In gesprek met Reina Crispijn

Begin deze maand verscheen Dochter van de maan, het nieuwe boek van Reina Crispijn. Chicklit.nl had al ruim voor verschijning de eer om dit boek te lezen, maar heeft nu ook de kans om Reina over Dochter van de maan en een heleboel andere dingen te interviewen. Benieuwd wat Reina te zeggen heeft? Lees dan snel verder!
 
Chicklit.nl: Kun je Dochter van de maan in een paar woorden omschrijven?
Reina: Een jonge vrouw zit op een dood punt in haar leven, maar ziet opeens een mogelijkheid om daaruit te komen.

Chicklit.nl: Waarom moet iedereen Dochter van de maan gaan lezen?
Reina: Niemand moet iets, maar als je van spanning en van romantiek houdt in een wat ruige omgeving, dan zou je dit boek wel eens erg leuk kunnen vinden.

Chicklit.nl: De personages in het boek zijn dol op de mooie natuur van Cornwall. Ben je zelf een natuurliefhebber?
Harriet: Ja, heel erg. Ik hou erg van het platteland en vind het heerlijk om weg van de stad te zijn. Mijn familie komt uit het westen van het land en Cornwall is één van mijn meest favoriete plaatsen op de wereld.
 
Chicklit.nl: Lunia schildert, zelf heb je ook getekend en geschilderd; zijn er meer overeenkomsten tussen Lunia en jezelf?
Reina: Niet qua karakter en persoonlijkheid. Als mijn kinderen dit boek lezen, denk ik niet dat ze zullen zeggen: ‘Nou mam, dat gaat zeker over jezelf.’ Wel heb ik vroeger piano en hobo gespeeld, dus dat komt een beetje overeen met de hobby’s van Lunia.
 
Chicklit.nl: Wat is jouw connectie met Landsend en Frankrijk, de plaatsen waar Dochter van de Maan zich afspeelt?
Reina: Die is er niet. Landsend is helemaal verzonnen. De rest van de plaatsen die voorkomen in het boek bestaan wel. Ik heb Frankrijk genomen omdat ik bepaalde plaatsen erg schilderachtig vind en ik houd vooral van bloeiende lavendelvelden. De geur alleen al en die prachtige kleur paars…
 
Chicklit.nl: Heb je zelf een excentriek familielid, zoals oudtante Arabella?
Reina: Heel vroeger had ik een paar opmerkelijke oudtantes, die van alles beleefden en geweldige verhalen konden vertellen. Maar niet één leek op de oudtante van Lunia. Daarvoor waren ze te stijlvol en ze roddelden beslist niet.
 
Chicklit.nl: Wat vind je het allerleukste aan schrijven?
Reina: Ik mag graag fantaseren. Je creëert een eigen wereld waarin van alles kan gebeuren en het kwade wordt altijd bestraft, wat in de echte wereld  vaak niet het geval is. In elk boek komt namelijk een slechterik voor, anders heb je geen verhaal. Mijn zusjes die meelezen, vragen dan altijd: ‘Zeg, die en die krijgt toch wel zijn of haar verdiende loon, hè?’ Komt helemaal goed, antwoord ik dan.
 
Chicklit.nl: Je hebt ook een aantal boeken samen met je zus geschreven. Wat vind je het leukste aan samen met haar aan een boek te werken?
Reina: Je weet nooit in welke richting de ander gaat. Dat blijft altijd weer een verrassing. Mijn zusje is enorm geestig. Ik kan soms vreselijk  lachen om wat zij schrijft. Gezelligheid en humor zijn haar grootste kwaliteiten. Die van mij zijn de spanning en ontroering. Wat betreft die laatste kwaliteit… Ik zal nooit ontroering met opzet ergens in schrijven. Het ontstaat gewoon.
 
Chicklit.nl: Als één van je boeken verfilmd mag worden, welk boek zou je dan kiezen?
Reina: Ik denk De Verborgen Brieven. Daar zitten zoveel filmische elementen in, maar Dochter van de Maan zou ook heel geschikt zijn. Het blijft een erg moeilijke keuze.
 
Chicklit.nl: Over welk onderwerp zou je graag nog eens een boek schrijven?
Reina: In mijn achterhoofd zit al heel lang een soort detective: een moord die gepleegd wordt op een populaire man in een stadje (geen politicus, hoor!). Die man deugt natuurlijk voor geen cent, blijkt later. Maar eerst moet ik nog verschillende andere boeken schrijven, zoals Het Huis op de Kliffen (verschijnt oktober 2014), een vervolg op Bittere Chocolade (bestemd voor 2015) en een boek dat ik samen met mijn zusje Margreet ga schrijven, vooropgesteld natuurlijk dat we allemaal tijd van leven hebben.

Dochter van de maan

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (15 stemmen)
 • Omschrijving:

  De Frans-Nederlandse Lunia de Tavenir trekt naar Landsend als ze een souvenirwinkel erft van haar excentrieke oudtante Arabella. Door onvoorziene omstandigheden komt Lunia in contact met Oscar Bennington, die in het stadje een slechte naam heeft. Ook in een plakboek van haar oudtante staan onrustbarende verwijzingen naar Oscars verleden. Wie is Oscar Bennington en wat heeft hij te maken met de dood van diverse vrouwen uit zijn familie? En... loopt Lunia ook gevaar?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Top 10 kookprogramma's en waar je ze kan zien

 • The Lord of the Rings: The Rings of Power teaser is er

 • De Zonnevangers 1: Het Geheime Verbond - Ida Tufte Michelsen

 • Aquitanië - Eva García Sáenz de Urturi 

 • De stamboom - Steph Mullin en Nicole Mabry

Gerelateerde artikelen

 • Lucinda Riley kondigt De zeven zussen deel 7 aan

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

 • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

Zoek in artikelen