Chicklit.nl interviewt de cast van Mannenharten!

Vandaag is het eindelijk zover: de nieuwe Nederlandse Komedie Mannenharten draait in de bioscoop! De film gaat over zes mannen en hun liefdesperikelen. Chicklit.nl sprak voor de gelegenheid af met hoofdrolspelers Jeroen Spitzenberger en Katja Herbers om het eens uitgebreid over de film (en natuurlijk meer!) te hebben…


Chicklit.nl: Is de film geworden wat jullie ervan verwacht hadden?
Katja:
Nou dat is eigenlijk heel dubbel. Ik wist wel redelijk wat ik kon verwachten van de scènes tussen Jeroen en mij, maar bij de andere opnames was ik niet aanwezig. Ik wist dus nog niet echt wat ik daarvan kon verwachten, ik was er erg benieuwd naar. Ik had het script natuurlijk wel gelezen, maar het is toch lastig om het helemaal voor je te zien. Maar ik ben erg blij met mijn scènes met Jeroen.
Jeroen: Ja dat is best vreemd, je deelt en draagt met z’n allen de film, maar je concentreert je vooral op je eigen lijn, dus daar bestond de samenwerking voornamelijk uit.

Chicklit.nl: Wie zijn jullie precies in de film?
Katja:
Ik speel Nicole, die op een kinderdagverblijf werkt. Ik ben heel erg verliefd op Wouter en hij op haar. Het lijkt allemaal goed te gaan, maar dan wordt Nicole zwanger. Op dat moment krijgt Wouter koudwatervrees en gaat hij heel raar doen, terwijl hij er eerst helemaal voor wilde gaan.
Jeroen: Ik speel dus Wouter. Hij staat een beetje op de drempel van volwassenheid. Niet alleen als persoon, maar ook qua werk, binnen zijn relatie en al helemaal als potentieel vader. Hij heeft het allemaal nog niet helemaal op orde.

Chicklit.nl: Herkennen jullie aspecten van jezelf terug in jullie personages?
Jeroen
: Er zitten wel een aantal dingen in Wouter die de uitvergrote variant zijn van iets dat ik herken, maar ik richt mijn leven wel heel anders in. Ik heb andere keuzes in mijn leven gemaakt en daarbij heb ik ook een heel ander karakter. Ook zijn kleding en vage ideeën herken ik niet terug.

Katja: “Jij durft wel heel erg te kiezen voor de liefde!

Jeroen: Ik maak, in tegenstelling tot Wouter, wel hele bewuste keuzes, maar iedereen is natuurlijk anders. Wouter heeft wel een heel herkenbaar probleem. Ik zie het bijvoorbeeld terug bij vrienden of kennissen. Die bedenken dan iets en als je ze een tijd later weer tegenkomt hebben ze hun leven weer over een hele andere boeg gegooid.

Jeroen: “Iedereen zoekt in zijn leven, maar de een zoekt iets gerichter en de ander zoekt wel heel erg via een doolhof.

Chicklit.nl: De film speelt zich af in Amsterdam tijdens de winter. Wanneer hebben jullie de scènes gedraaid?
Katja
: Vorig jaar november, december en januari. Dat moest ook wel, want de film speelt zich af rondom de kerst. Omdat veel scènes zich in het centrum afspeelden kon dit dus niet anders, op deze manier klopt de sfeer.


Chicklit.nl: Mannenharten is een remake van de Duitse film Männerherzen. Hebben jullie die gezien?
Beiden
: Ja!
Jeroen: We werden gevraagd voor deze film en dan wil je toch weten waar het vandaan komt.
Katja: Ja dat klopt, maar we vonden het eigenlijk helemaal niet zo’n goede film! Dit is ook geen exacte remake. Gelukkig kan ik nu zeggen dat onze film veel beter is geworden. Er is ook een hoop veranderd aan het script. Het lijken echt twee andere films.
Jeroen: We hebben ook niets overgenomen uit die film… Niet om de film te bashen hoor! We hebben onze personages gewoon zelf ingekleurd en niets overgenomen.

Katja: “Mannenharten is genuanceerd. Het gaat over echte mensen. Het is herkenbaar, geloofwaardig en geestig.

Chicklit.nl: Waarom moet iedereen naar Mannenharten?
Katja
: Niets moet! Maar ik zou het zeker wel doen, je loopt denk ik heel gelukkig de bioscoop uit.

Chicklit.nl: Wat willen jullie nog doen in de toekomst?
Jeroen
: Nog veel meer mooie rollen spelen voor zowel film, tv als theater. Als je acteercarrière goed loopt komt er steeds meer leuks op je pad. De rollen worden groter, de scripts diverser en wisselende collega’s... Dat smaakt altijd naar meer!

Jeroen: “Het zit bij mij nooit in groot-groter-grootst, maar in goed-beter-best.

Chicklit.nl: Katja, jij speelt hele diverse rollen. Wat vind je het allerleukst om te spelen?
Katja
: Hoe ingewikkelder hoe beter eigenlijk. Soms vind ik iets zó moeilijk van tevoren, dan ben ik bang dat het niet gaat lukken. Ik haal er dan zoveel voldoening uit als het toch lukt! Daarbij blijf ik me, door al die uitdagingen, ontwikkelen.

Nieuwste artikelen

  • Chicklit.nl fictie boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Chicklit.nl young adult boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Recensie: The Princess Switch 3: Romancing the Star

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2021: dit is de top 3

  • Schreeuw om middernacht - Benjamin Read en Laura Trinder

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

Zoek in artikelen