Interview met Marie Avgeropoulos van The 100

Marie Avgeropoulos vertolkt in de hitserie The 100 de rol van Octavia Blake. Helaas stopt deze leuke serie na seizoen 7 definitief. Chicklit.nl sprak met Marie Avgeropoulos over haar rol als Octavia Blake, wat we van seizoen 7 kunnen gaan verwachten en of er nog hoop is voor de Bellarke fans…

Welk seizoen van The 100 is je favoriet?

Mijn favoriete seizoen was de introductie van Blood Reyna en de Red Queen. Dat seizoen was voor mij als actrice het meest uitdagende. Ik moest namelijk een slechterik worden, maar tegelijkertijd moesten de kijkers me juist ook heel erg mogen. Ik vind het belangrijk dat een karakter dynamisch is en niet alleen maar de slechterik. Octavia heeft veel moeilijke beslissingen moeten maken. Ze had ook een zware periode achter de rug in de bunker en ze moet proberen om alle verschillende clans die niet met elkaar door één deur kunnen in toom te houden. Ze heeft veel van de lessen gebruikt die ze geleerd heeft uit geschiedenisboeken, zoals de gladiatorengevechten. Ze las die verhalen als kind en werd daar helemaal door meegezogen om de orde te hanteren. Ze is daar ook in geslaagd, maar het heeft haar wel gebroken. Toen gebeurde er ongeveer hetzelfde met haar als na wat er met Lincoln was gebeurd. Het heeft haar een duister pad op gestuurd. Maar in seizoen 7 krijg je haar verlossing te zien op een manier die we nog niet eerder gezien hebben. Octavia is continu aan het veranderen. 

Aan het einde van seizoen 6 zien we Octavia verdwijnen in een anomalie. Kan je ons iets vertellen over Octavia’s lot in seizoen 7?

Ik mag niet te veel zeggen over seizoen 7, het is allemaal nog erg geheim aangezien het het allerlaatste seizoen is van The 100. Iedereen weet dat we 100 afleveringen van The 100 gaan maken, dus dat is geweldig. Dat is echt als het ware een strik om al het werk dat we hebben gedaan. Het lot van Octavia in seizoen 7 is erg interessant, omdat ze een familie sticht. Het is iets wat de fans nog nooit eerder hebben gezien. Ze komt terecht in een onverwachte situatie.

Kan je ons iets vertellen over The 100 prequel?

Ik weet daar helaas niets vanaf.

Lijken jij en Octavia op elkaar qua persoonlijkheid?

Ja! Heel erg!

Kan je een voorbeeld geven hoe jij en Octavia op elkaar lijken?

Octavia en ik hebben veel gemeen, aangezien ik haar aan het einde van de dag als het ware heb gecreëerd. Ze verandert constant, wat ik echt geweldig vind. Ik ben namelijk een Tweeling en ook ik heb veel verschillende kanten van mijn persoonlijkheid. Ik hou ervan hoe Octavia voor zichzelf opkomt. Ik hou ervan dat als ze zich bij iemand veilig voelt ze erg open is en ze zich volledig aan iemand geeft. Maar als je haar boos maakt staat dan kun je het wel vergeten en daar kan ik me heel erg in vinden! Zo ben ik ook namelijk. Ik hou ervan dat ze zo dapper is, want dat ben ik ook. Ik hou ervan dat ze koppig is, want dat ben ik ook. Octavia daagt me constant uit. En dat is geweldig! Ze is een ontzettend leuk karakter om te spelen, omdat ze altijd anders is, ze verandert continu. Ze is niet statisch en saai en lineair. Ze is dynamisch en anders en ik ben heel dankbaar dat de schrijvers me de mogelijkheid hebben gegeven om 900 verschillende karakters in één te spelen.

Is er een beslissing die Octavia heeft genomen die jij anders zou doen?

Nee. Ik respecteer de schrijvers en hun keuzes. Ik weet dat ze veel tijd hebben gestopt in het creëren van dit verhaal. Wanneer ik het script krijg doe ik wat me verteld wordt. Het heeft veel mensen en tijd gekost om deze verhalen, karakters en wereld te maken en ik eer en respecteer hun werk.

Interview met Marie Avgeropoulos           Interview met Marie Avgeropoulos                  Interview met Marie Avgeropoulos                  Interview met Marie Avgeropoulos                  Interview met Marie Avgeropoulos                  Interview met Marie Avgeropoulos                  Interview met Marie Avgeropoulos                  Interview met Marie AvgeropoulosBron: The CW

Als je een ander karakter zou kunnen spelen in The 100, wie zou je dan willen spelen?

Murphy. Vooral omdat ik maar heel weinig scènes met hem heb en dat ik graag meer met hem zou willen filmen. Hij is daarnaast een geweldige acteur.

Wie is je beste vriend op de set van The 100?

We zijn allemaal zo goed bevriend geraakt gedurende de jaren. Ik heb mijn hele twintiger jaren op de set van The 100 doorgebracht. We zijn met zijn allen gegroeid als vrienden, acteurs en scène partners. We hebben allemaal ook veel meegemaakt in onze persoonlijke levens en hebben elkaar gesteund in moeilijke tijden. Ik kan geen favoriet kiezen en dat ga ik ook niet doen, omdat ze allemaal zoveel voor me betekenen. Ze zijn er voor mij geweest en ik ben er voor hen geweest. Het wordt moeilijk om straks van iedereen afscheid te nemen. 

Heb je alle scènes al opgenomen van seizoen 7?

Nog niet. We zijn momenteel nog aan het filmen. We zijn ongeveer op de helft.

Denk je dat Octavia een gelukkig eind krijgt?

Ik heb nog niks gehoord over Octavia’s einde. Ik wil het ook nog niet weten, omdat ik het prettig vind om me steeds op 1 aflevering per keer te focussen. Ik vertrouw op de schrijvers en de makers dat ze Octavia Blake recht doen in de laatste aflevering. Ik heb veel tijd en liefde gestoken in Octavia en het wordt zeker moeilijk om straks voorgoed afscheid van haar te nemen.

Wat ga je het meest missen aan Octavia?

Ik ga alles het meest missen van Octavia. Punt. Ik ga het missen om nooit meer hallo tegen haar te zeggen en mezelf nooit meer in haar te verplaatsen. Ik voelde me de afgelopen 7 jaar erg op me gemak om dit karakter te spelen en wanneer het stopt voel je je ongemakkelijk. Zeker voor een acteur aangezien het geen 9 tot 5 baan is. Dus nu is het op naar het volgende project. Ik ga haar zeker missen. Ze heeft me veel geleerd en ik ben ontzettend dankbaar. Zeker wanneer ik naar bijvoorbeeld Nederland kom en de fans ontmoet waarvoor Octavia veel betekent. Het wordt verdrietig om afscheid van haar te nemen. Maar er komen nieuwe geweldige projecten aan waar ik ook naar uitkijk. Het is een nieuwe hoofdstuk in mijn leven.

De fans zouden het heel leuk vinden als Bellamy en Clarke (Bellark) een relatie krijgen in het laatste seizoen. Denk je dat dit gaat gebeuren?

Het is in het echt gebeurd! De acteurs zijn met elkaar getrouwd, dus ik denk dat de fans hebben gekregen wat ze graag wilden.

Heb je plannen na The 100? Ben je bezig met andere projecten?

Ik heb zojuist de opnames afgerond van een film die gefilmd werd in mijn thuisland Griekenland met Nicholas Cage, Alain Moussi, Tony Jaa en Frank Grillo genaamd Jiu Jitsu. Het is een ontzettend toffe martial arts film met een sci-fi twist. Daar heb ik de hele zomer aan gewerkt en ik kan niet wachten tot de fans de film kunnen gaan zien! Ik denk dat ze het erg leuk gaan vinden. Daarnaast heb ik de stem ingesproken voor een slechterik in de animatiefilm Wonder Woman: Bloodlines. Ik werkte samen met Rosario Dawson, wat ik echt geweldig vond! Ze is zo een aardige en getalenteerde vrouw. Het was de eerste keer dat ik een stem insprak voor een geanimeerde film en ik zou het heel leuk vinden om dat in de toekomst vaker te doen.

Is het heel anders om een stem in te spreken dan ander acteerwerk?

Ja, het is heel anders, omdat je je lichaam niet kunt gebruiken om het verhaal over te brengen. Je moet daarvoor echt alleen je stem gebruiken.

Wat is je favoriete boek, film en tv-serie?

Mijn favoriete schrijver is Roald Dahl. Ik zou het geweldig vinden om in een boekverfilming van Roald Dahl te spelen! Ik zou het allerliefst een rol hebben in Labyrinth. Daar zou ik alles voor doen. Ik zou het zelfs voor niks doen! Zo graag wil ik het.

Mijn favoriete tv-serie momenteel is The Handmaid’s Tale en mijn favoriete film aller tijden is True Romance.

 

Lees ook: Interview met Emilie de Ravin uit Once Upon A Time

Nieuwste artikelen

 • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

 • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

 • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

 • De regel van drie - Sam Ripley

 • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

 • The 100 feiten die je nog niet wist

 • 10 interviews van Chicklit.nl die je wilt lezen

 • In gesprek met Myrthe van der Meer

 • Moeder-dochter interview met Betty en Mahtob Mahmoody

 • In gesprek met Mel Wallis de Vries

Zoek in artikelen