Marissa Meyer over haar nieuwe boek Alter Ego

Op 5 december komt in Nederland het nieuwe boek van Marissa Meyer, genaamd Alter Ego, uit. In The Lunar Chronicles gaf ze een moderne twist aan verschillende klassieke sprookjes en in Heartless gaf ze haar eigen draai aan Alice's Adventures in Wonderland. In Alter Ego snijdt ze een nieuw genre aan: superhelden. De superhelden in Alter Ego zijn echter niet altijd zo goed als ze op het eerste gezicht lijken. In een interview met Cosmopolitan vertelt Marissa Meyer over haar nieuwe boek.

Meyer vertelt onder andere dat ze altijd al fan is geweest van superhelden en zelfs fanficties heeft geschreven over Sailor Moon. Het voelde voor haar heel natuurlijk om over te stappen op het superhelden-genre en daarnaast had ze dit idee al heel lang in haar hoofd. Zelf heeft ze ook een favoriete superheld: Spider-Man. Peter Parker is zo nerdy terwijl Spider-Man een echte superheld is. De balans tussen de ongemakkelijke Peter Parker en zijn alter ego vindt ze heel bijzonder.

In haar nieuwe boek Alter Ego komen ontzettend veel superhelden voor, wat betekent dat ze rekening moest houden met heel veel namen. Hoe ze dit heeft gedaan? Nou, door alle groepen personages op een whiteboard te hangen! Zo heeft ze onderscheid gemaakt tussen de Raad, de Rebellen en de schurken. Zo was het voor haar makkelijk om te onthouden wie wie is. Daarnaast kon ze op deze manier zorgen dat iedereen aan bod komt in het boek, aangezien ze alle namen overzichtelijk voor zich ziet.

Alter EgoBron: Blossom Books

Er zijn ook dingen waar Marissa Meyer niet van houdt als het op superhelden aankomt. Ze houdt bijvoorbeeld niet van superhelden die altijd alleen maar goed zijn. Van die superhelden die super sterk zijn, bijzondere superkrachten hebben, niet verslagen kunnen worden en dan ook nog eens zo perfect zijn en nooit iets verkeerd doen. Daar wordt ze echt gek van!

Alter Ego gaat over De Rebellen, een groep jongeren. Ze hebben allemaal bijzondere vermogens en talenten. In de ruïnes van een verpulverde samenleving waren zij degenen die zorgden voor vrede en de chaos weer in orde veranderden. Voor de meesten zijn zij een symbool van hoop en moed, behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn. Een van deze slechteriken is Nova en zij wil maar één ding: wraak. Maar dan komt ze Adrian tegen, een jongen van de Rebellen die gelooft in gerechtigheid en in Nova. Maar Nova is trouw aan iemand die hen beiden tot hun einde kan brengen... 

Ga jij Alter Ego van Marissa Meyer lezen?

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: 10 fantasie boeken met de slechterik in de hoofdrol

Nieuwste artikelen

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

Gerelateerde artikelen

  • YA fantasy boeken series

  • Recensie: Scarlet

  • Recensie: Alter Ego

  • Recensie: Cinder

  • Recensie: The Lunar Chronicles 4 - Levana

Zoek in artikelen