Interview: De hoofdredactrice van Chicklit.nl Andrea Koolen

Dat Chicklit.nl dé website is voor je dagelijkse entertainment - al die boeken, heaven - mag wel duidelijk zijn. Maar wie de hoofdredactrice van dat (online) stukje hemel op aarde is, daar weten we wat minder over. Meet Andrea Koolen. In een interview vertelt ze over haar passie voor boeken, haar intense liefde voor chocolade en haar grootste dromen. 

Hoe ben je hoofdredacteur geworden bij Chicklit.nl? 

Dat is een grappig verhaal! Ik werkte eerst bij een reclamebureau, waar ik eigenlijk helemaal niet blij was. Ik nam me voor om te solliciteren bij de bedrijven die ik écht leuk vond, dat werd Chicklit. Ik bedoel, ik houd zoveel van boeken dat ik het zelfs op mijn CV heb gezet. Toen ik op gesprek mocht komen, bleek het meteen als hoofdredactrice te zijn, spannend! Ik heb meteen ja gezegd. 

Wat maakt het zo leuk om hier te werken? 

De boeken! En de films en series natuurlijk. Ik word zo blij als er weer pakketjes binnenkomen met allerlei boeken. Het moment dat je die eruit tilt, dat geeft me echt een speciaal gevoel. Zoiets voelen bij je werk is - denk ik - uniek en onwijs fijn. En dat ik nu ieder boek kan lezen dat ik wil, maakt het er natuurlijk nog beter op!

Hoe ziet een dag als hoofdredactrice bij Chicklit eruit? 

Heel divers eigenlijk. Ik geef leiding aan mijn redactie en geef aan welke artikelen er geschreven moeten worden. Daarnaast analyseer ik trends en houd ik trending topics in de gaten. Ik heb ook vaak contacten met opdrachtgevers en klanten én probeer daarnaast ook nog eens de boeken te lezen die er toe doen. Ben ik eenmaal thuis, dan ga ik vrolijk door met het kijken van films en series.

Hoe was je weg hiernaartoe? 

Heel bewogen. Ik wist nooit wat ik wilde worden (klinkt vast bekend). Ik heb verschillende opleidingen gedaan waar ik mijn draai niet kon vinden en heb ook heel lang modellenwerk gedaan, waardoor ik heel zelfstandig ben geworden. Tijdens de studie Communicatie vond ik eindelijk mijn draai en het inkopen van boeken bij bibliotheken vond ik geweldig om te doen. Toen kwam ik erachter dat ik meer met boeken wilde doen. 

Waar zie je Chicklit in de toekomst?

Wat ik het allerliefst wil? Dat Chicklit de grootste website wordt van Nederland op het gebied van boeken, films en entertainment. Ik wil echt trouw bijven aan de formule en daarmee een gigantische site worden. Dat we er mensen blij mee kunnen maken, en dat vrouwen denken: Wauw, wat een leuke website! Omdat Chicklit zo veranderd is vanuit mij is het echt mijn kindje geworden. 

Wat is je favoriete boek? 

Pride and Prejudice van Jane Austen! Dat oude Engels, zo mooi en romantisch. Ook de Harry Potter reeks lees ik zo weg. Oh, en Tolkien. En de Paolo Coelho en Charles Dickens en en ...

En je favo film? 

Pride and Prejudice, alweer! Ik keek hem altijd met mijn moeder toen ik nog jong was. Nu is het mijn feel good film. Als ik ziek of down ben zet ik Pride and Prejudice op en dan voelt het alsof ik de hele wereld weer aankan. Lord of the Rings vind ik trouwens ook fantastisch. Of van die hele oude films met Audrey Hepburn. En mag ik ook Harry Potter nog noemen? Eigenlijk zijn de meeste films die ik geweldig vind, ooit boeken geweest. Oeps ...

En natuurlijk: de favoriete serie

Ik kijk er heel veel, maar Once Upon a Time vind ik echt geweldig op dit moment Net zoals Supernatural en Sherlock. Friends vind ik ook heel leuk, en Pretty Little Liars mag ik natuurlijk niet overslaan. 

Hoeveel boeken lees je per maand?

Het ligt eraan hoe druk ik het heb, maar gemiddeld tussen de 4 en 6 boeken. 

Favo snack tijdens het lezen?

Ik ben echt verslaafd aan thee. En ik ben echt dol op chocolade. Geef me een reep chocolade en een kop thee en ik ben gelukkig. 

Wat doe je in je vrije tijd? 

Dan lees ik boeken, haha! Ik kijk graag films en series en ik ben veel bezig met sporten. Oh, en reizen vind ik echt super. Heerlijk, cultuur snuiven. Ik ben ook graag bij mijn vrienden en familie. 

Beschrijf jezelf in drie woorden

Boekenworm, passievol, doelgericht. 

Wie is je grote voorbeeld?

Is het stom als ik zeg dat ik die niet heb? Ik denk dat ik mijn inspiratie haal uit meerdere personen op een bepaald gebied. Ik heb niet één persoon die ik zou willen zijn. Dat komt vooral omdat ik graag mezelf wil zijn en me daar goed bij voel. Persoonlijke doelen zijn belangrijker dan jezelf vergelijken met iemand anders. 

Heb jij nog vragen voor Andrea? Stel ze hieronder in een reactie!

 

 

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • GEZOCHT: Chicklit.nl zoekt stagiaire!

  • 10 x mooie quotes uit boeken

  • Chicklit.nl feelgood boek van het jaar 2022: stem op jouw favoriet!

  • Recensie: The Fault in our stars

  • Boek van het Jaar 2012: stem op jouw favoriet!

Zoek in artikelen