Chicklit.nl meets the and only Lindsey Kelk!

Afgelopen week bracht niemand minder dan Lindsey Kelk een bezoekje aan Nederland ter gelegenheid van het uitbrengen van haar nieuwe boek Ik hou (nog steeds) van New York. Zij verbleef slechts één nachtje in Amsterdam, maar ondanks dat mocht Chicklit.nl 14 lezeressen verblijden met een rondvaart in Utrecht. Chicklit.nl greep deze gelegeheid dan ook meteen aan om zelf ook een uurtje thee met Lindsey te drinken en haar van alles en nog wat te vragen...Chicklit.nl: Ik hou (nog steeds) van New York ligt in de boekenwinkels, is het geworden wat je ervan verwacht had?
Lindsey:
Het was echt een geweldig boek om te schrijven! Ik wist grotendeels wel wat ik wilde vertellen, maar ik wist nog niet precies hoe het er uiteindelijk uit zou gaan zien. Ik was er zelf een beetje door verrast, maar ik ben érg blij met het eindresultaat!
 
Chicklit.nl: Wat kunnen we verwachten van het boek?
Lindsey:
Angela en Alex zijn gesetteld. Ze zijn getrouwd en kerst komt eraan. Angela wil lekker rustig thuis kerst vieren, maar zo loopt het natuurlijk niet! Haar beste vriendin uit Londen staat voor de deur en op haar werk loopt alles mis. Kortom: precies zoals ze het zich niet had voorgesteld.
 
Chicklit.nl: Waarom kerst?
Lindsey:
De uitgever wilde eerst een kort e-book over Angela rond kerst hebben. Zelf hou ik extreem veel van kerst én van Angela, dus het leek me niet eerlijk tegenover beiden om er een kort verhaal van te maken. Daarbij had ik zoveel te vertellen dat ik besloot er een nieuw boek in de serie over te schrijven. Kerst in New York is geweldig, dus vandaar dat het zich weer in New York afspeelt.
 
Chicklit.nl: Hoe of waarom heb je Angela Clark ooit verzonnen?
Lindsey:
Ik verveelde me, mijn vriendje was stom, mijn werk was saai; je kent het waarschijnlijk wel. Ik besloot als hobby maar een beetje te gaan schrijven. Een vriendin van mij vroeg me om bruidsmeisje te zijn en omdat ik zo bang was dat te verpesten, besloot ik dat als thema te gebruiken. In het begin leek Angela dus heel erg op mij, maar dat werd steeds minder.
 
Chicklit.nl: Welke eigenschappen van Angela herken je in jezelf?
Lindsey:
Alle slechte!! Angela kan zichzelf slecht uiten of uitleggen wat ze nou eigenlijk wil zeggen. Als er een probleem is zal ze dat ook nooit aan iemand vertellen. Ze wil het eerst zelf oplossen. Dat gaat natuurlijk altijd mis en ze maakt het op die manier alleen maar erger. Als ik lees hoe zij dingen aanpakt denk ik zelf ook: “Doe nou niet zo stom! Waarom doe je dat? Zég het gewoon!”

Chicklit.nl: Angela is getrouwd met rockster Alex, heb jij je eigen 'rockster' al gevonden?
Lindsey:
 Nee! New York is een verschrikkelijke plek om te daten. Daarbij; ik zit de hele dag binnen om te schrijven, dus dan ontmoet je ook niet veel leuke mannen…
  
Chicklit.nl: Wat is het beste advies dat jij aan beginnende auteurs zou geven?
Lindsey:
Gewoon doen! Starten is altijd heel moeilijk, maar je moet gewoon gaan zitten en schrijven. Daarbij is het ook heel belangrijk om je verhaal af te maken. Wees niet te kritisch. Ik heb vaak de neiging om stukken te herschrijven of te corrigeren voor ik het boek überhaupt afheb; niet doen!! Maak eerst je verhaal af en dan kan je er later nog naar kijken.
 
Chicklit.nl: Hoe ga jij te werk als je aan een nieuw boek begint?
Lindsey:
Meestal zoek ik eerst allemaal uitvluchten. Ik spreek af met vriendinnen, maak mijn huis schoon en verzin nog 80 dingen die geen prioriteit hebben. Op een gegeven moment komen de deadlines toch dichterbij en dan moet ik wel… Ik sluit me dan thuis op, zet de tv aan en begin met schrijven. Ik zou willen zeggen; dan ga ik aan mijn bureau zitten, maar dat doe ik niet. Ik zit meestal op mijn bed. Zonde, want ik heb een fortuin uitgegeven aan een mooi bureau. Aan de andere kant heb ik vanaf mijn bed uitzicht op mijn mooie bureau; ook leuk!
 
Chicklit.nl: Heb jij gekke gewoontes als je schrijft? 
Lindsey:
 Ik schrijf bij voorkeur ’s nachts, ik weet ook niet precies waarom, maar dat vind ik fijner. Ook maak ik me nooit op als ik aan het schrijven ben. Als ik make-up op heb, dan ga ik namelijk veel eerder de deur uit om bijvoorbeeld even boodschappen te doen of met vrienden af te spreken. Als ik geen make-up op heb, blijf ik zeker weten binnen!
 
Chicklit.nl: Luister je naar muziek als je schrijft?
Lindsey
: Ja hoor. Als ik een writersblock heb gaat het niet, maar als het goed gaat, dan lukt het wel. Als ik echt in een goede schrijf-bui ben, kan ik zelfs de televisie aanhebben.
 
Chicklit.nl: Zou je wel eens een boek in een ander genre willen schrijven?
Lindsey:
Ja, ik denk het wel. Maar vooral omdat het me leuk lijkt om te doen. Ik hoor van andere chicklit-auteurs dat ze een heus literair boek willen schrijven. Het voelt voo rmij alsof ze zich willen bewijzen. Ik ben het daar niet mee eens. Ik geeft net zoveel om mijn chicklits als andere auteurs om hun genre. Daarbij werk ik keihard. Het lijk me wel ontzettend gaaf om ooit een keer een kinderboek te schrijven.

Chicklit.nl: Waarom moét iedereen je nieuwe boek lezen?
Lindsey:
 Omdat het een verschrikkelijk goed boek is!!! Hahaha nee hoor, grapje! Het is een leuk verhaal over kerst. Het is natuurlijk leuk om in december een boek over de kerstperiode te lezen! Ik hou gewoon heel erg van kerst! 

Ik hou (nog steeds) van New York

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (6 stemmen)
 • Omschrijving:

  Angela Clark heeft eindelijk een ring om haar vinger en haar tijdschrift Gloss is een enorm succes. Maar ze werkt zich helemaal uit de naad en heeft nauwelijks tijd voor haar Alex – en dat terwijl hij helemaal klaar is voor de volgende stap: een baby. Angela twijfelt. Het is niet zozeer dat ze geen kinderen wíl, ze is er gewoon nog niet klaar voor. Dan staat haar jeugdvriendin Louisa ineens op de stoep met peuter Grace en een gebroken hart. Terwijl Jenny zich over Louisa ontfermt, moet Angela voor Grace zorgen, haar relatie met Alex zien te lijmen én Gloss draaiende zien te houden. En Angela zou Angela niet zijn als dat allemaal vlekkeloos verloopt...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

 • Duistere beelden The Batman naar buiten gebracht

 • De beste Halloween outfits gebaseerd op je favoriete serie of film

 • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

Gerelateerde artikelen

 • De 10 populairste chicklit schrijfsters

 • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

 • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

 • De beste zomerboeken in 2021

 • Chicklit top-5: juni

Zoek in artikelen