Interview met Ivana Baquero van The Shannara Chronicles

Ivana Baquero is een Spaanse actrice die al heel wat acteerrollen op haar naam heeft staan. Zo begon ze haar carrière als Ofelia in Pan's Labyrinth en hebben we twee seizoenen lang van haar kunnen genieten in The Shannara Chronicles, waar ze de rol van Eretria vertolkte. Momenteel is Ivana Baquero te bewonderen in de Netflix serie Alta Mar. Chicklit.nl sprak met haar over haar ervaringen van The Shannara Chronicles, over haar favoriete liefdesinteresse voor Eretria én over de auditie voor Pan's Labyrinth, die niet helemaal volgens plan verliep...

Bron:  Music Television (MTV)

Wat was het leukste aan het werken aan The Shannara Chronicles?

Eén van de dingen dat ik het leukste vond waren de opnames in Nieuw-Zeeland. Dat was geweldig! Het was daar prachtig en zo anders dan waar ik vandaan kom. Ik kom uit Spanje en vond het geweldig om aan de andere kant van de wereld te filmen. Ik vond het ook leuk dat er zoveel actie elementen waren tijdens de opnames, dat was erg uitdagend. We hadden een personal trainer waar we mee trainden, we leerden om paard te rijden en hoe we moesten vechten. Ook leerde ik om met dolken om te gaan, zoals hoe ik ze moest gooien. Het was heel anders dan alles wat ik ooit had gedaan. Ik denk dat ik deze elementen uit de serie het leukst vond. Dat was ook wat me meteen tot het script aantrok. De training was erg intens. Voor elk seizoen werden we een maand voor de opnames naar de locatie gebracht om te trainen. We waren op een dieet met weinig koolhydraten en veel proteïnes. Dit was ook echt nodig want het was niet alleen handig om alle skills te leren, maar de opnames waren erg veeleisend en uitdagend. We moesten ontzettend veel vechten en het was belangrijk om fit te zijn. Het was ontzettend cool, ik vond het erg leuk. 

Wat was je favoriete scène om te filmen in The Shannara Chronicles?

We hebben in totaal twee jaar gefilmd voor beide seizoenen, dus er zijn natuurlijk veel scènes opgenomen. Ik denk dat ik elke scène waarin paarden voorkwamen het allerleukste vond. Ik vond het leuk om paard te rijden. Maar ik vond ook de scènes met Lyria (gespeeld door Vanessa Morgan) echt prachtig en ik vond het ontzettend leuk om die scènes op te nemen. Het was een kans voor mij om een andere kant van Eretria te laten zien. Dus ik denk dat die emotionele scènes mijn favoriete scènes waren om te filmen. 

Wat vond je van Eretria's karakterontwikkeling?

Ik vond het geweldig! Ik had ontzettend mazzel, want het is moeilijk om een goede verhaallijn te krijgen voor een karakter, helemaal als je maar twee seizoenen hebt. Als je meer seizoenen hebt in een serie, dan heb je natuurlijk meer kansen om een andere kant van je karakter te laten zien. We ontmoeten Eretria in het begin van de serie waar ze voor zichzelf op moet komen en erg hard is in haar relaties met de mensen om haar heen, zoals Will. Ze weet niet hoe ze om moet gaan met relaties en ze is niet iemand die je kan vertrouwen. Maar dan ontmoet ze Will en op hun reis ontmoet ze nog veel meer mensen die haar laten zien dat de mensen ook een goede kant kunnen hebben. Ze leert dat ze de mensen moet vertrouwen die om haar geven. En dan ontmoet ze Lyria. We zien Eretria zich ontwikkelen van een egoïstisch iemand naar een onbaatzuchtig iemand. Ik vind dat ze echt een prachtige verhaallijn heeft.

Wie is je favoriete liefdesinteresse voor Eretria?

Wat een leuke vraag! Ik vind het moeilijk om te kiezen, want Will is de eerste persoon die zag dat Eretria een goed persoon was en alhoewel het niet per se eindigt in een romantische relatie is er wel een sterke band tussen de twee of het nu vriendschap of liefde is. Dat was voor mij erg speciaal. Daarnaast hou ik van Lyria en ik hou met name van Lyria voor Eretria. Ik vind ook de band die Eretria met Emberly heeft erg leuk. Het is dus moeilijk om te kiezen, maar ik denk dat ik Will en Lyria het leukst vond.

Bron:  Music Television (MTV)

Heb je ook de boeken gelezen waarop The Shannara Chronicles is gebaseerd?

Ik heb The Elfstones of Shannara gelezen, dat is het tweede boek en daarop is seizoen 1 gebaseerd. De serie start namelijk met het tweede boek. Ik heb het gelezen nadat ik gecast was voor de serie, dus dat was het eerste contact met de boeken die ik had nadat ik gecast was.

Heb je het boek gelezen om je voor te bereiden op je rol?

Ja, dat was één van de redenen, maar ik wilde ook het universum begrijpen waarin de serie zich afspeelde. Terry Brooks was erg betrokken bij de serie en ik wilde trouw zijn aan de boeken. Maar ik moet daar wel bij zeggen dat we de boeken lezen voor inspiratie, maar dat we moeten doen wat er in het script staat. Aan het einde van de dag hebben we te maken met regisseurs en producers die ons vertellen waar ze willen dat het verhaal heen gaat. Het lezen van het boek heeft me zeker geholpen, maar de scripts zijn niet 100% gebaseerd op het boek, dus ik moest me voornamelijk verdiepen in het script.

Een van je eerste acteerrollen was de rol van Ofelia in Pan's Labyrinth, hoe was het voor jou om dit te filmen?

Het was geweldig! Ik begon met acteren toen ik acht was, dus ik had al aan zes films meegewerkt voor Pan's Labyrinth. Het werken aan Pan's Labyrinth was als een masterclass acteren voor me. Ik was toen twaalf jaar oud en ik kreeg zoveel kennis over het vak, maar daarnaast mocht ik werken met Guillermo del Toro en op een geweldig set staan met allemaal bijzondere wezens en special effects. Het was ontzettend interessant. Daarnaast was het ontzettend gaaf dat we de wereld over mochten reizen om de film te promoten. Zo mochten we onder andere naar de Oscars en de Golden Globes. Het was echt een bepalend moment in mijn leven.

Ik heb gelezen dat je auditie voor Pan's Labyrinth niet helemaal volgens plan verliep. Kan je ons er iets over vertellen?

Mijn eerste auditie ging eigenlijk gewoon goed en ik mocht terug komen voor de tweede en tevens laatste auditie. Ik kreeg het script daarvoor thuis gestuurd. Ik had het hele script geleerd en ik was klaar voor de auditie. Toen ik de kamer binnenliep en begon met de auditie moest ik al snel stoppen en werd er tegen me gezegd dat ik niet het juiste script had ontvangen! Ze gaven me vervolgens nieuw materiaal dat ik in vijf minuten moest leren. Ik was toen pas twaalf, dus ik las het script door en deed vervolgens de auditie. Guillermo was samen met zijn vrouw aanwezig bij de auditie. Ik moest de scène spelen waarin ik praatte tegen de buik van de moeder. En ik zie dat de vrouw van Guillermo aan het huilen is omdat ze het zo mooi vond wat ik deed. Guillermo vond de auditie geweldig en zodra ik de kamer verlaten had zei Guillermo dat hij wilde dat ik zijn Ofelia werd. Dus dat was geweldig. Het was heel speciaal.

Bron: Wild Bunch

We kunnen je momenteel zien in de serie Alta Mar. Kun je ons vertellen wat we kunnen verwachten van seizoen 3?

Het is een geweldige serie, omdat het een beetje Agatha Christie-achtig begint en zelf ben ik een groot fan van dat genre en dat soort films. Ik hou van mysterie in films. Wat ik leuk vind aan seizoen 3 is dat het een nieuw verhaal is. Het gaat natuurlijk over dezelfde karakters op de boot, maar er is een nieuw mysterie. Het heeft niks te maken met wat we hiervoor hebben gezien. Er is een nieuwe moord gepleegd, er is een nieuw mysterie en ik moet zeggen dat dit mijn favoriete seizoen tot nu toe is. De fans hebben zeker iets om naar uit te kijken.

Wat zijn je volgende projecten?

We hebben net de opnames achter de rug. Dus mijn volgende project is seizoen 3 van Alta Mar en daarna zien we wel wat er op mijn pad komt.

 

Lees ook: Interview met Marie Avgeropoulos van The 100

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen