Aan tafel met Conny Regard

In Ik ben nog niet klaar met jou!, het vierde boek van Conny Regard, zegt Jasmijn haar internationale modellencarrière vaarwel om in Nederland haar man terug te winnen. Hij dreigt met een andere vrouw te gaan trouwen en heeft hun dochter verteld dat haar moeder dood is. Dat laat de Jasmijn niet zomaar gebeuren. Chicklit.nl was benieuwd naar de schrijfster achter deze verrassend grappige chicklit en legde Conny in een interview het vuur aan de schenen.
 
Chicklit.nl: Hoe ben je op het idee voor Ik ben nog niet klaar met jou! gekomen?
Conny Regard: In America’s Next Top Model zat op een gegeven moment een draak van een meid. Naarmate ze langer in de race bleef, vond ik haar steeds aardiger. Ik begon te begrijpen waarom ze zo was en zich op die manier gedroeg. Toen bedacht ik me dat dit wel eens een nieuw verhaal zou kunnen worden. Het leek me wel eens leuk een keer niet over een lief poppetje te schrijven; misschien was het zelfs wel interessanter over een brutale meid te schrijven, iemand die naarmate het verhaal vordert de sympathie van de lezers wint. Omdat ik schrijf zoals ik schrijf kunnen – nee, mogen – mijn verhalen nu eenmaal geen slechte of valse meid als hoofdrolspeelster hebben.
 
Chicklit.nl: Op welke manier heb je je verdiept in de glitter en glamour-wereld van modellen?
Conny Regard: Ik ben altijd al met mode bezig geweest. Ik wilde vroeger modeontwerpster worden en tekende hele schetsboeken vol met, in mijn ogen, de meest fantastische kleding. Ik verslond alle modebladen, keek vaak naar modeshows op televisie en had ook mijn favoriete fotomodellen. Maar ook door tv-programma’s zoals America’s Next Top Model en Project Runway heb ik het één en ander opgedaan. Ach, weet je, mijn fantasie is groot genoeg dat ik het waarschijnlijk ook zonder dat soort programma’s wel bij elkaar had kunnen verzinnen.
 
Chicklit.nl: Hoe is de hoofdpersoon Jasmijn ontstaan – en waar komt de bijdehante schrijfstijl vandaan waarmee zij haar verhaal vertelt?
Conny Regard: Jasmijns karakter is, zoals bij al mijn leading ladies, op mijn eigen karakter gebaseerd. De mensen die mij kennen, herkennen dat dan ook altijd. Bij de één wat meer dan bij de ander, maar het zijn absoluut mijn eigen karaktertrekken en mijn eigen ervaringen die ik beschrijf. Die ‘bijdehante’ schrijfstijl is dus gewoon mijn Rotterdamse ik, mijn opvoeding en manier van doen. Zoals ik ben en praat, zo schrijf ik ook mijn verhalen.
 
Chicklit.nl: Hoe pak je het schrijven van je boeken aan?
Conny Regard: Ik ben geen schrijfster die eerst een plot of personages bedenkt. Dat ontdek ik terwijl ik aan het schrijven ben. Chaotisch als ik ben, kan ik overal en nergens terecht komen. Als ik een ingeving krijg, en die kunnen me op de vreemdste momenten overvallen, schrijf ik meteen het idee en het gevoel dat ik er bij krijg op. Als ik dat later bekijk, krijg ik negen van de tien keer weer datzelfde gevoel. Dan schrijf ik vervolgens aan één stuk door wat er in me opkomt zonder er bij stil te staan of dat wel kan of menselijk mogelijk is.
 
Chicklit.nl: Ik heb af en toe echt hardop moeten lachen om het boek. Hoe krijg je die humor in je verhaal?
Conny Regard: Zoals je in het echte leven niet kunt bedenken dat je nú grappig bent, kan ik dat ook niet in mijn verhalen. Het is er opeens omdat mijn hoofdpersonen op dat moment in een grappige situatie belandt. Bij het schrijven lig ik dan zelf echt in een deuk. Neem die scène waarin Jazz met haar schoonouders op die geheime missie gaat. Ik heb daar zo om gelachen dat de tranen over mijn gezicht liepen! Heel vaak schrijf ik de stomme dingen die mij overkomen op. Ik werk mezelf vaak in de nesten door er van alles uit te flappen en overal in te duiken zonder tot tien te tellen. Die hilarische en soms pijnlijke momenten verwerk ik in mijn verhalen. Zo is ook de scène in het park met Annemijn op waarheid gebaseerd. In het echt was het mijn ex die onder het touw stond toen, en ik laat in het midden wie het was, degene aan het touw met een kreet die door merg en been ging omlaag stortte!
 
Chicklit.nl: Waar kunnen we ons - wat jouw werk betreft - nog op verheugen de komende tijd?
Conny Regard: Voor volgende maand staat Gewoon Magisch op het programma. Het is iets anders dan mijn lezers misschien van mij gewend zijn: ‘Ik’ met een tikkeltje magie en fantasie. Van dit verhaal heb ik lange tijd gedacht dat geen uitgever het zou aandurven. Maar weet je? Om mijn verhalen te kunnen waarderen, moet je gewoon over een grote dosis fantasie beschikken. Je moet je laten meeslepen en er niet te veel bij stilstaan of sommige dingen wel of niet kunnen. Lezen is voor mij een manier om even aan de werkelijkheid te ontsnappen. Wat is dan fijner dan een verhaal dat je daarin meeneemt?

Ik ben nog niet klaar met jou!

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  What happens in Vegas, changes everything. Na een bliksemhuwelijk met Alex vertrekt Jasmijn door allerlei misverstanden snel weer uit zijn leven. In Parijs ontdekt ze dat ze zwanger is en krijgt een dochtertje. Na een ingrijpende gebeurtenis, laat ze haar baby bij Alex achter en vertrekt naar Amerika. Daar breekt ze door als model en doet haar uiterste best haar verleden te vergeten. Maar als ze Alex na jaren weer ziet, en hij haar om een echtscheiding vraagt, om met een ander te trouwen, beseft Jasmijn dat ze hem en hun dochter terug wil en daar alles voor over heeft!

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Grey's Anatomy stopt binnenkort volgens Ellen Pompeo

 • Recensie: Lake | 4 hartjes

 • Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

 • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

 • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Doe mee aan de schrijfwedstrijd van Mijnchicklit.nl!

 • Zo lang duurde het om 's werelds beroemdste boeken te schrijven

 • Schrijfwinkel.com

 • Stem op de shortlist van de Mijnchicklit.nl Schrijfwedstrijd

Zoek in artikelen