Interview met Emilie de Ravin uit Once Upon A Time

Emilie de Ravin is een Australische actrice die je hoogstwaarschijnlijk kent als Belle uit Once Upon a Time. Maar deze 37 jarige actrice heeft al een aardig CV opgebouwd. Zo is ze naast Once Upon a Time te zien geweest in de series Roswell en Lost en speelde ze naast Robert Pattinson in de tranentrekker Remember me. Nog niet zo lang geleden hebben de makers aangekondigd te gaan stoppen met Once Upon a Time, waardoor we binnenkort voorgoed afscheid moeten gaan nemen van Belle. Chicklit.nl sprak met Emilie over onder andere het einde van deze geweldige serie.

Wat vind je van het laatste seizoen van Once Upon a Time?

Ik heb alleen de twee scripts gelezen waar mijn karakter in voorkomt, dat was onder andere de aflevering 'Beauty' waarin we Belle ouder zien worden en uiteindelijk zien doodgaan. Deze aflevering was zowel zielig als ontzettend mooi. Ik ben heel trots op het eindresultaat hiervan. Er waren een aantal prachtige scènes tussen Rumple en Belle.

Ik zit ook in de allerlaatste aflevering, waar ik nog niks over kan zeggen, maar ik had een geweldige tijd tijdens het werken aan de aflevering. Deze aflevering heeft ook verdrietige momenten, maar om heel andere redenen dan de aflevering 'Beauty'. Zo zeggen we met de de laatste aflevering van de serie echt vaarwel.

Bron: ABC

Hoe was het om te horen dat zo veel karakters Once Upon a Time gingen verlaten?

Het was het idee van de makers om een reboot te doen. Ze wilde dezelfde formule gebruiken als ze bij de eerdere zes seizoenen hebben gedaan, maar ze wilden daarbij wel een heel nieuwe draai aan de serie geven. Ik heb zelf het laatste seizoen niet gezien, maar mijn hart ligt bij het originele Storybrooke en de originele karakters.

Denk je dat ze de show hebben gestopt omdat zoveel fans niet tevreden waren over seizoen 7?

Ik heb echt geen idee. Het zou zomaar kunnen, maar er zouden ook andere redenen voor kunnen zijn.

Vind je dat de serie door had moeten gaan met de originele karakters?

Ik had het zeker leuk gevonden om in seizoen 7 mee te spelen! Ik had graag nog meer tijd gehad om Belle te mogen vertolken. Ik vond het geweldig om haar te mogen spelen. Maar dat zou niet werken met het idee van de makers om er een hele nieuwe draai aan te geven.

Wat vind je van het einde van Belle?

Alles wat ik erover kan zeggen is dat ik het een heel mooi en perfect einde vind.

Hoe was het om de allerlaatste scène van Once Upon a Time op te nemen?

Het was droevig, maar wel op een feestelijke manier. We hebben deze show  voor zo veel jaar mogen doen. Ik heb zelf zes jaar deel uit mogen maken van de serie, wat een lange tijd is. Kijk maar naar Jared Gilmore (Henry Mills). Hij was zo klein toen hij begon aan de show en nu is hij echt een man geworden. Het is echt een reis geweest waarbij ik heel close ben geworden met veel van de mensen om me heen. Dat is wat ik eruit heb gehaald; geweldige ervaringen en geweldige nieuwe vrienden.

Wat is je favoriete seizoen van Once Upon a Time?

Ik denk dat, dat seizoen 3 is. Ik vond de karakterontwikkeling in dit seizoen heel goed uitgewerkt. Het was een mooi seizoen voor Belle en ook voor Rumple en Belle samen. Dit is ook het seizoen waarin ze trouwen. De evolutie van het gehele verhaal is mooi te zien in seizoen 3. Maar mijn favoriete aflevering blijft Skin Deep, dat was ook mijn allereerste aflevering van Once Upon a Time. Ik zou eigenlijk ook maar 1 aflevering blijven, maar blijkbaar vonden de makers het karakter (en mij) leuk genoeg om een vast karakter in de serie te worden!

Bron: ABC

Met wie ben je het best bevriend op de set?

Met Robert Carlyle (Rumple) en Rebecca Mader (Zelena).

Wie is, naast Belle, je favoriete karakter?

Rumple! Rumple is zo’n fantastisch gecompliceerd karakter. Maar ook Cruella vind ik fantastisch! Er zit geen spoortje goedheid in het karakter, maar dat maakt haar ook zo leuk.

Welk karakter heeft het beste eind van Once Upon a Time?

Ik denk dat dat echt aan het publiek is om dat te beslissen.

Wie is je favoriete koppel van Once Upon a Time?

Rumple en Belle natuurlijk! Niet omdat ze de beste of rustigste relatie hebben, maar omdat het zo echt was. Ze hebben het slechtste in elkaar gezien en nog steeds zijn ze en willen ze samen zijn. En dat is in mijn ogen heel speciaal.

Waren er nog romances op de set tussen acteurs?

Josh en Ginnifer (Charming en Snow white) hebben elkaar op de set ontmoet en samen hebben ze nu 2 prachtige kinderen.

Kun je ons iets vertellen over de laatste aflevering?

Ik kan niet teveel vertellen, maar het is een prachtig sprookjesachtig einde voor de karakters. Je kan niet iedereens storyline perfect afmaken omdat er natuurlijk zo veel karakters in de show zitten. Er komen voor de finale aflevering veel oude bekende terug in de serie en ik denk dat de fans dit eind geweldig gaan vinden.

Heb je geruchten gehoord over een spin-off van Once Upon a Time?

Nee, daar heb ik niks over gehoord. Maar je weet maar nooit. Ze hebben na seizoen 1 ook de spin-off in Wonderland gemaakt, dus wie weet.

Als er wel een spin-off zou komen, wat zou jij dan graag in de spin-off zien?

Ik heb eigenlijk geen idee. Misschien zouden ze net zoiets als Wonderland kunnen doen en een wereld kiezen om naartoe te gaan. Maar als je het puur focust op een andere wereld dan kan je er net zo goed een nieuwe serie van maken en geen spin-off. Maar wie weet. De tijd zal het ons leren.

Waar ben je momenteel mee bezig?

Ik heb vorige week de laatste aflevering opgenomen, dus dat heb ik net achter de rug. Ik denk dat ze nu klaar zijn met het filmen van de finale aflevering. Momenteel probeer ik wat meer tijd door te brengen met mijn kleine meisje die net 2 jaar is geworden. Ik ben vrij snel weer aan het werk gegaan nadat ze was geboren, dus het is fijn om nu wat vaker tijd met haar door te kunnen brengen.

Lees ook: Interview met Sylvia Hoeks van Blade Runner 2049

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • Redenen waarom we Captain Hook uit Once Upon a Time aan de haak willen slaan

  • Slecht nieuws: Jennifer Morrison stopt als Emma in Once Upon a Time

  • Once Upon A Time seizoen 7 komt niet op Netflix

  • Jennifer Morrison vertelt waarom ze stopt met Once Upon A time

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen