Interview: Shannen Doherty blikt terug op Charmed-tijd: 'Prue's einde kwam veel te snel'

Het lijkt nog niet zo lang geleden dat de laatste aflevering van de populaire serie Charmed op tv verscheen, maar inmiddels is dat alweer 13 jaar geleden. In de eerste drie seizoenen schitterde de inmiddels 47-jarige Shannen Doherty als de oudste Halliwell-zus Prue. Samen met Chicklit.nl blikt Shannen terug op deze toch wel letterlijk en figuurlijk magische tijd.

Je hebt een heftige tijd achter de rug. Hoe gaat het nu met je?

Het gaat goed met me. Ik voel me sterk, gelukkig en dankbaar. Ik realiseer me hoe mooi het leven is en alles wat het te bieden heeft.

Vorig jaar is een reboot van Charmed van start gegaan, wat vind je hiervan?

Het maakt me eigenlijk niet uit dat de reboot er is. Tot op zekere hoogte is het heel goed dat de reboot er is. Onze Charmed hielp zoveel mensen van die generatie en deze reboot kan mogelijk een hele nieuwe generatie helpen, maar ik vond het onnodig dat wij (de originele cast, red.) in de reboot zouden zitten.

Betekent dat dat je een reboot met de originele cast niet ziet zitten?

Op dit moment zou ik het veel te snel vinden om een reboot te maken met de originele cast, vanwege de reboot die op dit moment gaande is. We zouden absoluut moeten wachten met een reboot, dus ik weet nog niet of ik er in zou willen spelen.  

In fanfiction fantaseren fans dat Prue terugkeert als een whitelighter. Hoe zou jij een hereniging met Prue en haar zussen graag terugzien? 

Ik heb geen idee. Er zijn zoveel manier om Prue terug te laten keren. Als een whitelighter, maar misschien zou ze ook wel terugkomen als een Elder.  

Hoop je dat Prue dezelfde krachten zou hebben? 
Als ik Prue weer zou spelen zou ik graag zien dat ze dezelfde krachten nog steeds heeft. Haar krachten waren ontzettend aan het groeien, wie weet wat ze daarmee had kunnen bereiken.

Shannen Doherty      Shannen Doherty     Shannen Doherty     Shannen Doherty      Shannen Doherty        Shannen Doherty

Bron: Paramount Pictures

Vond je de dood van Prue een waardig einde?

Nee, dat vond ik niet. Het is niet goed afgesloten. Het was veel te snel en er werd niet genoeg naar het moment toe geleefd. Dit was het laatste wat Prue had moeten overkomen.

Wat is je favoriete Charmed-aflevering?

Dat is de Western: The Good, the Bad and the Cursed, omdat ik deze aflevering heb geregisseerd. Ik heb wel meerdere afleveringen geregisseerd, maar het totaalplaatje klopte bij deze aflevering. Ik had zoveel plezier in het filmen van deze aflevering door de paarden, de western uitrusting, de locatie waar we filmden. Het was ook fijn om weer zo close met Julian (Cole Turner, red.) te werken en met onze gaststerren.

Wat vond je het leukste Charmed-seizoen om in te spelen?

Het derde seizoen is mijn favoriete seizoen. Ik regisseerde veel meer afleveringen, de special effects werden beter en je had met iedereen een andere connectie opgebouwd.

Vond je het niet lastig om in een aflevering te spelen en deze ook nog eens te regisseren? 
Nee, voor mij is dat niet moeilijk. Ik weet niet hoe het voor anderen is, maar wanneer je een langere tijd een karakter speelt, dan is het niet lastig. Ik speelde Prue drie jaar, wat niet eens heel lang is, maar op dat punt ben je zo gewend aan je karakter dat het makkelijk is om zowel te acteren als regisseren.

Wat is volgens jou een les die mensen kunnen leren van Prue en haar zussen?

Wat ik het leukst vond aan Prue was haar toewijding aan haar familie en deze toewijding is zo belangrijk. Hoe ze elkaar liefhebben, hoe ze elkaar steunen en er voor elkaar zijn. Familie is iets wat we allemaal moeten omarmen. Prue maakt veel offers voor haar familie als dat nodig is, iets wat ik ook zou doen.

Charmed was lange tijd de langstlopende serie met sterke vrouwen in de hoofdrol. Denk je dat we hier meer van nodig hebben op tv?

Ik denk dat we dat al aan het bereiken zijn, met alles wat er momenteel in de wereld gebeurt, met name in Hollywood. Er zijn steeds meer sterke vrouwen op tv te zien en het is fijn om thuis te komen en iets op tv te zien wat om vrouwelijke empowerment draait. Je ziet het al veel in films en tv-series. Natuurlijk kan het allemaal beter, maar voor mij gaat het om de empowerment van mensen. Mensen die een goed hart hebben, zich goed voelen en zich sterk voelen.

Wat zijn volgens jou eigenschappen van een sterke vrouw?

Vriendelijkheid, zelfwaarde, intelligentie, humor. Iemand die anderen in hun waarde laat en voor iedereen het beste wil. Het gaat niet om mannen versus vrouwen. Het gaat erom dat iedereen elkaar respecteert, dat je dieren respecteert, dat je de planeet respecteert en dat je jezelf respecteert. Respecteer het andere geslacht en hetzelfde geslacht. Het gaat gewoon allemaal om respect.

We zijn ook nog benieuwd naar een aantal van je favorieten. Wat is je favoriete karakter dat je ooit speelde?

Ik heb geen favoriet. Elk karakter levert voor mij iets unieks op als persoon. Elk personage dat ik speel heeft iets waar ik van hou, ze zijn allemaal speciaal.

Wat is je favoriete film?

Enkele van mijn favorieten zijn The Godfather 2, The Black Stallion en Pride and Prejudice met Keira Knightley, die film heb ik wel 22 keer gezien. Ik ben echt een enorme fan van Jane Austen.

Shannen Doherty       Shannen Doherty          Shannen Doherty        Shannen Doherty        Shannen Doherty

Wat is je favoriete serie?

After life is een fantastische show.

Wat is je favoriete boek? 
Ik weet het niet. Ik heb zoveel boeken gelezen dat ik niet kan zeggen welke mijn favoriet is. Ik lees allerlei soorten genres.

Wat was tot nu toe de highlight van je carrière? 
Ik denk niet dat ik mijn highlight al heb gehad, maar ik weet ook nog niet waar ik op hoop. Misschien heb ik er al zoveel gehad dat ik er niet zomaar eentje kan noemen.

Kun je iets vertellen over waar je nu aan werkt?

Er zijn wel een paar dingen gaande, maar ik kan er nog niets over zeggen.

Lees ook: Interview met Daniel Gillies uit The Originals

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • Fantasy series

 • De beste fantasie series

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

Zoek in artikelen