Serie vragen aan de Chicklit.nl redactie

Op de redactie van Chicklit.nl zijn we gek op het kijken van series! Van lugubure horror series tot fantasie series tot sitcoms, we kijken het allemaal. Maar wat zijn nou onze favoriete series? Welke series kijken we op dit moment? En welke series willen we nog kijken? Op al deze vragen geven wij jullie nu een antwoord.

Andrea Koolen - Hoofdredactrice

Favoriete fantasie serie: Dan moet ik toch gaan voor de favoriet uit mijn jeugd namelijk Buffy The Vampire Slayer. Deze aflveringen kan ik blijven kijken. Maar dit is wel een lastige want ik ben ook erg fan van series zoals Supernatural, Stranger Things en natuurlijk Once Upon A Time (op het laatste seizoen na).

Favoriete crime serie: Sherlock. Echt een hele goede serie met geweldige acteurs. De serie is zo boeiend en zit zo sterk in elkaar. Je ziet de antwoorden op de mysteries nooit aankomen en daardoor wordt je steeds verrast. 

Favoriete drama serie: Gilmore Girls kan ik blijven kijken. Het is een heerlijke serie die nooit gaat vervelen. 

Moet ik echt aan beginnen: The Handmaid's Tale heb ik nog steeds niet gezien. Het boek van Margaret Atwood heb ik wel gelezen dus ik moet voor deze serie toch even tijd vrij maken.

Serie die ik het meest heb gezien: Friends! Ik heb de dvd box thuis en hij wordt veel uitgezonden op televisie. Ik ben ontzettend fan en heb elke aflevering al zo vaak gezien dat ik bijna de tekst mee kan zeggen.

Beste nieuwe serie in 2018: Chilling Adventures of Sabrina. Misschien niet de beste maar ik was hier wel gelijk helemaal verslaafd aan!

Bron: NBC, ABC, BBC

Melissa:

Favoriete serie aller tijden: Dat is voor mij Game of Thrones! Ik was gelijk vanaf de allereerste aflevering groot fan van deze serie. Ondertussen heb ik het eerste seizoen al bijna 10 keer gezien en elke keer lijkt de serie nóg beter te worden!

Favoriete Science-fiction serie: Mijn favoriete science-fiction serie is Star trek. Ik ben hier echt mee opgegroeid en met name Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Voyager kijk ik erg graag. De verhaallijn zit altijd heel goed in elkaar én heeft bijna altijd een belangrijke boodschap in de aflevering verwerkt. 

Favoriete horrorserie: Mijn favoriete horrorserie is The Walking Dead. De grap is dat ik eigenlijk helemaal niet zo van horror hou, maar The Walking Dead is een uitzondering. Deze serie is zoveel meer dan alleen een serie over zombies. Het gaat om overleven, maar ook hoe de mensheid veranderd door zo'n ingrijpende gebeurtenis. Ik vind het geweldig!

Favoriete guily pleasure serie: Dat is voor mij wel echt de serie Little House on the Prairie van vroeger. Stiekem kijk ik deze serie nog steeds heel graag. Alle acteurs hierin zijn zo goed en de verhaallijnen zijn zo mooi, dat deze serie eigenlijk tijdloos is. 

Moet ik echt aan beginnen: Dat zijn er echt te veel! Er zijn nog zo ontzettend veel series die ik wil zien. Een van de series waar ik echt nog aan moet beginnen is Supernatural. Ik heb hier al zoveel over gehoord en de serie lijkt me ontzettend leuk!

Bron: HBO, Universal pictures, AMC

Chantal:

Favoriete serie van dit moment: Ik ben dit jaar, ergens rond januari/februari, begonnen aan de serie Riverdale en ik was meteen verslaafd. Ik heb het eerste en tweede seizoen helemaal gebingewatched en nu wacht ik elke keer braaf totdat er een nieuwe aflevering op Netflix verschijnt.  

Een serie waarvan ik elk seizoen heb gebingewatched: Pretty Little Liars. Deze serie ben ik geloof ik gaan kijken toen er zes seizoenen van op Netflix stonden. Toen seizoen 7 erop verscheen kon ik dus gewoon lekker verder bingewatchen! Ik genoot van alle geheimen en intriges in deze serie en kon niet wachten om te weten te komen wie 'A' was.

Favoriete fantasie serie: Dit is zeker The Vampire Diaries. Hallo Damon Salvatore! Ook van deze serie heb ik de meeste seizoenen echt gebingewatched. Alleen na seizoen 6 vond ik de serie toch een stukje minder leuk en had ik niet aldoor de neiging om verder te kijken. Toch heb ik de serie natuurlijk helemaal afgekeken. Omdat ik Elijah en Klaus zo lekker mysterieus vond, ben ik ook naar The Originals gaan kijken! Wat heb ik genoten.

De beste serie van vroeger: Ik heb alle DVD boxen van de serie Charmed in de kast staan. Én ik heb alle 8 de seizoenen dan ook meerdere keren gezien! Elke paar jaar heb ik er namelijk weer zin in om deze serie te bingewatchen. Mijn favoriete personage uit Charmed is Cole, dus vooral de eerste 3 seizoenen vind ik geweldig!

Favoriete serie met superhelden: Ik ben gek op de films van DC en Marvel. Ik heb dan ook echt alle films weleens (of meerdere keren) gezien. Gelukkig heeft DC ook hele goede superhelden series in de aanbieding en tot nu toe is mijn favoriet Arrow! Zeker de eerste paar seizoenen vind ik erg sterk. Daarna is de stijl van de serie een beetje veranderd en zitten er meer fantasy elementen in. Normaal gesproken hou ik daar heel erg van, maar nu moest ik er even aan wennen.

Bron: The CW

Wat is jullie favoriete serie?

Lees ook: Film vragen aan de redactie

Nieuwste artikelen

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

  • Cumulus - Neal Shusterman

  • Een huwelijk in het Duincafé - Debbie Johnson

  • De meestervervalser - Annemarie Jongbloed

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen