Ontmoet Lianne Reijntjes met haar zomerse feelgood: Kwetsbaar Verliefd

Grote kans dat er bij de naam ‘Lianne Reijntjes’ niet meteen een belletje gaat rinkelen. Deze nieuwe, selfmade-auteur gaf in september 2020 haar debuutroman ‘Kwetsbaar verliefd’ uit in eigen beheer. Binnen 3 weken verkocht ze de rechten voor het audioboek, en kreeg ze vele positieve recensies, binnen 2 maanden kwam het boek in de Nederlandse bibliotheken en inmiddels loopt de verkoop goed door. Een veelbelovend begin! De redactie van Chicklit sprak met haar over het boek, haar ambities en de keuze om dit zelf te gaan uitgeven.

 

‘Kwetsbaar verliefd’ gaat over de half-Spaanse Gia, die alles heeft in haar leven. De looks, een goedlopend eigen bedrijf en een appartement met haar beste vriendin. Toch schuilen er veel onverwerkte gebeurtenissen uit haar verleden achter haar mooie verschijning. Ze heeft weinig contact met haar vader, maar vertrekt toch voor de zomer naar Barcelona om in zijn vakantiehuis in te trekken. Eenmaal daar aangekomen ontmoet ze Alex, een Nederlandse student. Ondanks dat Gia hem te jong vindt, bloeit er toch iets moois op tussen de twee. 

Deze rasechte chicklit leest lekker weg, laat je mee lachen en neemt je in je hoofd mee op reis naar het zonnige Barcelona. Het laat zich omschrijven als een sexy zomerroman met serieuze ondertoon. Feelgood met een vleugje feelbad. Thema’s als geconfronteerd worden met je verleden, bindingsangst en leeftijdsverschil komen in het boek aan bod, waarin Alex een stuk jonger is dan Gia. Lianne Reijntjes (28) licht toe: “Ik heb hier bewust voor gekozen. Omdat je juist vaak de andere kant leest, waarbij de man ouder is dan de vrouw. Dat lijkt in de maatschappij ook meer geaccepteerd dan andersom, dus ik wilde graag een bijdrage leveren om dat taboe te doorbreken. Eens een ander licht laten schijnen. Het maakt het net wat interessanter als een boek die gelaagdheid heeft.”

 

De roman kwam op een bijzondere manier tot stand. Reijntjes schrijft al van kinds af aan, op haar zolderkamer. Hopend dat haar droom ooit zou uitkomen: het schrijven van feelgoodromans. Lianne herinnert zich het nog goed: “Ik weet niet beter of ik wilde schrijver worden. Die ambitie was meer dan duidelijk. Ik heb al wel honderden verhalen geschreven en personages tot leven gewekt. Maar ik heb nooit overwogen om zelf te gaan uitgeven, daar denk je niet zo snel aan. Een vorig manuscript heb ik opgestuurd naar verschillende uitgeverijen, zonder resultaat en met veel afwijzingen. Het is gewoon lastig voor een debuterend auteur. Maar zelfs toen is zelf uitgeven niet in me opgekomen” 

 

Tot dit jaar. Door corona kwam de thuiszorgmedewerkster thuis te zitten. Het boek dat nu is uitgekomen als ‘Kwetsbaar verliefd’, was voorheen een kort verhaal in een verhalenbundel, dat Lianne met meerdere auteurs maakte. Maar er speelde nog zoveel meer over Gia om te vertellen. “Toen dacht ik: waarom ik doe ik het niet gewoon zelf? Wat heb ik eigenlijk te verliezen? Ik zat toch thuis en ik had alle tijd om te schrijven en me te verdiepen in alle aspecten van het zelf uitgeven. Ik overwon mijn onzekere gedachten en ik ging ervoor.”

 

En met resultaat: binnen een half jaar was het boek er. Wat is nou eigenlijk het geheim van zo’n succesvolle zelfuitgave? Lianne Reijntjes legt uit: “Het start bij een goed verhaal dat je goed weet op te schrijven. Ik heb al vele positieve recensies van boekbloggers mogen ontvangen, dat is natuurlijk een fijne basis! Maar het gaat ook om in jezelf en in je boek geloven. Vertel anderen er in geuren en kleuren over en toon op social media dat je met een boek bezig bent. Deel het hele proces, benut de hulp die je wordt aangeboden en maak mensen warm door alleen al met een steengoede cover en achterflaptekst te komen.”

 

Daarnaast verklaart Lianne het succes van ‘Kwetsbaar verliefd’ mede door het verplicht thuiszitten en de vakantiebeperkingen. Naast dat mensen vanwege deze nare tijd graag iets ontspannends willen lezen, kunnen lezers met het boek even wegdromen naar Barcelona en de Spaanse zon. Hallo vakantiegevoel. Dat is natuurlijk altijd welkom!

 

‘Kwetsbaar verliefd’ van Lianne Reijntjes is te bestellen op bol.com of gesigneerd op haar eigen webshop.

 

Extra mooi: Als je in december nog ‘Kwetsbaar Verliefd’ aanschaft, maak je kans de hoofdrol te winnen in een door Lianne Reijntjes geschreven kort verhaal óf een bijrol in haar nieuwste roman! Ga naar haar webshop voor de voorwaarden.

 

 

 

 

 

 

Nieuwste artikelen

  • Twisted Lies - Ana Huang

  • Koude harten - Gunnar Staalesen

  • De verborgen boekwinkel - Evie Woods

  • Legendes & Lattes - Travis Baldree

  • De Rode Woestijn - Paula Isphording

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel 2

  • Recensie: Wicca 1 - Het boek der schaduwen

  • Toen wij vogels waren - Ayanna Lloyd Banwo

Zoek in artikelen