Interview: Yuki Kempees één van Nederland meest begeerde vrijgezel

 

Chicklit interviewde Yuki Kempees. Schrijver, televisiepersoonlijkheid, MC en één van Nederland meest begeerde mannen. We spraken over zijn boek 'Cirkels zijn alleen mooi als ze rond zijn', zijn tweede boek en zijn andere bezigheden.


Foto: Marie Wanders

Als Yuki zich moet omschrijven in vijf woorden kiest hij voor druk, creatief, emotioneel, sociaal en nacht. Druk, omdat hij een heel energiek persoon is. Creatief, aangezien hij schrijft, muzikaal is en voor de televisie werkt. Emotioneel, omdat hij vanuit zijn eigen gevoelens en gedachten schrijft. Sociaal: altijd veel mensen om hem heen. En nacht, hij is een echt nachtmens. Wat ook wel handig is als je ook op feesten moet werken. 
Zijn favoriete schrijver is James Worthy omdat hij hem de inspiratie heeft gegeven om te gaan schrijven. En zijn favoriete boek is 'Ik, Jan Cremer’. Hij is door Jackie benoemd tot één van de meest begeerde mannen van Nederland. Je zou denken dat de vrouwen dus gillend achter hem aanrennen op straat. Maar dat valt reuze mee. Yuki is een charmante en leuke jongen (en ja, ook knap) die heel nuchter is ondanks zijn populariteit.
 
Yuki is begonnen met een kleine column die steeds meer aandacht trok, en waar het boek uiteindelijk uit gevloeid is. De column is hij samen begonnen met een vriend. Om de dag zouden ze een stuk schrijven, om zichzelf zo te dwingen creatief bezig te zijn. Het schrijven ging Yuki goed af. Op deze manier is hij begonnen met een boek. Het hoofdpersonage in het boek heet ook Yuki, en als je het boek leest is de lijn tussen fictie en non-fictie heel dun. Maar de Yuki uit het boek is wel een fictief karakter, vertelt hij. ‘Het is mijn manier om te vertellen over een gedeelte van mijn leven en bepaalde dingen te verwerken zoals liefde en de dood. Drank, drugs en seks zijn een aanwezig onderdeel van mijn leven en dit zijn dan ook de onderwerpen waar ik veel over schrijf. Maar in het echt ben ik niet zoals de Yuki uit het boek “anders zou ik gelyncht worden op de straat”. Maar als je een boek schrijft en het hoofdpersonage schrijf je vanuit jezelf, kan je een Yuki creëren in situaties en met eigenschappen die je zelf zou willen. Of misschien juist wel met hele negatieve eigenschappen.’
 
Chicklit heeft ook alvast te horen gekregen waar zijn nieuwe boek over gaat. Het gaat over een jongen die wat bekendheid heeft verworven in Nederland en verliefd wordt op een meisje. Maar dan is ze opeens verdwenen. Hij luidt een zoektocht in naar de verdwijning van het meisje, waarbij hij geholpen wordt door een man die van alles van hem af weet. Natuurlijk zullen de thema’s drank, drugs en seks weer terug komen in dit boek.
 
Regelmatig komen vrouwen naar Yuki toe voor advies, over hoe ze moeten omgaan met de mannen die net zo zijn als het karakter Yuki. Om hier uitgebreid antwoord op te geven heeft Yuki een heel artikel geschreven. Maar eigenlijk komt het op twee opties neer: of je rent, want mannen die niet emotioneel beschikbaar zijn en je hart gaan breken kan je beter laten gaan. Maar als je echt een geweldige tijd hebt doorgebracht samen en hij is opeens helemaal veranderd nu de relatie serieuzer wordt, dan kan je er ook voor kiezen om eerlijk en open tegen hem te zijn. Speel geen spelletjes. Zeg waar het op staat en als hij genoeg om jou geeft, kan je er samen aan werken. 

 

Nieuwste artikelen

  • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

  • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

  • De Hillel Codex - Emile Schrijver

  • Recensie: Encanto

  • Recensie: Olaf presenteert 

Gerelateerde artikelen

  • In gesprek met Myrthe van der Meer

  • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

  • In gesprek met Mel Wallis de Vries

  • Joss Stirling over Soulmates

  • Chicklit.nl interviewt: Tess Gerritsen

Zoek in artikelen