Interview met Ricky Whittle van American Gods

Ricky Whittle is in 1981 geboren in Oldham, Lancashire te Engeland. De acteur begon met een gastrol in de serie Holby City, maar al snel kwam zijn carrière van de grond. Hij speelde rollen in de series Dream Team en Hollyoaks. Een van zijn meest bekende rollen is de rol van Lincoln in de populaire scifi serie The 100. Momenteel is de acteur te zien in de serie American Gods, een verfilming van het gelijknamige boek van Neil Gaiman. Op 10 januari is het derde seizoen van deze serie van start gegaan en wij vroegen de acteur het hemd van het lijf! Hoe bereidde Ricky Whittle zichzelf voor op de rol van Shadow Moon? En wat kunnen we van het derde seizoen verwachten? Je leest het in het interview!

Pas op! Dit interview bevat spoilers voor seizoen 1 en 2 van American Gods.

Hoe heb je jezelf voorbereid op de rol van Shadow Moon?

Shadow Moon is een ex-gedetineerde en erg gespierd. Dus als eerste moest ik extreem hard trainen om fysiek klaar te zijn voor de rol. Ik moest ontzettend veel eten, ik kreeg 4000 calorieën binnen en ik trainde twee keer per dag. Als ik train voor Shadow, weet dan dat ik me zes maanden lang ellendig voel, want ik train heel hard en ik eet saai voedsel. Voor dit seizoen moest ik daarnaast mijn haar en baard laten groeien omdat Shadow ondergedoken zit. Hij verschuilt zich voor de politie, de FBI en andere autoriteiten en verandert zijn naam in Mike Ainsel. Ook wat zijn stem betreft moest ik me voorbereiden. Shadow Moon is Amerikaans en ik ben een Britse goofball. Ik ben erg goed met accenten, maar om me voor te bereiden op zijn stem zing ik elke ochtend in mijn trailer. Ik zing dan nummers van Aerosmith, Guns N' Roses en Bon Jovi om mijn stem wat ruwer te maken. Mijn stem is namelijk van nature erg hoog, terwijl zijn stem juist erg ruw is. Het lijkt een beetje op een rokersstem. Maar aangezien ik niet rook en niet van sigaretten hou zing ik liedjes van Guns N' roses om mijn stem zo te krijgen.

Bron: Canada Film Capital

Welke nummers van deze artiesten zing je?

Van Bon Jovi zing ik veel maar voornamelijk het nummer 'Livin' on a Prayer' en van Aerosmith zing ik 'I don’t wanna miss a thing'. Als je gedurende het hele nummer heel hard zingt, dan is je stem aan het eind van het nummer weg. En zo zorg ik voor de ruwe stem van Shadow.

Doet je stem dan geen zeer aan het eind van de opnamedag?

Ik drink veel groene thee met honing dus ik verzorg mijn stem gedurende de dag. En als ik dan later op de dag wat moeier wordt, dan is het een beetje in evenwicht. Mijn stem wordt beter vanwege de honing en thee, maar ik word ook moe. En als ik moe wordt, dan wordt mijn stem ook ruwer. Het is allemaal wetenschap!

Heb je het boek gelezen van Neil Gaiman waar American Gods op gebaseerd is?

Ik las het boek voor de opnames van seizoen 1, maar Bryan Fuller en Michael Green, de makers van de serie, hielden me tegen om verder te lezen omdat mijn vertolking te veel op die van het boek leek. In de boek lezen we alles vanuit het hoofd van Shadow waardoor hij erg stoïcijns en kalm overkomt. Voor de tv heb je wat meer energie nodig en dus wilden de makers een mix van Shadow van het boek en mezelf, aangezien ik erg actief ben. Ik heb mijn best gedaan om dat samen te brengen. Ze hielden me dus tegen om het boek te lezen en ik las het boek niet uit totdat de opnames van het eerste seizoen erop zaten. Ondertussen heb ik het boek al 3 keer gelezen.

Wat kunnen de fans verwachten van seizoen 3?

Ze kunnen veel humor verwachten. Dit is de eerste keer dat we Shadow alleen zien met mensen bij Lakeside. Hij heeft daar een vriendin en probeert een rustig leven te leiden. Hij heeft de goden zijn rug toegekeerd. Hij wil niks te maken hebben met zijn lotsbestemming, maar je kunt je maar tot een bepaalde tijd voor het lot verbergen voordat het je uiteindelijk inhaalt. En met die lotsbestemming komt ook Mr. Wednesday, die zijn vader is en met wie hij niet meer wil praten. Hij wil niks met hem te maken hebben want zijn vader heeft Lora, zijn vrouw, vermoord. Er is dus veel frictie en dit seizoen zien we een machtsverschuiving. Hiervoor kwam Shadow altijd naar Wednesday toe omdat hij alle antwoorden had, maar nu is Shadow in controle en hij vindt dat een beetje té leuk. Hij wordt namelijk een soort nukkige tiener die niet met zijn vader wil praten. Dat was erg leuk voor mij om te spelen en we zullen dit seizoen ook veel komedie zien.

We weten nu dat Mr. Wednesday de vader van Shadow is, krijgen we daar dit seizoen meer van te zien?

Jazeker! Dit seizoen leren we dat Shadow zal worden geleid door zijn Afrikaanse afstemmelingen. Ze treden op als zijn gids en zullen hem veel van de geschiedenis laten zien. Niet alleen de geschiedenis van Amerika, maar ook zijn eigen gescheidenis en waar zijn kracht vandaan komen. Ze zullen proberen om hem te helpen zijn krachten te bundelen, want uiteindelijk is en blijft Shadow een halfgod. Zijn krachten komen dus ergens vandaan en zij zullen hem laten zien waarvandaan. Dus we zullen Shadow dit seizoen enorm zien groeien en veranderen.

Bron: Amazon Prime Video

Je hebt nu in The 100, een scifi serie en American Gods, een fantasy serie gespeeld. Ben je fan van deze genres?

Ja dat ben ik! Ik ben zelfs een nieuwe serie aan het ontwikkelen binnen het fantasy genre, Omdat ik er echt van hou. Ik hou van romantiek, ik hou van komedie en ik hou van actie, maar ik heb een geweldig thuis gevonden in fantasy/scifi waar je dat allemaal kunt hebben, maar ook een beetje meer. Wat heel spannend is, want het betekent dat het zich niet in deze werkelijkheid hoeft af te spelen, maar je kunt er wel de emotie in stoppen. Dus ondanks alle goden en bovennatuurlijke wezens in American Gods, houdt de echte emotie het verhaal verankerd. Het is die menselijke soort liefde en woede en frustratie waar iedereen zich mee kan identificeren.

Kun je ons iets meer vertellen over de serie die je aan het ontwikkelen bent?

Ik kan daar nog niks over zeggen. We zijn het nog aan het ontwikkelen en momenteel focus ik me op American Gods. Ik kan wel zeggen dat American Gods me geïnspireerd heeft om deze serie te maken.

Neil Gaiman heeft erop gehint dat er 5 seizoenen van American Gods gemaakt zullen worden. Ken je de verhaallijn al?

Ik weet waar ik met Shadow heen wil en ik weet dat Neil Gaiman en de makers aan het begin van het seizoen, voordat het begon, veel tijd hadden om de hele verhaallijn te plannen. Voor mij als acteur is het heel rustgevend en geruststellend dat ik weet wat mijn begin, midden en eind is. We hebben seizoen 3 gepland, evenals de epische finale van seizoen 3 - waarvan ik vind dat het de beste seizoensfinale tot nu toe is - en een seizoen 4. Ik weet mijn verhaallijn tot en met seizoen 4. Als we verder gaan dan dat dan weet ik het nog niet. Ik denk dat we het boek in 4 seizoenen kunnen verfilmen, maar we kunnen het zeker uitbreiden en de karakters en verhalen meer uitdiepen. Het zou dus 4 seizoenen kunnen lopen, maar ook 10. Maar het worden er op zijn minst 4 seizoenen.

 

Lees ook: Interview met Marie Avgeropoulos van The 100

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • 12 The Vampire Diaries behind the scenes geheimen die je nog niet wist

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen