday!

 • Netflix trailer Harry & Meghan onthuld

 • Gletsjer - Suzanne Vermeer

Gerelateerde artikelen

 • 100 wereldplekken - Floortje Dessing

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • De leukste nieuwe TV-series uit Amerika!

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

 • Series die te snel zijn geëindigd

Zoek in artikelen