Interview: maak kennis met Jodi Ellen Malpas

Lees hier het interview met Jodi Ellen Malpas auteur van de bestselling serie “Mijn man” en van het nieuwe boek “Mijn nacht ontvlamd”. Op dit moment is ze druk bezig met het schrijven van haar nieuwe boek, wat weer een nieuwe serie zal worden. 

 
Waarom schreef je zo lang in het geheim?
Het waren mijn fantasieën en verbeelding. Het was erg persoonlijk wat ik schreef. En Jesse Ward (hoofdpersonage ‘Mijn man’) wordt niet altijd geaccepteerd omdat het een ingewikkelde man is. Maar op een gegeven moment heb ik het laten lezen aan een vriendin en die vond het geweldig. Ze moedigde me echt aan om het boek uit te gaan brengen. Ik heb een jaar geschreven voordat ik het heb verteld. 
 
Hebben je vrienden en familie de boeken gelezen? En wat vinden ze ervan? 
Mijn moeder en zusje hebben het niet gelezen. Maar ze houden ook niet van lezen. Mijn tantes hebben het wel gelezen en die vinden het erg leuk. Zelfs mijn tante van 69 heeft ze gelezen. De boeken hebben geen leeftijdslimiet. 
 
Heb je een speciaal schrijf proces?
Nee, ik heb geen routine. Ik heb pas sinds 2 maanden een werkkamer. Daarvoor had ik mijn laptop en schreef ik waar en wanneer het uitkwam. Nu ga ik wel speciaal in mijn werkkamer schrijven. Als ik alles heb gedaan met mijn familie, en mijn zoons gaan in de avond op de computer spelen dan sluit ik mezelf een paar uur op om te schrijven. Dan weet mijn familie ook dat ze me alleen maar mogen storen voor leven of dood zaken.
 
Op welke manier heeft het succes je leven veranderd? 
Hiervoor werkte ik fulltime voor mijn vaders bedrijf. Nu reis ik de wereld over en mag ik naar New York. Ik kom vanuit een heel normaal gezin en nu is het leven heel anders. Mijn familie steunt me veel. Toen ik voor de eerste keer naar New York ging om agenten te ontmoeten, zijn ze ook meegegaan. 
 
Hoe was het voor de eerste keer in New York, met agenten voor het uitkiezen?
Heel gek. Ik had bijvoorbeeld een afspraak bij een groot kantoor op Fifth Avenue, tussen Prada en Gucci, in een gigantische wolkenkrabber, dat was heel indrukwekkend. 
 
Wat is je inspiratie voor de verhalen, karakters en de hete scenes?
Alles komt uit mezelf. Ik schrijf voor mezelf het perfecte verhaal. Does not every woman want a man that desires her? 
 
Waarom denk je dan vrouwen dit genre zo leuk vinden? En waarom wordt het steeds populairder? 
Vrouwen willen de passie voelen die het personage in het boek beleefd. Het normale leven neemt over. De passie die je in het begin van een relatie had is nu waarschijnlijk minder geworden. Vrouwen willen zichzelf verliezen in een verhaal. Het genre wordt steeds meer geaccepteerd en veel vrouwen voelen zich nu vrij om het te lezen. 
 
De mannen in je boeken zijn erg dominerend, denk je dat dat is wat vrouwen willen?
Het is natuurlijk voor een man om meer dominant te zijn dan een vrouw. In deze tijd zijn vrouwen en mannen gelijken. Maar een vrouw wil nog steeds verzorgd worden. Ze willen zelfstandig zijn, maar ze willen zich wel beschermd voelen.
 
Wat is de perfecte man?
Jesse en Miller. Ze hebben zoveel liefde en zoveel passie. 
 
Zou je zelf ook een romance zoals in het boek willen? En denk je dat ware liefde bestaat?
Ik geloof dat ware liefde bestaat. Ik geloof echt dat er voor iedereen iemand is. En het zou geweldig zijn als op een dag het bij mij gebeurt.
 
Wie is je favoriete karakter in je nieuwe boek? En hebben ze dingen gemeen met je?
Mijn favoriete karakter is Miller. En alle personages hebben karakter eigenschapen van mezelf. Zo is Livy brutaal en Eva opstandig, deze eigenschappen heb ik zelf ook.
 
Wat denk je dat liefde met je doet? 
Liefde is verblindend en overweldigend. Het is het lot. Mijn personages worden ook een beetje geobsedeerd door elkaar. Zo is Livy geobsedeerd doordat Miller zo mysterieus is. 
 
Denk je dat Livy het soort meisje is waar mannen in het echte leven verliefd op worden?
Iedereen heeft zijn eigen type en karakter waar ze op vallen. Maar Livy is terug getrokken, mooi, en ze is brutaal. Dit maakt haar mysterieus en dat is denk ik een eigenschap waar mannen op vallen. 
 
Wat is jouw advies voor vrouwen die verliefd willen worden?
Ik ben een ware romantische ziel. Het zal gewoon gebeuren. Mannen zien het als je wanhopig op zoek bent. Dus je moet gewoon jezelf zijn en het op je af laten komen. Je moet er niet naar gaan zoeken. ‘It is written in the stars’. 
 
En speciaal voor Jodi, zodat haar zoon weet dat ze het over hem heeft in een interview:
Haar zoon heeft de cover ontworpen van haar boeken. De originele cover heeft een lelie erop. Hij ging zelfs naar de bloemenwinkel om en lelie te kopen, zodat die het goed kon krijgen. 
 
 
And especially for Jodi, so her son knows that his mom talks about him in interviews:
Her son designed the cover of the book. The original cover had a lily on it. And to get it right he even went to the flower shop to buy a Lily.

Nieuwste artikelen

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

  • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

  • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

  • In gesprek met Myrthe van der Meer

  • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

  • In gesprek met Mel Wallis de Vries

  • Chicklit top-5: januari 2015

Zoek in artikelen