Interview: maak kennis met Eliza Kennedy

Eliza kennedy is een nieuwe schrijfster waar we nog veel van kunnen verwachten. Haar debuut roman is vol lof ontvangen in Amerika en is nu ook vertaald naar het Nederlands. Haar boek doet het zelfs zo goed dat we binnenkort misschien wel de verfilming van haar boek kunnen zien! Chicklit heeft haar gesproken en laat je kennis maken met Eliza...  

Waarom ben je begonnen met schrijven?

Ik werkte eerst bij een groot advocaten kantoor in new york.En alles was daar altijd zo druk.ik werkte me kapot totdat ik een burn out kreeg en stopte met werken. Toen hebben mijn man en ik besloten buiten New York te gaan wonen. Hij is een schrijver en hield van de stilte daar. Ik had altijd al in mijn hoofd om ook te gaan schrijven maar dit was de push die ik nodig had om te beginnen. Hiervoor was ik te jong om de benodigde levenservaring te hebben om te kunnen schrijven.  

Hoe ben je het op het idee gekomen van je boek?  

Ik ben getrouwd in Key West. Key West is een tropisch eiland waar mensen heen gaan om iemand anders te kunnen zijn. Het is een plek van de zonde, conflict en vluchtige liefde. Dus leek het mij grappig om daar juist te gaan trouwen. En er ging van alles mis op de bruiloft. Toen is eigenlijk het idee ontstaan in mijn hoofd om rond een bruiloft te schrijven die zich daar afspeelt. Verder zag ik in mijn omgeving dat bijna iedereen die getrouwd was eigenlijk ongelukkig was. Iedereen begon affaires te hebben en niemand was eerlijk over wat ze echt wilden. Dit gecombineerd met mijn ervaringen met het werken bij een groot advocaten kantoor. Werden mijn inspiratie.

Hoe ben je op Lily Wilder uitgekomen? Lily Wilder gedraagt zich meer als een man dan als een vrouw. Hoe ben je op haar persoonlijkheid gekomen?

Wat grappig dat je dit zo zegt. Mijn man zei precies hetzelfde. Lily is een persoon die niet bang is om de controle te nemen over haar eigen verlangens. Ze heeft geen beperkingen en ze ziet zichzelf niet al een object voor mannen. Ze houdt van plezier en werken en laat zich er niet onder krijgen door een man. Lily is een antiheld. Ze is controversieel en niet iedereen zou zich kunnen relateren met haar vanwege het vreemd gaan vooral. Maar Lily is een sterke vrouw die gelijk staat aan een man.

Wilde je hiermee dan een statement zetten over de rol van mannen en vrouwen?

Toen ik begon met schrijven wist ik nog niet dat Lily zo zou worden. Pas toen ik al verder was in het boek en mijn man me hierop duiden kreeg ik het echt door. Maar ik wilde het boek ondanks de besproken kwesties grappig en plezierig houden.

Zie jij jezelf als een feminist?

Ik zie mezelf zeker zo! Vooral in Amerika zijn er veel problemen over de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. En worden vrouwen nog steeds neergezet als objecten voor de man. Wij verdienen nog steeds minder als een man in dezelfde baan en de standaards voor vrouwen liggen anders dan voor mannen. Mannen kunnen affaires hebben of verschillende pleziertjes maar waarom zouden vrouwen dat niet net zo goed kunnen doen en er eerlijk over zijn.

Wat gaat er nog meer aankomen?

Nou, ik heb groot nieuws! Ik heb net de filmrechten van dit boek verkocht. Dus ik ben nu druk bezig met het filmscript voor de film. Het gaat een komedie worden en hopelijk gaan we snel beginnen met filmen. Natuurlijk komt er ook een tweede boek aan. Dit zal weer een Chicklit met een serieuze feministische twist worden.

Geef je nu ook op voor de Leesclub met haar boek! Of lees HIER onze recensie. 

Wij verwachten nog veel van Eliza en we kijken nu al uit naar haar film en tweede boek! Wat vind jij van haar boek?

 

Verwijderde foto bron

 

Nieuwste artikelen

  • Grey's Anatomy stopt binnenkort volgens Ellen Pompeo

  • Recensie: Lake | 4 hartjes

  • Komt er toch nog een Lucifer seizoen 7?

  • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

  • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

Gerelateerde artikelen

  • In gesprek met Myrthe van der Meer

  • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

  • In gesprek met Mel Wallis de Vries

  • Joss Stirling over Soulmates

  • Chicklit.nl interviewt: Tess Gerritsen

Zoek in artikelen